Govt-Opp konsensus om opphevelse av gårdslover: Tomar

0
149

Unionens landbruksminister Narendra Singh Tomar

Med opposisjonen som anklager regjeringen for ikke å tillate en diskusjon om lov om opphevelse av gårdslover, 2021, sa Unionens landbruksminister Narendra Singh Tomar mandag at det var “konsensus” om saken. Han sa også at en diskusjon om lovforslaget kunne ha startet i Lok Sabha, men protester fra opposisjonspartiene utelukket det.

Tomar sa at regjeringen hadde vedtatt de tre gårdslovene til fordel for bøndene. «Regjeringen hadde hatt diskusjoner med de protesterende gårdsforeningene, men vi beklager at vi ikke kunne lykkes med å forklare fordelene med gårdslovene,» sa han.

Tomar sa at opposisjonen ønsket at lovene ble opphevet, og da regjeringen gikk med på det, var det konsensus.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I Lok Sabha ba speaker Om Birla gjentatte ganger opposisjonsmedlemmer om å gå tilbake til setene sine slik at en diskusjon kunne finne sted, sa Tomar. Hvis det var en diskusjon, ville regjeringen garantert ha reagert, sa han.

Tomar sa at statsminister Narendra Modi hadde holdt ord da lovforslaget ble vedtatt den første dagen av vintersesjonen. Han sa at senteret hadde forsøkt å videreføre landbrukssektoren gjennom flere ordninger i løpet av de siste syv årene.

Han sa at regjeringen har implementert MSP i henhold til Swaminathan-komiteens anbefalinger, og MSP-baserte anskaffelser har nesten doblet sammenlignet med 2014.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.