KVPY 2021 examensdatum meddelat, kontrollera detaljer

0
151

Utvalda KVPY-stipendiater förses också med beredskapsbidrag och stipendier upp till pre-Ph.D. nivå (Express Photo by Sahil Walia)

IISc Bangalore har släppt examensdatumet för Kishore Vaigyanik Protsahan Yojana (KVPY) examen 2021. KVPY lämplighetsprov kommer nu att hållas den 9 januari 2022. Studenter som hade registrerat sig för att dyka upp för provet kan du kontrollera detaljerna på kvpy.iisc.ac.in

​​Kishore Vaigyanik Protsahan Yojana (KVPY) är ett statligt finansierat nationellt stipendieprogram som syftar till att främja naturvetenskaplig utbildning och att motivera studenter att välja en karriär inom grundläggande naturvetenskapliga kurser och forskning.

Läs |Delhis regering lanserar ett TV-program för att hjälpa skolbarn att presentera nystartsidéer för investerare

Vetenskapsprogrammet syftar också till att identifiera studenter med forskningsbenägenhet, hjälpa dem att leda en karriär inom vetenskaplig forskning och att säkerställa landets forskning och utveckling växer inom detta område med de bästa vetenskapliga sinnen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Studenter som studerar i klass 12 och 1:a årsstudenter som följer något grundutbildningsprogram (B.Sc./BS/B.Stat./B.Math./Int. M.Sc./MS i matematik, fysik, kemi och biologi) i grundläggande vetenskap är berättigade till detta stipendium.

För att granska behöriga studenter och genomföra lämplighetstest över hela landet, inrättas särskilda kommittéer vid Indian Institute of Science (IISc).

Läs även |IIT Dropout-serien: Han hoppade av IIT-Delhi för att gå med i en startup, som nu är delägare i livsmedelsteknikmärket

Efter screening av elever utifrån lämplighetsprovet kallas utvalda studenter till den sista omgången som är intervjun. För att komma till stipendiet övervägs betyg som erhållits i lämplighetsprovet och intervjun.

Utvalda KVPY-stipendiater förses också med beredskapsbidrag och stipendier upp till pre-Ph.D. nivå, tillsammans med sommarläger anordnade i prestigefyllda forsknings- och utbildningsinstitutioner i Indien.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste utbildningsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd