Bitre, ubehagelige opplevelser fra forrige økt fortsetter å hjemsøke oss: Rajya Sabha-formann Venkaiah Naidu

0
56

Vicepresident og Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu leder et møte med etasjeledere for alle partier, en dag før begynnelsen av parlamentets vintersesjon, i New Delhi. (PTI Photo)

Midt i indikasjoner på at unionsregjeringen kan presse på for å suspendere noen av opposisjonsmedlemmene på grunn av de grufulle scenene som ble vitne til under gjennomføringen av endringsforslaget for generell forsikringsvirksomhet (nasjonalisering) i den siste sesjonen, Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu berørte mandag i sin åpningstale saken og sa at de “bitre og ubehagelige opplevelsene” fra den siste monsunsesjonen “fortsetter å hjemsøke de fleste av oss.”

Naidu sa “statskassebenkene ønsket en detaljert undersøkelse av oppførselen til noen medlemmer i løpet av de to siste dagene av den siste turbulente sesjonen” og la til at han hadde forsøkt å nå ut til lederne for forskjellige partier.

«Noen av dem gjorde det klart at medlemmene deres ikke ville være part i en slik undersøkelse. Noen ledere uttrykte imidlertid bekymring over måten husets funksjon ble avsporet under den siste sesjonen og fordømte de uregjerlige hendelsene. På min side ventet og ventet jeg på at de ledende lysene i dette opphøyde Huset skulle ta ledelsen i å uttrykke sin forargelse over det som hadde skjedd under den siste sesjonen med forsikringer om introspeksjon og energisk innsats for å forhindre gjentakelse av slike hendelser. Slike forsikringer fra alle berørte ville ha hjulpet meg til å håndtere saken på riktig måte. Men det skulle dessverre ikke være det, sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |Forklart: Produktivitet i en sesjon i parlamentet preget av forstyrrelser

Han refererte til de uregjerlige scenene som huset hadde vært vitne til i august 11 under vedtakelsen av endringsforslaget om generell forsikringsvirksomhet (nasjonalisering).

Etter de uregjerlige scenene hadde opposisjonspartiene da påstått at “utenforstående” som ikke var en del av “parlamentets sikkerhet” ble brakt inn i huset for å “manhandle” parlamentsmedlemmer, inkludert kvinnelige medlemmer, under vedtakelsen av lovforslaget, og hadde hevdet at det som hadde skjedd i huset var “enestående” og var beslektet med “krigslov” som ble innført i parlamentet.

På den annen side hadde flere unionsministre møtt Naidu da og krevd handling mot noen av opposisjonsparlamentsmedlemmer for det de kalte enestående, ekstreme og voldelige handlinger i huset.

Ifølge kilder ønsket Naidu å sette ned en komité for å undersøke de uheldige hendelsene som hadde funnet sted. Men kongressen og andre opposisjonspartier bestemte seg for ikke å være en del av undersøkelseskomiteen.

I september skrev opposisjonsleder i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge til Naidu og sa at konstitusjonen til komiteen ser ut til å være “designet” for å “skremme” parlamentsmedlemmer til taushet.

I dag sa Naidu: “De bitre og ubehagelige opplevelsene fra den siste monsunsesjonen fortsetter fortsatt å hjemsøke de fleste av oss.”

«Omtrent 70 prosent av den verdifulle tiden til dette høye huset gikk tapt på grunn av forstyrrelser og hendelser med uregjerlig oppførsel fra noen medlemmer under den siste forglemmelige sesjonen på slutten av hvor det ikke fantes noen vinnere. Alle delene av dette høye huset endte opp som tapere, og det samme var landet, sa han.

«Skal vi ikke trekke de rette lærdommene fra slike ubehagelige opplevelser som medfører enorme kostnader for demokratiet i tillegg til å legge igjen en bitter pille i munnen på folket i landet vårt som har knyttet store forhåpninger til lovgiverne og deres utvalgte representanter? Jeg overlater det til din visdom ettersom dette høye huset ble unnfanget som en forsamling av vise menn som ville la øyeblikkets hete og lidenskaper gå forbi før de lagde lovene i en rolig og rolig atmosfære,» sa han.

< p>Kilder sa at regjeringen fortsatt vil ha noen av opposisjonsmedlemmene suspendert for bråket og kan presse på for det i huset.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.