Nio döms till fängelse – kan bli dödsstöt för M-falangen

0
129

Nio män med kopplingar till det kriminella nätverket M-falangen i Göteborgsstadsdelen Frölunda dömdes på tisdagen till fängelse för bland annat förberedelse till mord, rån och grovt narkotikabrott, skriver GP. En av de ledande personerna döms till fem års fängelse, en annan får fyra år och fyra månader. Sedan 2013 har sex män dödats i konflikten mellan M-falangen och G-falangen, och enligt åtalet fanns det planer på att mörda ytterligare fyra under våren 2020. Målet bygger på avkrypteringen av Encrochat. Dagens dom kan bli dödsstöten för M-falangen, skriver GP. – Det är tongivande, strategiskt kriminella aktörer som har en stor påverkan på brottsligheten i Frölundaområdet, har Dan Windt, polisområdeschef i södra Göteborg, tidigare sagt om de åtalade.