De beste kerstfilms op HBO Max in 2021

0
97
AFM Visuals/Shutterstock.com< /figuur>

De filmselectie van HBO Max bevat een breed scala aan genres en tijdperken, en dat wordt ook weerspiegeld in het aanbod met kerstthema. Van vintage klassiekers tot moderne aanpassingen, hier zijn de beste kerstfilms om te streamen op HBO Max.

Inhoudsopgave

Zwarte Kerst
Een kerstverhaal
Elf
Gremlins
Vakantieaffaire
Het gebeurde op Fifth Avenue
Meet Me in St. Louis
Wonder op 34th Street
National Lampoon's Christmas Vacation
De winkel om de hoek

GERELATEERD: Tien geweldige actiefilms voor de feestdagen (die niet 'Die Hard')

Zwarte Kerst

Video afspelen

De derde versie van dit specifieke kersthorrorconcept, Black Christmas uit 2019, behoudt de setting van de universiteitscampus van de vorige twee versies, maar voegt een meer bovennatuurlijke draai toe. Deze keer zijn de studentenclubzussen die tijdens de winterstop worden vermoord het doelwit van een uitgebreid ritueel door een rechtmatige, vrouwenhatende broederschap die vastbesloten is om de traditionele mannelijke dominantie op de campus opnieuw te bevestigen. Filmmaker Sophia Takal levert scherp commentaar over de verkrachtingscultuur en giftige mannelijkheid, terwijl ze ook creatieve en feestelijke moorden in scène zet.

Bekijk HBO Max

A Christmas Story

Video afspelen

A Christmas Story is zo alomtegenwoordig in de popcultuur dat veel van zijn regels vakantiekreten zijn geworden. Het is een warme coming-of-age-komedie gebaseerd op de memoires van Jean Shepherd. Shepherd zelf vertelt het verhaal van de jonge Ralphie (Peter Billingsley), die niets liever wil dan een Red Ryder BB Gun voor Kerstmis, maar moet navigeren door pestkoppen, nors warenhuis Santas en zijn ouders. afkeuring om zijn droom te realiseren.

De nostalgische maar soms sarcastische toon, de hilarische uitvoeringen en de innemende personages hebben A Christmas Story bijna universeel geliefd gemaakt.

Bekijk op HBO Max

GERELATEERD: 7 recepten om te combineren met klassieke kerstfilms

Elf

Video afspelen

Will Ferrell brengt zijn grenzeloze enthousiasme naar de titelrol in Elf, als een mens die is opgevoed door de elfjes van de kerstman op de Noordpool. Ferrell's Buddy verlaat de werkplaats van de Kerstman om zijn biologische vader op te zoeken in New York City, waar zijn kinderlijke begrip van de wereld botst met het cynisme van de grote steden. Elf heeft veel hartverwarmende momenten als Buddy zijn nukkige vader (gespeeld door James Caan) helpt om Kerstmis te waarderen, maar het zijn de bizarre, vreemde humor en Ferrell's toewijding aan zijn absurde karakter die de film echt maken onvergetelijk.

Bekijk op HBO Max

Gremlins

Video afspelen

Sluwe kleine wezens verstoren de kerst in een pittoresk stadje in Gremlins. Een handelsreiziger koopt voor zijn zoon een schattig klein huisdier, een mogwai genaamd, voor Kerstmis, maar wanneer naïeve Billy (Zach Galligan) de regels voor mogwai-zorg niet volgt, brengt de vriendelijke Gizmo angstaanjagende nakomelingen voort die grote schade aanrichten. Gedeeltelijk ouderwetse monsterfilm, deels familiekomedie, Gremlins balanceert gruwelijke effecten met sardonische humor, bijeengehouden door deskundige genrefilmmaker Joe Dante.

Bekijk op HBO Max

GERELATEERD: 10 kersthorrorfilms om naar te kijken voor een spookachtige vakantie

Vakantieaffaire

Video afspelen

Janet Leigh speelt een oorlogsweduwe die verscheurd wordt tussen twee vrijers in de charmante romantische komedie Holiday Affair. Leigh's Connie is een undercover vergelijkingsshopper die een ontmoeting heeft met militaire veteraan en klerk Steve (Robert Mitchum) in een warenhuis. Ze gaat uit met een betrouwbare advocaat, maar in plaats daarvan zal ze natuurlijk eindigen met de romantische dromer. Het is een heerlijke, rustige kerstromantiek, gericht op echte emotionele connecties in plaats van gekke misverstanden.

