Annika Strandhäll söks av Kronofogden: ”Jag hade inte alls koll på det här”

0
211

Nyblivna klimat- och miljöministern Annika Strandhäll (S) har skulder hos Kronofogden, rapporterar Aftonbladet. För närvarande finns det två betalningsförelägganden mot politikern. Den första kom ursprungligen i somras från ett företag som utför poolfyllning, på den återstår det att betala 871 kronor. Den andra, från ett telekombolag, skulle ha betalats för två månader sedan. Tillsammans med inkassokrav rör det sig om 2 055 kronor. En handläggare på Kronofogdemyndigheten säger till tidningen att nästa steg blir att en delgivningsman åker hem till Strandhäll för att få betalt. I SVT:s ”Aktuellt” fick Strandhäll frågan varför hon inte betalat räkningarna tidigare. – Jag hade faktiskt inte alls koll på det här, helt enkelt. Jag blev väldigt överraskad, säger hon.
Strandhäll säger också att hon ”direkt” ska reglerna skulderna.