Annika Strandhäll (S) struntade i att betala för skönhetsbehandling och swimming pool

0
54

Publicerad 1 december 2021 kl 12.52

Inrikes. Sveriges nya klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) har uppenbarligen stora svårigheter att betala sina räkningar. Bara sedan 2018 har hela nio skulder gått till Kronofogden – bland annat en obetald skönhetsbehandling, rapporterar Samnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Aftonbladet rapporterade på onsdagen att Annika Strandhäll, 46, jagades av Kronofogden för två skulder. En rör en obetald fyllning av en swimmingpool och en avser en räkning på 2.055 kronor från Telenor.

Strandhäll skriver i en kommentar till Aftonbladet att hon “uppenbarligen missat” de två räkningarna eftersom hon “i normala fall är noga med sin privatekonomi”. Skulderna har nu betalats.

Men i själva verket har den omstridda S-toppen, som igår utnämndes till klimat- och miljöminister, haft nio olika skulder hos Kronofogden sedan 2018, rapporterar TV4 Nyheterna.

Enligt Samnytt rör en av skulderna ett besök år 2019 på Akademikliniken, som beskriver sig som “den ledande aktören inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar inom Norden”. Även ett besök hos en veterinären ska Annika Strandhäll ha vägrat betala för.