Nvidia GeForce Now RTX 3080 Impressions: The Forefront of Visuals … och pris

0
49
Remedy Entertainment, Nvidia

Nvidia utökar sin streamingtjänst GeForce Now med kraften i sina senaste 30-serie GPU:er—the 3080, för att vara exakt. Det betyder inte bara bättre prestanda, utan det låser också upp RTX-förbättringar som ray tracing till alla med en tillräckligt bra internetanslutning. Men till ett mycket högt pris.

Innehållsförteckning

En klippa mot entrén
Streamingen är fantastisk, i rätt spel
Dyr, men gör vad den hävdar

A Cliff- Ansikte mot ingång

Den nya RTX-aktiverade nivån av GeForce Now kostar ungefär $200 per år, men det kommer att vara i steg om $99,00 var sjätte månad. Det finns inget annat alternativ för den nya RTX-nivån, men förhoppningsvis beror det bara på att den är ny, och vi kommer att se någon form av en månadsplan som de andra GeForce-nivåerna Nu så småningom. För just nu förväntar sig Nvidia att du ska vara ganska investerad även för att testa det.

Spel kommer inte heller med den prenumerationen. Du köper inte alls spel via GeForce Now, det utnyttjar dina Steam- och Epic Games Store-konton för att ta de spel du redan har köpt från dessa skyltfönster till molnet. Åtminstone de som Nvidia godkände/lyckades få licens för tjänsten. Alla Xbox Studios-spel är till exempel en no show, troligen för att Microsoft också utvecklar en plattform för spelströmning—Jag hoppas att du inte såg fram emot att spela nya Halo eller Forza om detta.

< figure style="width: 1600px" class="wp-caption alignnone">Nvidia

Utöver det finns det inte så många spel som stöds av tjänsten som är RTX-aktiverade. Det är 26 enligt GeForce Now-klienten, men jag skulle argumentera för att det finns åtminstone lite utfyllnad där när man tittar på biblioteket med tanke på att ett av dem är ett pokerspel. Om du gillar poker är det coolt, men det tänjer inte precis på gränserna för grafisk trohet.

Jag menar inte att få det här att låta dåligt direkt, utan jag vill snarare att du ska veta vad du går för ekonomiskt innan du ens börjar. Du måste köpa dina spel (även om Nvidia nyligen tillkännagav att prenumeranter på RTX-nivå skulle få ett gratis exemplar av Crysis: Remastered trilogin), betala det höga prenumerationspriset och ha en enhet att spela det på. Inte för att den sista är svår, men GeForce Now är tillgänglig på din PC, Mac, Android, iOS och Nvidia Shield, så du har många alternativ. Oavsett vilket måste du lägga in mycket pengar för att få ut något av den här tjänsten.

Om du är här för att veta om tjänsten är värd det eller inte, är det svårt att säga, förutom för en viss typ av person. Men om du vill se hur streamingen går till, ja då, låt oss hoppa in.

Strömningen är fantastisk, till höger Spel

Mycket av det jag ska prata om kommer att bero mycket på var du bor, vilket tyvärr är sant för all spelströmning. Själva GeForce Now och den nya streamingversionen 3080 finns i många länder, men du behöver en ganska bra internetuppkoppling för att det ska fungera bra. Lyckligtvis är detta lätt att testa; installera GeForce Now-klienten och kör anslutningstestet i inställningsmenyn. Den berättar hur mycket latens du kan förvänta dig, vilken server som är närmast dig och om den servern erbjuder 3080-strömning eller inte. Ganska smidigt.

Remedy Entertainment

RELATERATVad är Ray Tracing?

Direkt ville jag testa Control. Nu är Control inte det snyggaste spelet som finns, men det är ett snyggt spel, och ännu viktigare, det har fantastiskt stöd för strålspårning. Jag kunde komma åt mitt Epic Games-moln utan problem, och att hoppa in i spelet med de nya bilderna var fantastiskt. Strålspårning fungerade som en charm, jag kunde köra spelet med maximala inställningar och jag har aldrig upplevt ett ramfall under min speltid. Latensen var inte särskilt märkbar, men även om Control är ett actionspel, är det inte särskilt krävande när det kommer till reaktionstider.

Men det låter RTX-läget visa upp en lite, och jag blev imponerad av resultatet. Jag förväntade mig att några grafiska kapningar skulle inträffa bara på grund av att 3080-strömningen är så ny, men det går väldigt smidigt. Som jag nämnde tidigare, det finns inte många spel med RTX-aktiverade, så efter att jag blev mätt här ville jag också testa lite mer krävande på latenssidan.

The Game Bakers

Furi är ett fartfyllt boss-rush-spel där varje sekund räknas, och inte överraskande klarar sig GeForce NOW inte bra med det oavsett den nya GPU:n. Även om fördröjda inmatningar i Control är en mindre sak som inte spelar någon roll, gjorde Furis twitchy actionspel avvikelsen mycket tydlig, och prestandan (både bildhastighet och latens) blev mycket lidande. Jag säger inte att det skulle vara omöjligt att justera, men det är långt ifrån idealiskt.

Den här tjänsten, och alla spelströmningstjänster för den delen, kan inte hantera spel så här. Alla spel som kräver exakta inmatningar, oavsett om det är ett konkurrenskraftigt onlinespel eller ett intensivt enspelarspel, kommer bara inte att fungera bra. Tekniken finns inte där, och även om det är bra, blir jag fortfarande irriterad över att dessa spel är placerade bredvid alla andra spel på tjänsten som presterar mycket bättre.

Det här handlar mer om hur GeForce Now presenteras för dig än den faktiska prestandan, men jag tycker att det borde göras tydligare att spel som Furi inte passar bra. Om du skulle prenumerera på GeForce Now och du inte har en omfattande samling PC-spel redan köpt, är de enda alternativen du skulle ha gratis-att-spela spel, av vilka många är onlinespel som kräver snabba reaktionstider.

En olycklig kombination, och den visar att även om tekniken bakom GeForce Now är fantastisk, är det som saknas ett spelbibliotek. Att stödja fler spel som kan använda den snygga nya RTX-strömningen kommer också att vara avgörande i framtiden.

Dyrt, men gör vad det hävdar

< figure style="width: 1600px" class="wp-caption alignnone">Nvidia

Trots att den avslutas med en sur ton är den nya 3080-strömningen utan tvekan imponerande. Prestandan och bilderna du får är otroliga, och det hjälper till att blåsa nytt liv i din befintliga PC-spelsamling om din dator inte har den senaste hårdvaran. Och det kanske är GeForce Now RTX’s bästa användningsfall: någon som är tillräckligt intresserad av PC-spel för att vilja köpa en 3080, eller något av de nya 30-seriens kort för den delen, men kan’ t på grund av de pågående aktieemissionerna.

Tjänsten ger dig en smak av de nya korten, om än till en premie och med de allmänna nackdelarna som alla spelplattformar har. Ärligt talat, $99 varje halvår är inte en liten summa för ett nytt sätt att spela spel du redan äger, men det är betydligt dyrare än tjänster som Google Stadia (som kostar $9,99 i månaden och inkluderar ett spelbibliotek). Och utan en gratis provperiod eller ens möjlighet att bara betala för en månad av tjänsten måste du vara mycket engagerad i detta.

Om du har avskrivit streaming av spel för tillfället på grund av latensproblem, eller om du helt enkelt inte har en bra internetanslutning för det, kommer detta inte att ändra dig. Men om det intresserar dig och du är villig att stå för räkningen i sex månader, så är GeForce Now RTX ett av de bästa alternativen för spelströmning just nu när det gäller prestanda. Se bara till att du har tillräckligt med PC-spel mellan Steam och Epic-spel som kommer att dra nytta av det.

För alla andra är detta dock inget annat än ett spännande steg för spelströmning som förhoppningsvis kommer att bli bättre med tiden fortsätter. Användarupplevelsen är redan ganska solid, så med ett mer tillgängligt pris kan detta bli ett bra alternativ under de kommande åren. GeForce Now’s RTX-nivå har vunnit streamingkriget när det gäller bilder; nu behöver den bara ett mer konkurrenskraftigt pris.

High-End Game Streaming

Nvidia GeForce Now

Nvidias senaste streaming ansträngningar ger fantastiska bilder, men du kommer att behöva hosta upp mycket för dem.

Besök nu