CBSE klasse 10 semester-1-eksamener begynner i dag, sjekk retningslinjene for eksamensdagen

0
60

CBSE-eksamen 2021-22 Retningslinjer: På grunn av vintersesongen vil eksamenene begynne kl. 11.30 i stedet for kl. 10.30. Inngangskortene vil være tilgjengelige på cbse.gov.in. Ekspressbilde av Jaipal Singh

CBSE 2021-22 eksamensretningslinjer:Central Board of Secondary Education (CBSE) gjennomfører termin-1 klasse 10 styreeksamener fra 30. november og utover. Eksamenene vil fortsette til 11. desember. Studenter kan få tilgang til termin-1-rullenumrene og adgangskort på cbse.gov.in. For å få tilgang til adgangskortene må studentene bruke sine bruker-IDer og passord.

Terminal-1-eksamenene vil være objektive og varigheten av testene vil være 90 minutter. Eksamenene starter fra kl. 11.30 på grunn av vintersesongen. Varigheten av CBSE board 2022 eksamen vil være 90 minutter og vil dekke 50 prosent av den rasjonaliserte CBSE pensum.

Les også |CBSE klasse 10 termin-1 styreeksamen begynner i morgen: Sjekk tips for å prøve MCQs i ny eksamen mønster

Studentene vil bli pålagt å bruke en blå eller svart kulepenn for å gjøre det riktige svaret mørkere i CBSE OMR-arkene. I tilfelle elevene gjør feil sirkel mørkere i OMR-arket, kan de fylle inn riktig svar i boksen foran de fire sirklene. Studentene vil bli bedt om å skrive riktig alternativ som er A, B, C eller D i boksen. CBSE vil vurdere svaret fylt ut i boksene som det endelige svaret.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Les også |Forklart: Hvordan kandidater bør bruke OMR-arkene introdusert av CBSE for klasse 10-eksamener

For studenter som deltar i internasjonale eller nasjonale sportsbegivenheter og internasjonale olympiader og som går glipp av termin 1 styreeksamener, vil styret gjennomføre spesielle eksamener på et senere tidspunkt. For studenter som tester positivt for Covid under eksamen og ikke kan ta Term 1-eksamenene, vil det endelige resultatet være basert på Term 2-eksamener.

Les |CBSE klasse 10-tavler 2022: Tips for å forberede språkoppgaver for MCQ-basert eksamen

CBSE hadde tidligere gitt ut klasse 10, 12 prøveoppgaver og merkingsskjemaet for semester I-eksamener 2021-22. Studenter som skal møte til eksamen kan sjekke det samme på styrets offisielle nettside cbseacademic.nic.in.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd