Kan uteslutas ur SD för “högerextrem myt” om att vita mördas i Sydafrika

0
69

Publicerad 29 november 2021 kl 19.20

Utrikes. En SD-ledamot blev uthängd i Expo för att ha spridit “den högerextrema myten om att vita systematiskt mördas i Sydafrika”. På grund av Expo-artikeln ska han nu utredas av partiets så kallade medlemsutskott.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan de svarta tog över den politiska makten i Sydafrika 1994 har tusentals brutala mord på vita farmare ägt rum i landet.

Det rör sig om svarta mobbar som ofta använder sig av bestialisk och sexualiserat våld mot sina offer, även mot barnen.

Sverigedemokraten Jonatan Lindgren, lokalpolitiker i Bollnäs, har skrivit om situationen i Sydafrika på Twitter, något som lett till att han nu blivit uthängd av vänsterextrema Expo.

“Vita sydafrikaner får sin mark stulen, blir misshandlade, våldtagna och mördade och fördrivs ur det land de bott i i 500 år. Allt medan MSM (mainstream media, reds. anm.) är knäpptysta. Detta är den framtid som väntar oss om/när vi blir minoritet i vårt eget land! De är inte nöjda förrän vi är borta!”, lyder ett inlägg av Jonatan Lindgren från 2018 som vänsterextrema Expo särskilt lyfter fram.

Enligt vänsterextrema Expo sprider Lindgren därmed “den högerextrema myten om att vita systematiskt mördas i Sydafrika, som en del av ett globalt folkmord”.

På grund av artikeln i vänsterextrema Expo ska Jonatan Lindgren nu granskas av partistyrelsens så kallade medlemsutskott, som hanterar uteslutningsärenden. Detta uppger Roger Hedlund, riksdagsledamot och ordförande för SD i Gävleborg, nu för P4 Gävleborg

SD brukar nästan automatiskt utesluta medlemmar på lokal nivå som blir uthängda av Expo, i alla fall sådana medlemmar som inte betraktas som särskilt lojala med partiledningen. SD-toppen Mattias Karlsson har tidigare försökt inleda ett samarbete med Expo för att få tillgång till den vänsterextrema organisationens åsiktsregister, som han ville kunna använda för att kunna utesluta rivaler inom partiet.