Ekonomin ångar på men OECD vill se stöd från Riksbanken

0
57

Svensk ekonomi har kommit ikapp nivån före pandemin och ”ångar fram” nästa år. 2022 års BNP-tillväxt blir 3,4 procent efter en uppgång på 4,3 procent i år, spår OECD i en färsk prognos. OECD anser att Riksbankens penningpolitik ändå ska fortsätta att vara stöttande så länge kärninflationen förblir låg och det är främst energipriserna som skapar inflationstryck. Regeringen behöver samtidigt rikta in sig på att få ner långtidsarbetslösheten och investera i digital ekonomi och den gröna omställningen, anser organisationen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.