De bästa julfilmerna på HBO Max 2021

0
1218
AFM Visuals/Shutterstock.com< /figure>

HBO Max’s filmutbud innehåller ett brett utbud av genrer och epoker, och det återspeglas också i dess utbud med jultema. Från vintageklassiker till moderna anpassningar, här är de bästa julfilmerna att streama på HBO Max.

Innehållsförteckning

Black Christmas
A Christmas Story
Elf
Gremlins
Holiday Affair
It Happened on Fifth Avenue
Meet Me in St. Louis
Miracle on 34th Street
National Lampoon's Christmas Vacation
The Shop Around the Corner

RELATERAT: Tio Awesome Holiday Action Movies (That Aren't) 'Die Hard')

Black Christmas

Spela upp video

Den tredje versionen av detta speciella julskräckkoncept, 2019’s Black Christmas behåller inställningen till universitetsområdet för de två föregående versionerna, samtidigt som den lägger till en mer övernaturlig twist. Den här gången är kvinnoföreningssystrarna som dödas under vinteruppehållet mål för en utarbetad ritual av ett berättigat, kvinnofientligt brödraskap som är fast beslutet att återupprätta traditionell manlig dominans på campus. Filmskaparen Sophia Takal levererar skarpa kommentarer om våldtäktskultur och giftig maskulinitet samtidigt som den iscensätter kreativa och festliga dödsfall.

Se på HBO Max

A Christmas Story

Spela upp video

Så allmänt förekommande i popkulturen att många av dess repliker har blivit semesterfraser, A Christmas Story är en varm komedi baserad på memoarer av Jean Shepherd. Shepherd själv berättar historien om den unge Ralphie (Peter Billingsley), som inte vill ha något annat än en Red Ryder BB Gun i julklapp, men som måste navigera i mobbare, sura varuhustomtar och hans föräldrar’ ogillande för att förverkliga sin dröm.

Den nostalgiska men ibland sarkastiska tonen, de lustiga framträdandena och de förtjusande karaktärerna har gjort A Christmas Story nästan allmänt älskad.

Se på HBO Max

RELATERAT: 7 recept att kombinera med klassiska julfilmer

Elf

Spela upp video

Will Ferrell tar med sin gränslösa entusiasm till titelrollen i Elf, som spelar en människa som har fostrats upp av tomtens tomtar på Nordpolen. Ferrell's Buddy lämnar tomtens verkstad för att söka upp sin födelsefar i New York City, där hans barnsliga förståelse för världen krockar med storstadscynism. Elf har massor av hjärtevärmande ögonblick när Buddy hjälper sin sura pappa (spelad av James Caan) att uppskatta julen, men det är den bisarra, off-kilter humorn och Ferrells hängivenhet till sin absurda karaktär som verkligen gör filmen minnesvärd.

Titta på HBO Max

Gremlins

Spela upp video

Slugsiga små varelser stör en pittoresk liten stads jul i Gremlins. En resande försäljare köper till sin son ett sött litet husdjur som heter mogwai till jul, men när naive Billy (Zach Galligan) inte följer reglerna för mogwai-vård skapar vänliga Gizmo skrämmande avkommor som skapar förödelse. Dels gammaldags monsterfilm, dels familjekomedi, Gremlins balanserar hemska effekter med sardonisk humor, sammanhållen av genreexperten Joe Dante.

Se på HBO Max

RELATERAT: 10 julskräckfilmer att titta på för en kuslig semester

Holiday Affair

Spela upp video

Janet Leigh spelar en krigsänka som slits mellan två friare i den charmiga romantiska komedin Holiday Affair. Leigh’s Connie är en hemlig jämförelse shoppare som har en träffande söt med militärveteranen och kontoristen Steve (Robert Mitchum) i ett varuhus. Hon dejtar en pålitlig advokat, men självklart kommer hon att sluta med den romantiska drömmaren istället. Det är en förtjusande, lågmäld julromantik, med fokus på genuin känslomässig anknytning framför galna missförstånd.

