Rockad väntas med nya ministrarna: ”Skulle vara roligt med en skräll”

0
58

På tisdagen kommer statsminister Magdalena Andersson att presentera ministrarna i sin nya regering. Statsministern själv säger till Ekot att det handlar om bryta segregationen, knäcka gängen, driva på klimatomställningen och ta tillbaka kontrollen i välfärden. – De prioriteringarna kommer naturligtvis att synas när jag presenterar min regering. Socialdemokraterna runt om i landet nämner de här prioriterade områdena när radion pratar med dem. Många har önskemål om representanter från hela landet och många nämner att hon faktiskt kan krympa regeringen. Enligt S-profiler som SVT har pratat med lär Magdalena Andersson välja säkra kort. Högst upp på listan står finansministerposten och många spekulerar om att inrikesminister Mikael Damberg kan ta över den. Exempelvis tror Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-demokraten, det. – Det skulle varit roligt med en skräll, till exempel Torbjörn Hållö eller någon annan LO-ekonom, säger han och tillägger att det säkert blir Damberg. Klockan 9.30 kommer Andersson att presentera sin ministerlista och totalt nio ministerposter kan behöva tillsättas.