Delhi konfidentiellt: Vänner, verkligen

0
120

När Rajnath Singh lämnade parlamentets lokaler efter mötet, knackade han glatt på Bandopadhyay på hans axlar och lämnade TMC-ledaren med ett brett leende.

Försvarsminister Rajnath Singh och Trinamools kongressledamot Sudip Bandopadhyay delade en lätt stund efter söndagens allpartimöte, som såg en del heta diskussioner mellan unionens ministrar och oppositionsmedlemmar. Men på långt ifrån den vanliga stridigheten mellan ledare från de två sidorna, när Singh lämnade parlamentets lokaler efter mötet, knackade han glatt på Bandopadhyay på hans axlar och lämnade TMC-ledaren med ett brett leende. Singh insåg att han hade avbrutit Bandopadhyays interaktion med en reporter och bad honom att fortsätta när han gick.

Historia om historien

Parlamentariska ständiga kommittén för utbildning skapade historia förra veckan när den bjöd in en klass IX-elev att avsätta inför den. Tanish Venkatesh, en elev vid HDFC-skolan i Gurgaon, gav sin åsikt till panelen den 26 november om hur läroböcker i historia bör förändras och vilken typ av reformer eleverna skulle vilja ha i läroböcker. Venkatesh hade sökt panelordförande Vinay Sahasrabuddhe för att få en möjlighet att ge sina synpunkter, och ordföranden tillät honom. Venkatesh, som designade ett monogram om Maratha-imperiet, uttryckte sina åsikter om innehåll och utformning av historieböcker.

Down Memory Lane

Med försvarsminister Rajnath Singh närvarande vid söndagens partimöte, CPI(M) Rajya Sabhas parlamentsledamot John Brittas, som var journalist i Delhi på 1990-talet och början av 2000-talet, påminde honom om hur ledare som Atal Bihari Vajpayee och

L K Advani, och Singh själv, brukade behandla parlamentets sessioner. Men nu, beklagade Brittas, kommer inte premiärminister Narendra Modi till parlamentet regelbundet. Han talade också om hur Vajpayee brukade hänvisa till hur Jawaharlal Nehru respekterade och satt igenom sessioner. Även om Singh satt tyst och lyssnade på honom, försökte parlamentsminister Pralhad Joshi att avbryta. Brittas sa sedan till honom, “Pralhad-ji, Rajnath-ji lyssnar tålmodigt…”, till Joshis förlägenhet.

📣 Indian Express är nu på Telegram . Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Delhi Confidential News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har blivit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.