Se på HBO Max

Det hände på Fifth Avenue

Spela upp video

En provisorisk familj av lösdrivare, veteraner och hemliga rika människor samlas för att fira jul vid kulmen av den underbara komedin It Happened på Fifth Avenue. I New York City efter andra världskriget, får ett par husockupanter i den tomma herrgården till världens näst rikaste man oavsiktligt sällskap av ägarens dotter, som utger sig för att vara en kille som hänger på henne -lycka jobbsökare.

Drömmaren Jim (Don DeFore) som kämpar och den hemliga arvtagerskan Trudy (Gale Storm) blir förälskade, medan Trudys rika industrifader lär sig familjens sanna värde, precis i dags för semestern.

Se på HBO Max

RELATERAT: De 10 bästa klassiska julfilmerna att streama just nu

Möt mig i St. Louis

Spela upp video

En av Judy Garlands signaturmusikaler, Meet Me in St. Louis täcker ett helt år i familjen Smiths liv i det tidiga 1900-talets St. Louis. Men filmen är fortfarande mest ihågkommen för sitt julsegment, inklusive det melankoliska musiknumret “Have Yourself a Merry Little Christmas,” som har blivit semesterstandard. De fyra Smith-döttrarna hanterar upp- och nedgångar under uppväxten, medan deras pappa överväger en potentiell flytt till New York City för familjen. Det är ett varmt och ibland bitterljuvt drama, med underbara musikaliska scener.

Se på HBO Max

Miracle on 34th Street

Spela upp video

Själva existensen av jultomten ställs inför rätta i Miracle på 34th Street. En man som påstår sig vara den sanna Kris Kringle (spelad av Edmund Gwenn) arbetar som en varuhustomte, och när myndigheterna försöker begå honom tvingas han bevisa sitt påstående i domstol. Det är en fånig premiss som har gjorts fungerande tack vare imponerande framträdanden från Natalie Wood som den lilla flickan som behöver få sin tro på tomten återställd och Maureen O’Hara som sin viljestarka mamma.

Titta på HBO Max

RELATERAT: Här är varje delstats favoritjulfilm

National Lampoon’s Christmas Vacation

Spela upp video

Den tredje filmen i Vacation-serien som beskriver den olyckliga familjen Griswold, National Lampoon’s Christmas Vacation, kan också vara den bästa. Familjen Griswold bestämmer sig för att stanna hemma till jul, men det betyder bara att kaoset kommer till dem, i form av olika släktbesök. Familjepatriark Clark (Chevy Chase) vill bara ha den perfekta familjejulen, men alla från hans snåla chef till galna kusin Eddie (Randy Quaid) verkar stå i vägen för honom. Ju mer frustrerad Clark blir, desto roligare blir filmen.

Se på HBO Max

The Shop Around the Corner

Spela upp video

En klassisk romantisk komedi från mästerfilmaren Ernst Lubitsch, The Shop Around the Corner spelar James Stewart och Margaret Sullavan som käbblande medarbetare som inte inser att de är varandras romantiska brevvänner. Alfred (Stewart) och Klara (Sullavan) bråkar om dagen och svimmar över varandras brev på natten. Lubitsch skapar en levande, rolig värld i Budapests lanthandel där Alfred och Klara arbetar, och förenar flera berättelser, inklusive romantiken, under den ljuva julaftonsklimaxen.

Titta på HBO Max De bästa Streaming Apparater för 2021 Bästa Streaming Device Övergripande Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

46,49 USD
49,99 $ Spara 7%

Bästa Budget Streaming Device Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$ 17,99
29,99 $ Spara 40 %

Bästa Roku-strömningsenheten Roku Ultra (2020) Amazon

$ 85,39
99,99 $ Spara 15 %

Bästa Fire TV-enhet Fire TV Stick 4K (2018) Amazon

$ 24,99
$ 49,99 Spara 50%

Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Handla nu Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

$ 199,99
& nbsp;

Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (2021) Amazon

$ 127,49
$ 179,00 Spara 29%

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; 12 grundläggande Excel-funktioner som alla borde känna till
  • › Vad är ett system på ett chip (SoC)?
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa PC-erbjudanden
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet