Daglig orientering: PM søker gjennomgang av utenlandsreiser midt i spredningen av ny Covid-variant; Bønder utsetter marsj til parlamentet

0
59

En titt på toppnyhetene i dag, 28. november 2021.

God morgen,

< b>Big Story 

I lys av økende bekymring angående den nye Covid-varianten som ble oppdaget først i Sør-Afrika, har statsminister Narendra Modi spurt tjenestemennå vurdere opphevelsen av internasjonale reiserestriksjoner. En dag tidligere annonserte Luftfartsdepartementet gjenopptakelse av internasjonale rutefly fra 15. desember, etter et 21-måneders gap. PMO sa at Modi fremhevet behovet for å overvåke alle internasjonale ankomster, med fokus på land identifisert som “i risiko”.

Bare i Express

For å forklare det nåværende politiske scenariet i landet vårt, skriver P Chidambaram:«De rike blir store og de store blir rike. Når de først er store og rike, er det den klare og tilstedeværende faren for at de blir uansvarlige. Det er krystallklart at Modi-regjeringen frykter bare én ting – å tape et valg. Bensin- og dieselprisene ble redusert i løpet av timer etter resultatene av mellomvalget til 30 seter i forsamlingen, hvor BJP bare vant syv.”

Fra forsiden 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I de første tegnene til anstrenge seg i forbindelse med kongressen,den Mamata Banerjee-ledede Trinamool-kongressen, som prøver å få et nasjonalt fotavtrykk, indikerte at den ikke var opptatt av å koordinere sine trekk i parlamentet med kongressen. TMC vil neppe delta på et møte med opposisjonsledere kalt av Mallikarjun Kharge, leder av opposisjonen i Rajya Sabha, på mandag.

En angivelig gjeng som oppnådde «falske dekreter»fra smårettslige domstoler til ulovlig gripe eiendommer – ved å forfalske dokumenter og opprette en fiktiv leiekonflikt mellom en “falsk eier” og en “falsk leietaker” – ble også hyret inn av politisk tilknyttede personer for å ta tak i noen førsteklasses eiendommer i Bengaluru, ifølge en etterforskning av staten CID. Så langt har CID anmeldt 60 FIR-er over utkastelsesracketen. Den har funnet ut at noen av de 118 sakene, som ble anlagt for småsaker for å få falske dekreter, involverte “VIP-er” som hyret inn “falske drakter”-agenter for å få tak i omstridte eiendommer.

Samyukt Kisan Morcha, som gikk i spissen for den årelange protesten fra bønder ved portene til Delhi mot de tre nye jordbrukslovene, sa at de avbryter sin marsj til parlamentetetter statsministerens kunngjøring om at lovene vil bli opphevet i husets vintersesjon som starter mandag. Unionens landbruksminister Narendra Singh Tomar oppfordret i mellomtiden bøndene til å vende tilbake til hjemmene sine, og sa at det ikke var noen vits i å fortsette agitasjonen etter kunngjøringen av beslutningen om å oppheve gårdslovene.

Må leses.

Økt bruk av prevensjonover hele landet har vært en viktig medvirkende faktor for å forhindre uønskede graviditeter, og i sin tur reduksjonen i Indias totale fruktbarhetsrate til under erstatningsnivået, viser NFHS-5-data. På fem år mellom NFHS-4 (2015-16) og NHFS-5 (2019-20) har bruken av moderne prevensjonsmidler for familieplanlegging økt fra 47,8 prosent til 56,5 prosent, viser data. Spesielt Uttar Pradesh og Bihars tall har vært oppmuntrende.

Med regjeringen satt til å innføre et lovforslag for å regulere kryptovalutaer i den kommende vintersesjonen i parlamentet, møter Sunday Express en rekke interessenter– fra investorer til myntbørsaktører og regjeringen – om hva som kan være veien videre. “Vi må komme ut av skyggene…Hvordan gir vi riktig opplæring til brukeren og sikre at de forstår risikoen når de kommer inn i det…retningslinjer og selvreguleringsorganisasjoner er nødvendig for å fastsette hva som er tillatt,” Ashish Singhal , grunnlegger & Administrerende direktør i CoinSwitch Kuber og BACC medformann, sa.

Søndagsøye 

Standup-komikere i India forbereder seg på mange ting – vanskelige stillheter eller et publikum som ikke er med på spøken. Men i løpet av det siste tiåret, midt i økende tilfeller av skjøre egoer og lett sårede følelser, har en FIR også blitt en av dem. Vi snakker med komikere om hvordan de lager innhold til tross for hyppige trusler om trusler og til og med arrestasjon.

Til i morgen, 

Rounak Bagchi og Rahel Philipose

< strong>📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.