Daglig orientering: Opposisjonen krever MSP-vedtekter, vri i UP Dalit-familiemord

0
116

Regjeringen, sa de, ville sannsynligvis flytte den i Rajya Sabha også på mandag etter at den ble vedtatt av Lok Sabha.

Den store historien

Vintersamlingen i parlamentet vil sannsynligvis begynne på en stormfull tone med opposisjonen som ønsker å presse regjeringen over lovfestet støtte til minimumsstøtteprisen ( MSP) av avlinger for bønder. I mellomtiden ble et lovforslag om å oppheve gårdslovene, ifølge kilder, sirkulert til Rajya Sabha-medlemmer på fredag ​​for behandling som vedtatt av Lok Sabha. Regjeringen, sa de, ville sannsynligvis flytte den i Rajya Sabha også på mandag etter at den ble vedtatt av Lok Sabha.

Bare i Express

< p>I denne utgaven av idéutvekslingen snakker Lok Sabha-speaker Om Birla om rollen til stående komiteer og opposisjon, tar for seg fraværet av en nestleder, gjentar parlamentsmedlemmers frihet til å snakke i huset uten frykt for merkelapper som anti-nasjonale, og forsvarer ikke å sende protester i parlamentet.

Fra forsiden

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

En dag etter at UP-politiet navnga 11 personer fra en overkastefamilie i sin FIR på drapet på en Dalit-familie i Prayagraj, og sa at åtte var arrestert, ga de ut en ny uttalelse søndag om at de nå har arrestert en ungdom. som tilhører samme samfunn som avdøde» for drapene. Men en nær slektning av familien Dalit kjøper ikke den nye politiversjonen.

«Nafrat jeet gayi, artist haar gaya (hat har vunnet, artist har tapt). Jeg er ferdig, farvel. Urettferdighet.” Det var standup-komikeren Munawar Faruqui etter at et annet av showene hans ble avlyst, denne gangen i Bengaluru. Han har hele tiden blitt målrettet av høyreorienterte grupper, og hans planlagte show i Surat, Ahmedabad, Vadodara, Mumbai og Raipur har blitt kansellert.

En 32 år gammel bosatt i Dombivli i Mumbai, som kom fra Sør-Afrika via Delhi 24. november, testet positivt ved ankomst, selv om helsemyndigheter ennå ikke kan fastslå om han er infisert med Omicron-varianten av Covid-19. Det jobbes med å finne mannens medpassasjerer.

Må lese

Påkjørsel bakfra står for rundt 40 prosent av dødsulykkene på motorveistrekninger, med sjåfør “søvnighet og tretthet” bak mange av disse ulykkene, ifølge en revisjon initiert av regjeringen for å få ned dødsulykker på nasjonale motorveier. De fire reviderte strekningene hadde vært vitne til over 6500 ulykker de siste tre årene, hvorav over 1600 var alvorlige og dødelige.

Mens senteret ennå ikke har svart på bøndenes krav om å gjøre MSP (minimumsstøttepris) basert på de omfattende produksjonskostnadene (C2+50%) til en “lovlig rettighet for alle bønder for alle landbruksprodukter”, viser registreringer at over de siste to årene har regjeringens holdning til juridisk garanti for MSP flyttet fra et “nei” til et tilbud om en “skriftlig forsikring” om videreføring av det eksisterende systemet.

Rammeavtalen fra 2015 mellom senteret og det nasjonalsosialistiske rådet i Nagalim (Isak-Muivah) for å fullføre Naga-fredsavtalen viser seg nå å være den viktigste snublesteinen for å oppnå en avtale mellom de to sidene og finne en permanent løsning på langvarig Naga-utgave. Kilder i regjeringen sa at selv om alle andre problemer er ryddet ut, har tolkningen av rammeavtalen fra NSCN(IM) om suverenitetsspørsmålet holdt opp med å fullføre prosessen.

Med forskjellige motivasjoner og fascinerende bakhistorier, krysset banene til Sharda Nand Tiwari, Uttam Singh og Vishnukant Singh først ved Sports Authority of Indias akademi i Lucknow. Nå er de blant de 18 som representerer India i junior-VM hvor de møter Belgia i kvartfinalen i Odishas hovedstad onsdag. Fem spillere fra dette laget er fra UP, noe som signaliserer en hockeyvekkelse i staten som en gang var spillets vugge i landet.

Og til slutt…

< p>Hvilken indisk slager må vike plass for den hjemvendte skipperen Virat Kohli i den andre og siste testkampen mot New Zealand i Mumbai? Da den indiske batting-serien snublet den fjerde morgenen av den første testen i Kanpur, ble dette spørsmålet mer relevant og også mer komplisert. India kommer neppe til å ofre en bowler for å få plass til Virat Kohli. Så det må være en blant Mayank Agarwal, Shubman Gill, Cheteshwar Pujara, Ajinkya Rahane og Shreyas Iyer.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd