Govt-Opp konsensus om upphävande av jordbrukslagar: Tomar

0
135

Unionens jordbruksminister Narendra Singh Tomar

Med oppositionen som anklagar regeringen för att inte tillåta en diskussion om lagförslaget om upphävande av jordbrukslagar, 2021, sade unionens jordbruksminister Narendra Singh Tomar på måndagen att det finns var “konsensus” i frågan. Han sa också att en diskussion om lagförslaget kunde ha börjat i Lok Sabha men protester från oppositionspartier uteslöt det.

Tomar sa att regeringen hade antagit de tre jordbrukslagarna till förmån för jordbrukarna. “Regeringen hade fört diskussioner med de protesterande lantbruksförbunden, men vi är ledsna att vi inte kunde lyckas förklara fördelarna med gårdslagarna”, sa han.

Tomar sa att oppositionen ville att lagarna skulle upphävas, och när regeringen gick med på det, rådde konsensus.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I Lok Sabha bad talmannen Om Birla upprepade gånger oppositionsmedlemmarna att återvända till sina platser så att en diskussion kunde äga rum, sa Tomar. Om det hade funnits en diskussion skulle regeringen säkert ha svarat, sa han.

Tomar sa att premiärminister Narendra Modi hade hållit sitt ord när lagförslaget antogs den första dagen av vintersessionen. Han sa att centret hade försökt att föra jordbrukssektorn framåt genom flera program under de senaste sju åren.

Han sa att regeringen har implementerat MSP enligt Swaminathan-kommitténs rekommendationer, och MSP-baserad upphandling har nästan fördubblats jämfört med 2014.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.