Max tar McDonalds första lokal: ”Burgarhistoria”

0
62

Hamburgerkedjan Max flyttar in på Kungsgatan 4 i Stockholm nästa höst. Det är där som McDonalds öppnade sin första svenska restaurang 1973, noterar Direkt. – Det är en legendarisk adress där svensk burgarhistoria har skrivits, säger Max vd Richard Bergfors i ett pressmeddelande. McDonalds stängde ner restaurangen i slutet av sommaren. Det behövdes enligt McDonalds stora investeringar för att göra restaurangen lönsam men med höga hyresnivåer på den centrala adressen ansågs det oklokt. – Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonalds-restaurang”, sade McDonalds Sveriges vd Joachim Knudsen enligt Direkt. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.