Tredje Omicron-tilfelle oppdaget i Storbritannia, ansiktsmasker er obligatoriske fra tirsdag

0
128

Den nye varianten anses som potensielt farligere fordi den har rundt dobbelt så mange mutasjoner som den svært overførbare Delta-varianten

Et tredje tilfelle av Omicron coronavirus-varianten har blitt oppdaget i Storbritannia, sa Health Security Agency (UKHSA) søndag.

Det siste tilfellet, i likhet med de to andre, er knyttet til reiser til det sørlige Afrika, hvor varianten ble identifisert, men individet er ikke lenger i Storbritannia.

UKHSA avslørte imidlertid at personen tilbrakte tid i Westminster-området i London sentrum før avreise og advarte også om at det er “svært sannsynlig” at flere tilfeller av den nye potensielt svært smittsomme varianten vil bli oppdaget i løpet av de kommende dagene som et resultat av ” fokusert kontaktsporing.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

UKHSA-informasjonen kom like etter at den britiske regjeringen hadde kunngjort at ansiktsdekning vil bli et obligatorisk krav i butikker og offentlig transport i England fra tirsdag, som en del av de strammere covid-19-fortauskantene som håndheves som svar på to tilfeller av den nye Omicron-varianten oppdaget i landet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Helsesekretær Sajid Javid sa at kravet om obligatoriske PCR-tester som skal tas av alle utenlandske ankomster til Storbritannia også vil bli håndhevet “så snart som mulig”. Ministeren hevdet at han forventer at alle de nye tiltakene, som blir innført for å gi forskere mer tid til å analysere smittsomheten og vaksinemotstandsnivåene til Omicron, vil bli opphevet igjen “innen uker”.

“Grunnen til at vi fastsatte disse tiltakene i går er for å beskytte fremgangen vi har gjort, slik at vi alle kan fortsette å nyte julen med familiene våre,” sa Javid, med henvisning til den britiske statsministeren Boris Johnsons kunngjøring om de strengere fortauskantene fra Downing Street lørdag kveld.

“Dette handler om å beskytte fremgangen vi har gjort… Men det er viktig å reagere på en forholdsmessig, og også en midlertidig måte, jeg håper dette er noe vi kan fjerne i løpet av uker,” sa han.

I andre deler av Storbritannia – Skottland, Wales og Nord-Irland – er ansiktsbedekking allerede obligatorisk på offentlig transport og mange innendørsmiljøer. Arbeiderpartiet i opposisjonen har uttrykt bekymring for at de nye reglene ikke går langt nok til å påtvinge regjeringens såkalte “Plan B”, som vil omfatte bruk hjemmefra og vaksinepass for spillesteder.

“Hvis man skulle ta slike beslutninger, må de tas veldig, veldig nøye, vi er ikke der ennå, vi er ikke i nærheten av det,& #8221; Javid fortalte Sky News.

Les også |Covid-19-varianten sprer seg til flere land etter hvert som verden er i beredskap

De nye tiltakene har skapt frykt for en ny innestengt jul, men både Johnson og Javid har forsøkt å bagatellisere disse bekymringene og insisterte på at 2021-festperioden ville være bedre enn 2020.

“Folk bør fortsette med deres planlegger som normalt for julen, jeg tror det kommer til å bli en flott jul,” sa Javid.

Omicron-varianten, fryktet å spre seg raskere og delvis redusere vaksinebeskyttelsen, ble identifisert i Sør-Afrika tidligere denne uken og klassifisert som en variant av bekymring av Verdens helseorganisasjon (WHO). Siden den gang har tilfeller blitt oppdaget i Belgia, Israel og Hong Kong, og i Europa samt de to tilfellene i England. Begge tilfellene i Storbritannia har vært knyttet til reiser i det sørlige Afrika, og målrettet testing er planlagt i de omkringliggende områdene i Sør- og Sentral-England der varianten ble oppdaget.

“Det er viktigere enn noen gang at folk får skuddene sine, og vi får de boosterne i armene så fort som mulig,” sa Johnson på lørdag, da han kunngjorde en plan for å “øke boosterkampanjen”.

“Vi planlegger allerede å gjøre 6 millioner jabs i England alene i løpet av de neste tre ukene. Og nå ønsker vi å gå videre, så helsesekretæren har bedt JCVI (Joint Committee on Vaccination and Immunization) om å vurdere å gi boostere til en så bred gruppe som mulig, samt å redusere gapet mellom den andre dosen og boosteren. ,” sa han.

“Vi vet ennå ikke nøyaktig hvor effektive vaksinene våre vil være mot Omicron, men vi har gode grunner til å tro at de i det minste vil gi en viss grad av beskyttelse. Og hvis du blir boostet – vil responsen din sannsynligvis være sterkere,» la han til.

Les også |Omicron: Tilfeldig testing og andre reviderte regler for utenlandske reisende, forklart

I mellomtiden har Storbritannia forbudt flyreiser fra 10 land nå – Angola, Mosambik, Malawi, Zambia, Sør-Afrika, Botswana, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe og Namibia.

Dessuten vil alle som kommer inn i Storbritannia fra utlandet nå bli pålagt å ta en PCR-test og isolere seg til de får et negativt resultat. Og de som kommer i kontakt med noen som tester positivt for Omicron-varianten, må isolere seg i 10 dager – selv om de er fullvaksinert.

Den nye varianten anses som potensielt farligere fordi den har rundt dobbelt så mange mutasjoner som den svært overførbare Delta-varianten, men det kan ta uker før forskere fullt ut forstår variantens mutasjoner og om eksisterende vaksiner og behandlinger er effektive mot den. .

I mellomtiden registrerte Storbritannia en liten nedgang i sin daglige koronavirusinfeksjonsrate, med 39 567 tilfeller og 131 COVID-dødsfall registrert på lørdag.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd