Omicron: India for å vurdere Covid SOP, land pålegger reisebegrensninger og andre viktige utviklinger i dag

0
54

Mens verden kjemper med fremveksten av den nye varianten av COVID-19, kjemper forskere i Sør-Afrika – der omicron først ble identifisert – for å bekjempe spredningen over hele landet. (AP)

I lys av trusselen fra Omicron-varianten av Covid-19, ble et hastemøte ledet av unions innenriksminister Rajesh Bhushan etter en gjennomgang av situasjonen av statsminister Narendra Modi, sa innenriksdepartementet søndag.

MHA sa at tatt i betraktning det nåværende globale scenarioet , måter å styrke forebyggende tiltak på ble diskutert i møtet. Senteret vil nå gjennomgå SOP for testing og overvåking av internasjonale passasjerer, spesielt fra land i ‘risikoutsatte’ kategori. I tillegg vil genomisk overvåking for Covid-19-varianter bli ytterligere intensivert.

Les også |Omicron-trussel: Regjeringen vurderer beslutningen om å gjenoppta internasjonale flyvninger

Når det dukker opp rapporter om at Omicron-varianten sprer seg til flere land og senteret vurderer tiltak for å forhindre muligheten for en ny økning i Covid-19-tilfeller, er her dagens topputvikling:

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Test internasjonale reisende, fokus på genomsekvensering: Senteret forteller statene< /p>

Med WHO har klassifisert Omicron som en variant av bekymring, helsedepartementet har bedt stateneom å gjennomgå den detaljerte reisehistorien til passasjerer som ankommer via internasjonale flyvninger og å absolutt sikre at reisende fra “risiko”-land blir testet. Alle prøver som tester covid-positive bør umiddelbart sendes for genomsekvensering, sa departementet.

Unionens helsesekretær Bhushan, mens han fremhevet for statene behovet for streng overvåking av internasjonale passasjerer, sa at det “allerede er en rapporteringsmekanisme for å innhente tidligere reisedetaljer for passasjerer som kommer gjennom internasjonal flyvning”.

Følg |Coronavirus India Live Oppdateringer: Omicron er ikke rapportert i India ennå, tar alle forholdsregler, sier helseministeren til parlamentet Helsedepartementet har bedt statene om å gjennomgå den detaljerte reisehistorien til passasjerer som ankommer via internasjonale flyvninger. (AP)

Helsedepartementet har bedt statene om å sikre kontinuerlig overvåking av hotspots, som er områder hvor en nylig klynge av positive tilfeller har dukket opp. Bhushan har også bedt statene om å implementere intensive inneslutningstiltak, iverksette aktiv overvåking for å sikre at Covid-passende oppførsel følges, og øke vaksinasjonsdekningen.

Omicron-varianten kan omgå vaksiner: AIIMS-sjef

Den nye Omicron-varianten har angivelig fått over 30 mutasjoner i spikeproteinregionen, noe som gir den potensialet til å utvikle en immunoescape-mekanisme, og derfor må effekten av vaksiner mot den evalueres kritisk, har AIIMS-sjef Dr Randeep Guelria sagt.

Tilstedeværelsen av piggprotein letter et virus’ inn i vertscellen og er ansvarlig for å gjøre den overførbar og forårsake infeksjon. “Den nye varianten av koronaviruset har angivelig fått mer enn 30 mutasjoner i spikeproteinregionen og har derfor potensial til å utvikle immunoescape-mekanismer. Ettersom de fleste vaksiner (virker ved) å danne antistoffer mot piggproteinet, kan så mange mutasjoner i spikeproteinregionen føre til redusert effekt av Covid-19-vaksiner,” AIIMS-direktør Dr Randeep Guelria fortalte PTI.

Les også |Tretten tilfeller oppdaget i Nederland ettersom Omicron-varianten sprer seg

I et slikt scenario må effekten av vaksiner, inkludert de som er i bruk i India, evalueres “ kritisk”, la han til.

«Covid ikke over ennå», advarer statsminister Modi i «Mann Ki Baat»

Middels rapporter om at Omicron-varianten har spredt seg til mange land, advarte statsminister Narendra Modi i den 83. episoden av sin 'Mann Ki Baat' radioprogram om at “pandemien ennå ikke er over”, og oppfordrer folk til å være på vakt og ta alle mulige forholdsregler for å forhindre spredning av den dødelige sykdommen.

“Glem aldri at koronaen ikke er borte ennå. Det er vårt ansvar å ta alle forholdsregler,” sa statsminister Modi før han meldte seg ut.

På lørdag ledet statsminister Modi en konferanse på høyt nivå med topptjenestemenn for å diskutere den mulige virkningen av den nye varianten også som avbøtende strategier.

Kejriwal skriver til statsministeren og ber ham om å stoppe flyvninger fra visse regioner

Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal skrev til statsminister Narendra Modi søndag, og ber ham om å stoppe internasjonale flyvninger fra regioner som ser en økning i Covid-19-tilfeller.