Bekijk HBO Max

It Happened on Fifth Avenue

Video afspelen

Een geïmproviseerde familie van landlopers, veteranen en undercover rijke mensen komt samen om Kerstmis te vieren op het hoogtepunt van de mooie komedie It Happened on Fifth Avenue. In New York City van na de Tweede Wereldoorlog worden een paar krakers in het lege herenhuis van 's werelds op een na rijkste man per ongeluk vergezeld door de dochter van de eigenaar, die zich voordoet als een medemens -gelukkige werkzoekende.

De worstelende dromer Jim (Don DeFore) en de geheime erfgename Trudy (Gale Storm) worden verliefd, terwijl Trudy's rijke industriële vader de echte waarde van een gezin leert, net in tijd voor de feestdagen.

Bekijk op HBO Max

GERELATEERD: De 10 beste klassieke kerstfilms om nu te streamen

Ontmoet mij in St. Louis

Video afspelen

Meet Me in St. Louis, een van Judy Garland's kenmerkende musicals, beslaat een heel jaar uit het leven van de familie Smith in het begin van de 20e eeuw in St. Louis. Maar de film wordt nog steeds het best herinnerd voor zijn kerstsegment, waaronder het melancholische muzieknummer “Have Yourself a Merry Little Christmas,” die een vakantiestandaard is geworden. De vier Smith-dochters hebben te maken met de ups en downs van het opgroeien, terwijl hun vader een mogelijke verhuizing naar New York City overweegt voor het gezin. Het is een warm en soms bitterzoet drama, met prachtige muzikale decorstukken.

Bekijk op HBO Max

Miracle on 34th Street

Video afspelen

Het bestaan ​​van de kerstman wordt berecht in Miracle op 34th Street. Een man die beweert de echte Kris Kringle te zijn (gespeeld door Edmund Gwenn) werkt als de kerstman in een warenhuis, en wanneer de autoriteiten hem proberen te binden, wordt hij gedwongen zijn bewering voor de rechtbank te bewijzen. Het is een dwaze premisse die werkbaar is gemaakt dankzij de indrukwekkende optredens van Natalie Wood als het kleine meisje dat haar vertrouwen in de kerstman moet herstellen en Maureen O'Hara als haar wilskrachtige moeder. Bekijk op HBO Max

GERELATEERD: Hier is de favoriete kerstfilm van elke staat

Kerstvakantie National Lampoon

Video afspelen

De derde film in de Vacation-serie over de ongelukkige familie Griswold, National Lampoon's Christmas Vacation, is misschien ook de beste. De Griswolds besluiten met Kerstmis thuis te blijven, maar dat betekent alleen maar dat de chaos hen overkomt, in de vorm van verschillende bezoekende familieleden. Familiepatriarch Clark (Chevy Chase) wil gewoon de perfecte familiekerst hebben, maar iedereen, van zijn gierige baas tot gekke neef Eddie (Randy Quaid) lijkt hem in de weg te staan. Hoe gefrustreerd Clark wordt, hoe hilarischer de film wordt.

Bekijk op HBO Max

The Shop Around the Corner

Video afspelen

In The Shop Around the Corner, een klassieke romantische komedie van meesterfilmmaker Ernst Lubitsch, spelen James Stewart en Margaret Sullavan kibbelende collega's die niet beseffen dat ze elkaars romantische penvrienden zijn. Alfred (Stewart) en Klara (Sullavan) kibbelen overdag en zwijmelen 's nachts over elkaars brieven. Lubitsch creëert een levendige, grappige wereld in de winkel in Boedapest waar Alfred en Klara werken, en brengt meerdere verhaallijnen samen, waaronder de romantiek, tijdens de zoete climax op kerstavond.

Kijk op HBO Max The Best Streaming Devices 2021 Best Streaming Device Overall Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

$46,49
$ 49,99 Bespaar 7%

Beste budgetstreamingapparaat Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$ 17.99
$ 29,99 Bespaar 40%

Beste Roku-streamingapparaat Roku Ultra (2020) Amazon

$ 85.39
$ 99,99 Bespaar 15%

Beste Fire TV-apparaat Fire TV Stick 4K (2018) Amazon

$ 24.99
$ 49,99 Bespaar 50%

Beste Google TV-apparaat Chromecast met Google TV (2020) Nu winkelen Beste Android TV-apparaat NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

$ 199.99
& nbsp;

Beste Apple TV-apparaat Apple TV 4K (2021) Amazon

$ 127.49
$ 179,00 Bespaar 29%

LEES NEXT

  • & rsaquo; 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen
  • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
  • › Cybermaandag 2021: beste pc-deals
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals
  • › Cybermaandag 2021: Beste Apple-deals
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt