Hur man tar bort meddelanden på Telegram

0
53

Eftersom Telegram erbjuder fler funktioner än någon annan meddelandeapp kan meddelandehantering på den här plattformen vara lite mer komplex. En sådan vardaglig uppgift som att ta bort dina meddelanden från en chatt blir svårare om du också vill att dina meddelanden ska tas bort från Telegrams servrar.

Vi visar dig alla sätt som du kan ta bort meddelanden på Telegram, oavsett om det är i en vanlig chatt med din vän eller kollega, eller i en gruppchatt med många användare . 

Innehållsförteckning

    Hur Telegram lagrar din meddelandehistorik

    Om du nyligen har bytt från en annan meddelandeapp till Telegram av säkerhets- och integritetsskäl, måste du först förstå hur Telegram lagrar din chatthistorik, samt hur du kan radera det.

    Du kan ha två olika typer av chattar på Telegram: normala chattar eller molnchattar och hemliga chattar. Molnchattar är chattar mellan dig och andra användare, gruppchattar och offentliga kanaler. De lagras i molnet, vilket gör att du sömlöst kan använda Telegram på olika enheter, eftersom din chatthistorik enkelt kan laddas ner. Enligt Telegram är molnchattar krypterade med krypteringsnycklar som lagras i flera datacenter i olika jurisdiktioner.

    Men om du vill eliminera möjligheten att dina chattar dekrypteras eller avlyssnas bör du välja hemliga chattar framför molnchattar på Telegram. Hemliga chattar är krypterade från början till slut (endast mellan dig och mottagaren) och laddas aldrig upp till en server alls. 

    Hur man tar bort molnchattmeddelanden på Telegram

    Om du inte vill att dina meddelanden ska lagras i molnet kan du enkelt ta bort dem från chattarna. Du kan radera meddelanden från valfri en-mot-en-chatt och från vilken enhet som helst. Du kan radera både meddelanden du skickade och meddelanden du tagit emot. Det spelar ingen roll hur länge sedan du skickade eller tog emot meddelandet – det finns ingen tidsgräns. 

    Följ stegen nedan för att radera meddelanden från en Telegram-chatt. 

    1. Öppna Telegram och välj en chatt.
    2. Hitta de meddelanden du vill ta bort. Välj och håll kvar meddelandet. 
    < ol start="3">

  • Välj Ta bort
    1. >

    2. Du kan välja att bara ta bort meddelandet för dig eller för mottagaren också. 
    3. Välj Ta bort för att bekräfta. 

    När du&#8217 Om du är klar kommer meddelandet att försvinna från antingen din enhet eller från både din och mottagarens enheter, samt Telegram-servern. 

    Om din chatt har fler än 2 deltagare kan du fortfarande radera meddelanden som du redan har skickat från allas enheter. Det finns dock en tidsgräns. Du kan bara göra det inom 48 timmar efter att du skickat meddelandet. Efter dessa 48 timmar kan du fortfarande radera ditt meddelande, men bara från din enhet. Meddelandet kommer att finnas kvar hos andra deltagare’ enheter, såväl som på Telegram-servern. 

    < p>Detsamma gäller för Telegram-användare som använder en gammal version av Telegram före version 5.5. I så fall, även om det är en en-mot-en-chat, gäller 48-timmarsregeln, och du kommer inte att kunna radera meddelandet för alla efteråt. 

    Om det redan har gått 48 timmar sedan du skickade meddelandet, är det enda sättet att helt radera det att be mottagaren (eller mottagarna) att radera ditt meddelande från sina enheter. Efter det kommer meddelandet också att försvinna från Telegram-servern. 

    Hur man tar bort meddelanden i hemliga telegramchattar

    Om fullständig integritet’ är vad du är ute efter, överväg att använda hemliga chattar i Telegram över vanliga molnchattar. För att öppna en hemlig chatt med någon, välj deras användarnamn på Telegram och välj sedan Mer (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) > Starta hemlig chatt

    Inuti den hemliga chatten är processen för att radera meddelanden densamma som beskrivs ovan. Men du kanske inte behöver det om du ställer in dina meddelanden på självförstörande. Öppna den hemliga chatten och välj Mer. Välj sedan Ställ in självförstöringstimer. Du kan sedan välja hur lång tid mottagaren ska ha tills meddelandet försvinner från chatten. 

    Med självförstöringstimern försvinner meddelandena automatiskt från din hemliga chatt efter en viss tid. De kommer också att försvinna från den andra personens enhet, såväl som från Telegram-servern. 

    Hur man tar bort meddelanden automatiskt från telegramchattar

    Hemliga chattar är inte de enda chattarna där du kan ställa in dina meddelanden på att förstöra sig själv. Du kan ställa in dina meddelanden så att de automatiskt försvinner efter en viss tid i valfri chatt på Telegram. För att aktivera funktionen för automatisk radering, följ stegen nedan.

    1. Öppna Telegram och välj en chatt.
    2. På Android, välj Mer &gt ; Rensa historik > Ta bort meddelanden automatiskt i den här chatten

      På iOS, välj och håll kvar ett meddelande i chatten. Från menyn som visas, följ sökvägen Välj > Rensa chatt > Aktivera Auto-Delete

    Du kan välja att dina meddelanden ska försvinna antingen efter 24 timmar, 7 dagar eller inom 1 månad efter att du skickat dem. 

    Hur man tar bort hela chattar i Telegram

    Om du vill bli av med en hel konversation på Telegram, öppna appen och välj den. Välj sedan bin-ikonen överst på skärmen. Du kommer att se ett popup-meddelande som frågar om du bara vill ta bort chatten för dig själv eller för både dig och mottagaren. Om du väljer det senare försvinner chatten från både dina enheter och från Telegram-servern.

    Glöm inte push-meddelanden

    Att kunna att radera ett meddelande från någon annans enhet efter att du redan har skickat det kan potentiellt rädda dig från att behöva förklara dig själv senare. Funktionen liknar Gmail Unsend och är en livräddare när du skickar ett meddelande till någon av misstag.

    Glöm dock inte att även om du kan hindra mottagaren från att se ditt meddelande, kan du inte inaktivera push-meddelanden på deras enhet. När du skickar ett meddelande till någon visas det i deras aviseringar. Beroende på inställningarna kan mottagaren se innehållet i ditt meddelande även om du redan har tagit bort det. Även om ditt meddelande inte kommer att visas i Telegram, kan användaren ta en skärmdump av meddelandet och behålla en kopia av ditt meddelande på det sättet. 

    Bli av med dina telegrammeddelanden för gott

    Ett sista alternativ för dem som vill radera alla sina meddelanden från Telegram är att ta bort sitt konto helt. Om du inte vill att Telegram ska lagra kopior av något av dina meddelanden, se till att du också tar bort alla dina konversationer för dig själv och för andra användare också. 

    Har du tänkt ta bort alla dina meddelanden från Telegram? Vilket alternativ använder du för att radera meddelanden från appen? Dela din upplevelse av Telegram-chattar i kommentarsektionen nedan.