Microsoft låser Xbox Cloud Gaming “Clarity Boost” till Edge

0
48
Microsoft

Microsoft har tillkännagivit en ny funktion som heter Clarity Boost för Xbox Cloud Gaming. Även om nya funktioner aldrig är en dålig sak, är just den här exklusivt för Microsoft Edge, vilket innebär att företaget låser andra webbläsare från en bättre Xbox Cloud Gaming-upplevelse.

“Xbox Cloud Gaming har samarbetat med Microsoft Edge för att skapa en förbättrad upplevelse med optimeringar som nu är tillgängliga exklusivt i Microsoft Edge-webbläsaren, vilket ger optimalt utseende och känsla när du spelar Xbox-spel från molnet,” Milena Gonzalez, programchef på Xbox, skrev i ett blogginlägg.

Microsoft säger att Clarity Boost “använder en uppsättning skalningsförbättringar på klientsidan för att förbättra den visuella kvaliteten på videoströmmen.& #8221;

I grund och botten kommer spel att se bättre ut med funktionen, men du måste använda Edge som din webbläsare för att få fördelarna. Du kan se skillnad i bilden ovan, men det verkar inte som något som får oss att vilja ta slut och byta webbläsare.

RELATERATMicrosoft kallar Firefoxs webbläsarlösning för “Improper”, kommer att blockera den

Detta är ytterligare ett försök från Microsoft att övertala Chrome, Opera, Firefox och andra webbläsare från tredje part att ta sig över till Edge, som kommer förinstallerat på Windows. Att låsa en ny funktion till sin egen webbläsare ser bra ut för Microsoft, eftersom det kan ta upp några konkurrensbegränsande argument mot företaget.

Om du vill prova funktionen själv och se om skillnaden är värd att byta webbläsare för, kan du ladda ner Edge Canary och prova det just nu. Men om du inte vill bråka med de potentiella buggar som kommer med Canary Edge-bygget, säger Microsoft att Clarity Boost kommer att rullas ut till alla Edge-användare “nästa år.”

RELATERAT: Hur man uppdaterar Microsoft Edge

LÄS NÄSTA

  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa PC-erbjudanden
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › 12 grundläggande Excel-funktioner som alla borde känna till
  • › Vad är ett system på ett chip (SoC)?
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa Apple-erbjudanden