Samlar in pengar åt BLM-terroristen

0
113

Publicerad 30 november 2021 kl 07.12

Utrikes. Företrädare för en vänsterorganisation anklagas för att försöka samla in pengar för att betala borgen åt Darrel Brooks, som sitter häktad för attacken mot julparaden i Waukesha i USA.

Gilla artikeln på Facebook

Julattacken i Waukesha

  • Liberal om massakern: "Karma" för att Kyle Rittenhouse friades
  • Fyra "dancing grannies" dödade i antivita dådet
  • BLM-rappare misstänks för julparadsdådet
  • Bil mejade ned julparad i USA

När den antivita BLM-rapparen Darrel Brooks för en vecka sedan körde in i en julparad i Waukesha och dödade minst sex vita människor, bland annat en 8-årig pojke, hade han nyligen försatts på fri fot.

Detta trots att han då utreddes för en rad andra brott, bland annat en annan bilattack veckan innan.

Organisationen The Bail Project (TBP) hade nämligen den 19 november, några dagar före terrordådet, betalat Darrel Brooks borgen på 1.000 dollar.

The Bail Project ägnar sig åt att samla in pengar för att betala borgen åt kriminella afrikaner runtom i USA. Men organisationen tycks inte vara klara med Darrel Brooks ännu – utan anklagas för att åter samla in pengar till honom.

På insamlingssajten Go Fund Me har en Holly Zoller startat en insamling till förmån för The Bail Project i området där julparadsdådet begicks. Insamlingens mål var fem miljoner dollar – samma summa som behöver betalas i borgen för att åter försätta Darrel Brooks på fri fot.

Holly Zoller är listad som medarbetare på The Bail Project på organisationens hemsida.

Insamlingen har nu tagits ned från Go Fund Me, rapporterar RT, likt en annan insamling som uttryckligen hade som syfte att samla in pengar till att betala Brooks borgen och beskrev honom som ett offer för det “rasistiska rättsväsendet”.

The Bail Project skriver i ett mejl till RT att organisationen inte har koppling till insamlingen och att man inte samlar in pengar till Darrel Brooks. Man dementerar dock inte att det verkligen är den egna medarbetaren Holly Zoller som startat insamlingen.

Händelsen har uppmärksammats av den svenske högerprofilen Daniel Friberg.