«Landet vårt har kjempet en tøff kamp mot Corona de siste halvannet årene. Med store vanskeligheter og på grunn av den uselviske tjenesten til millioner av våre Covid-krigere, har landet vårt kommet seg etter Corona. Vi bør gjøre alt for å forhindre at den nye bekymringsvarianten, nylig anerkjent av WHO, kommer inn i India. En rekke land, inkludert EU, har suspendert reiser til de berørte regionene. Jeg oppfordrer deg til å stoppe flyreiser fra disse regionene med umiddelbar virkning. Enhver forsinkelse i denne forbindelse kan vise seg å være skadelig hvis en berørt person kommer inn i India,” skrev han.

BMC kunngjør nye restriksjoner for internasjonale passasjerer

The Mumbai civic organet har innført nye restriksjoner for internasjonale passasjerer som ankommer byen og uttrykte “ekstrem årvåkenhet” i denne forbindelse.

Les også |Hvorfor WHO hoppet over to greske bokstaver for å navngi den nye Covid-19-varianten Omicron

I henhold til de siste retningslinjene utstedt av Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC), vil internasjonale passasjerer som reiser fra eller passerer gjennom Sør-Afrika, Hong Kong og Botswana – de tre landene der Omicron har blitt oppdaget – måtte gjennomgå obligatoriske RT-PCR-tester på Mumbai flyplass. Hvis en reisende tester positivt for Covid-19, vil de bli sendt til institusjonskarantene og prøvene sendes for genomsekvensering. Inntil nylig ble en passasjer som testet positivt sendt til hjemmekarantene.

Alle passasjerer som ankommer flyplassen i Mumbai må få passet gransket ved immigrasjonsskranken for reisehistorikk de siste to ukene.

Sørafrikanere som var Covid-positive ble smittet med Delta-varianten: Offisiell

De to sørafrikanske statsborgerne som testet positivt for COVID-19 i Bengaluru ble funnet å være infisert med deltavarianten, sa en tjenestemann i landdistriktet i Bengaluru. anonymitet.

Han sa at duoen hadde testet positivt 11. og 20. november, noe som vekket frykt for at de var infisert med den nye COVID-19-varianten ‘Omicron’, som har blitt en ny årsak til bekymring globalt. Ifølge ham hadde 94 personer fra 1. til 26. november kommet fra Sør-Afrika, hvorav to testet positive for vanlig Covid-19.

Australia bekrefter to tilfeller av Omicron-variant

Australia bekreftet søndag at to personer som ankom fra Afrika i helgen hadde testet positivt for Omicron-koronavirusvarianten, noe som bidrar til et økende antall land som kjemper mot den svært smittsomme stammen.

Helsetjenestemenn i New South Wales, mest folkerike staten, sa at begge passasjerene hadde ankommet delstatens hovedstad, Sydney, lørdag kveld og testet positivt for Covid-19 sent den kvelden, før genomsekvensering bekreftet Omicron-varianten på søndag.

Australia sluttet seg til Storbritannia, Tyskland og Italia for å oppdage Omicron-saker i løpet av helgen da flere nasjoner innførte restriksjoner på reiser fra det sørlige Afrika .

Indonesia forbyr ankomster fra 8 afrikanske land

Indonesia vil forby ankomst av reisende som har vært i åtte afrikanske land for å dempe spredningen av den nye Omicron-varianten av Covid-19, viste et offisielt dokument søndag. Indonesia, hjemmet til den populære turistøya Bali, vil ikke tillate personer som har vært i Sør-Afrika, Botswana, Namibia, Zimbabwe, Lesotho, Mosambik, Eswatini eller Nigeria de siste 14 dagene.

Israel forbyr utenlandske reisende

Israel flyttet til å forby innreise for utlendinger og gi karantene for alle israelere som ankommer fra utlandet.

“Begrensninger på landets grenser er ikke et lett skritt, men det er et midlertidig og nødvendig skritt,” sa statsminister Naftali Bennett ved starten av det ukentlige statsrådsmøtet.

Dr. Ran Balicer, leder av regjeringens rådgivende panel for Covid-19, fortalte Israels Kan offentlige radio at de nye tiltakene var nødvendige for “krigståken” rundt den nye varianten, og sa at det var “bedre å handle tidlig og strengt” for å forhindre dens spredning.

Sør-Afrika kritiserer land for å innføre reiseforbud

Sør-Afrikas øverste helseforbund slo søndag hardt mot de 18 nasjonene som har innført reiseforbud mot landet, og sa at verden må unngå slike & #8220;knestøtsreaksjon” hvis den ønsker “gjennomsiktighet” i deling av kritiske medisinske data.

Studenter fra Tshwane University of Technology tar veien tilbake til sin bolig i Pretoria, Sør-Afrika (AP)

Beslutningen fra 18 land om å forby flyreiser til og fra Sør-Afrika var “for tidlig, siden det fortsatt ikke er nok informasjon om hvor farlig varianten kan være», sa Angelique Coetzee, styreleder i South African Medical Association (SAMA).

Coetzee forsvarte også beslutningen om å kunngjøre funnene, og påpekte at Sør-Afrika burde hylles og ikke bakvaskes for dette. “Min mistanke er at fordi forskerne våre er veldig våkne og gjør mye sekvensering i bakgrunnen, kanskje de europeiske landene savnet det på grunn av symptomene,” Coetzee fortalte TV-nyhetskanalen Newzroom Afrika.

(Med byråinnspill)

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd