Nvidia GeForce Now RTX 3080-impressies: de voorhoede van visuals … en prijs

0
61
Remedy Entertainment, Nvidia

Nvidia breidt zijn GeForce Now-streamingservice uit met de kracht van zijn nieuwste 30-serie GPU's, de 3080, om precies te zijn. Dat betekent niet alleen betere prestaties, maar het ontgrendelt ook RTX-verbeteringen zoals ray tracing voor iedereen met een voldoende internetverbinding. Maar tegen een zeer hoge prijs.

Inhoudsopgave

Een klif naar binnen
De streaming is geweldig, in de juiste games
Duur, maar doet wat het belooft

A Cliff- Face to Entry

De nieuwe RTX-compatibele laag van GeForce Now kost ongeveer $ 200 per jaar, maar dat zal elke zes maanden in stappen van $ 99,00 zijn. Er is geen andere optie voor de nieuwe RTX-laag, maar hopelijk is dat alleen maar omdat het nieuw is, en we zullen een vorm van een maandelijks abonnement zien zoals de andere lagen van GeForce Nu uiteindelijk. Want voorlopig verwacht Nvidia dat je behoorlijk geïnvesteerd hebt, zelfs om het uit te proberen.

Games komen ook niet met dat abonnement. Je koopt helemaal geen games via GeForce Now, het maakt gebruik van je Steam- en Epic Games Store-accounts om de games die je al hebt gekocht van die winkelpuien naar de cloud te brengen. Tenminste, degenen die Nvidia heeft goedgekeurd/slaagde om een ​​licentie voor de service te krijgen. Alle Xbox Studios-games zijn bijvoorbeeld een no-show, waarschijnlijk omdat Microsoft ook een platform voor het streamen van games ontwikkelt. Ik hoop dat je er niet naar uitkeek om de nieuwe Halo of Forza hierop te spelen.

< figure style="width: 1600px" class="wp-caption alignnone">Nvidia

Bovendien worden er niet zo veel games ondersteund door de service die RTX ondersteunen. Het is 26 volgens de GeForce Now-client, maar ik zou het argument aanvoeren dat er op zijn minst een klein beetje opvulling is in de bibliotheek, aangezien een van hen een pokerspel is. Als je van poker houdt, is dat cool, maar het verlegt niet bepaald de grenzen van grafische betrouwbaarheid.

Ik wil dit niet meteen slecht laten klinken, maar ik wil dat je weet waar je financieel aan toe bent voordat je zelfs maar begint. Je moet je games kopen (hoewel Nvidia onlangs aankondigde dat abonnees van RTX-tier een gratis exemplaar van de Crysis: Remastered-trilogie zouden krijgen), de hoge abonnementsprijs betalen en een apparaat hebben om het op te spelen. Niet dat de laatste moeilijk is, maar GeForce Now is beschikbaar op je pc, Mac, Android, iOS en Nvidia Shield, dus je hebt genoeg opties. Hoe dan ook, je moet er veel geld in steken om iets uit deze service te halen.

Als je hier bent om te weten of de service de moeite waard is, is dat moeilijk te zeggen, behalve voor een bepaald type persoon. Als je wilt zien hoe de streaming verloopt, laten we dan maar beginnen.

The Streaming Is Great, in the Right Spelletjes

Veel van waar ik het over ga hebben, hangt sterk af van waar je woont, wat helaas geldt voor elke gamestreaming. GeForce Now zelf en de nieuwe 3080-streamingversie zijn in veel landen beschikbaar, maar je hebt een redelijk goede internetverbinding nodig om goed te werken. Gelukkig is dit eenvoudig te testen; installeer de GeForce Now-client en voer de verbindingstest uit in het instellingenmenu. Het vertelt u hoeveel latentie u kunt verwachten, welke server het dichtst bij u in de buurt is en of die server 3080-streaming biedt. Vrij soepel.

Oplossing Entertainment

GERELATEERDWat is Ray Tracing?

Ik wilde meteen Control uitproberen. Nu is Control niet de chicste game die er is, maar het is een goed uitziende game, en nog belangrijker, het heeft fantastische ondersteuning voor ray tracing. Ik had geen probleem om toegang te krijgen tot mijn Epic Games-cloud, en het was geweldig om in het spel te springen met de nieuwe beelden. Ray tracing werkte als een tierelier, ik kon de game op maximale instellingen spelen en ik heb tijdens mijn speeltijd nooit een framedrop ervaren. De latentie was niet erg merkbaar, maar hoewel Control een actiegame is, is het niet erg veeleisend als het gaat om reactietijden.

Het liet de RTX-modus echter pronken met een beetje, en ik was onder de indruk van de resultaten. Ik verwachtte dat er wat grafische hijinks zouden optreden alleen omdat de 3080-streaming zo nieuw was, maar de dingen zijn erg soepel. Zoals ik eerder al zei, zijn er niet veel games met RTX-functionaliteit, dus nadat ik hier genoeg van had, wilde ik ook wat veeleisender proberen aan de latentiekant van de dingen.

The Game Bakers

Furi is een snelle boss rush-game waarbij elke seconde telt, en het is niet verrassend dat GeForce NOW er niet goed mee overweg kan, ongeacht de nieuwe GPU. Hoewel vertraagde invoer in Control een kleinigheid is die er niet toe doet, maakte Furi's schokkerige actiegameplay de discrepantie zeer duidelijk, en de prestaties (zowel framesnelheid als latentie) leden enorm. Ik zeg niet dat het onmogelijk is om aan te passen, maar het is verre van ideaal.

Deze service, en alle gamestreamingservices trouwens, kunnen geen games aan zoals dit. Elke game die nauwkeurige invoer vereist, of het nu een competitieve online game is of een intense game voor één speler, zal gewoon niet goed werken. De technologie is er niet, en hoewel dat prima is, erger ik me nog steeds dat deze games naast alle andere games op de service worden geplaatst die veel beter presteren.

Dit gaat meer over hoe GeForce Now aan je wordt gepresenteerd dan over de daadwerkelijke prestaties, maar ik denk dat het duidelijker moet worden gemaakt dat games zoals Furi niet goed passen. Als je je zou abonneren op GeForce Now en je hebt nog geen uitgebreide verzameling pc-games die je hebt gekocht, dan zijn de enige opties die je hebt gratis te spelen games, waarvan vele online games zijn die snel reactietijden.

Een ongelukkige combinatie, en het laat zien dat hoewel de technologie achter GeForce Now geweldig is, het ontbreekt aan een gamebibliotheek. Ondersteuning van meer games die de fraaie nieuwe RTX-streaming kunnen gebruiken, zal in de toekomst ook cruciaal zijn.

Duur, maar doet wat het beweert

< figure style="width: 1600px" class="wp-caption alignnone">Nvidia

Ondanks dat het een zure noot is, is de nieuwe 3080-streaming zonder twijfel indrukwekkend. De prestaties en beelden die je krijgt zijn ongelooflijk, en het helpt je bestaande pc-gamecollectie nieuw leven in te blazen als je computer niet over de nieuwste hardware beschikt. En misschien is dat wel de beste gebruikssituatie van GeForce Now RTX: iemand die genoeg van pc-gaming houdt om een ​​3080 te willen kopen, of een van de nieuwe kaarten uit de 30-serie, maar kan. t vanwege de aanhoudende voorraadproblemen.

De service geeft je een voorproefje van die nieuwe kaarten, zij het tegen een premie en met de algemene nadelen die elk platform voor gamestreaming heeft. Eerlijk gezegd is $ 99 per zes maanden geen klein bedrag voor een nieuwe manier om games te spelen die je al hebt, maar het is aanzienlijk duurder dan diensten zoals Google Stadia (dat $ 9,99 per maand kost en een bibliotheek met games bevat). En zonder een gratis proefperiode of zelfs de mogelijkheid om slechts één maand te betalen voor de service, moet je hier heel toegewijd aan zijn.

Als je het streamen van games voorlopig hebt afgeschreven vanwege latentieproblemen, of als je er gewoonweg geen goede internetverbinding voor hebt, zal dit je niet van gedachten veranderen. Maar als het je interesseert, en je bent bereid de rekening voor zes maanden te betalen, dan is GeForce Now RTX op dit moment een van de beste opties voor gamestreaming, wat de prestaties betreft. Zorg er wel voor dat je genoeg pc-games hebt tussen Steam en Epic-games die er baat bij hebben.

Voor alle anderen is dit echter niets meer dan een spannende stap voor het streamen van games die hopelijk met de tijd beter zal worden gaat verder. De gebruikerservaring is al behoorlijk solide, dus met een meer toegankelijke prijs zou dit de komende jaren een geweldige optie kunnen worden. Het RTX-niveau van GeForce Now heeft de streamingoorlog gewonnen wat betreft visuals; nu heeft het alleen een meer concurrerende prijs nodig.

High-end gamestreaming

Nvidia GeForce Now

Nvidia's nieuwste streaming inspanningen leveren verbluffende beelden op, maar u zult er veel voor moeten ophoesten.

Bezoek nu