CAT 2021 avslutades; kontrollera nästa steg som kandidaterna måste följa

0
58

Den officiella CAT provisoriska svarsnyckeln förväntas släppas under den första veckan i december 2021. Fil.

Indiana Institute of Management (IIM) Ahmedabad genomförde idag det gemensamma antagningstestet (CAT). Provet hölls i 3 tider och nu släpps analys och CAT 2021 svarsnyckel av coachningsinstituten och experterna. IIM-A kommer också att släppa den officiella svarsnyckeln för CAT och resultatet av provet förväntas vara ute den 1:a veckan i januari 2022.

Tills resultatet av CAT 2021 inte tillkännages kan kandidater använda svarsnyckeln för att beräkna poängen. Den inofficiella svarsnyckeln har släppts online av coachningsinstitut. Tillsammans med den har analysen av tentor också tillhandahållits.

Läs |CAT 2021 Live Updates: Kontrollera elever' reaktion, pappersanalys och förväntad cut-off

Den officiella CAT provisoriska svarsnyckeln förväntas släppas under den första veckan i december 2021. Den kommer att släppas på den officiella webbplatsen, dvs iimcat.ac.in. Det kommer att släppas under inloggningen och kandidater kommer att behöva ett användar-ID och lösenord för att ladda ner det. Tillsammans med det kommer CAT 2021-svarsbladet också att släppas av IIM-A.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Kandidater kommer att få en möjlighet att lämna in invändningar mot den officiella svarsnyckeln för CAT 2021. För att göra det måste kandidaterna logga in och välja sitt frågenummer, typ av invändning och anmärkning för invändningen etc. För att lämna in invändningar måste kandidaterna också betala en avgift. När alla invändningar har skickats in kommer IIM att utvärdera dessa och göra de nödvändiga ändringarna i svarsnyckeln. Baserat på den uppdaterade svarsnyckeln kommer CAT 2021-resultatet att förberedas.

CAT-resultat kommer också att släppas på iimcat.ac.in. För att kontrollera det måste kandidaterna klicka på kandidatens inloggning och ange sitt användar-ID och lösenord. Resultatet kommer att meddelas i form av ett styrkort. I den, namn, registreringsnummer, e-post-ID, testdagsfoto och det uppladdade fotot av kandidaten, kön, födelsedatum, kategori, datum och tid för testet, sektionsvis skalad poäng och percentil, total skalad poäng och percentil etc ska nämnas.

Läs |CAT 2021 Slot 2 Paper Analysis: Datatolkning och logiska resonemangsavsnitt var svåra och tidskrävande

Baserat på percentilen i CAT-resultat kommer MBA-antagning att beviljas i IIM och andra B-skolor. Varje IIM kommer att släppa en kortlista baserad på percentilen. Det kommer också att släppa avskärningen. Efter releasen börjar GD/PI-processen. Baserat på prestationerna på GD/PI och efter processen kommer kandidater att få antagning.

Nu när CAT är över kommer andra MBA-inträdesprov att hållas. IIFT kommer att hållas den 5 december 2021. Det är ett ledarskapstest för antagning till Indian Institute of Foreign Trade Delhi och Kolkata. IIFT 2021-behörighetskortet förväntas vara ute snart.

Förutom detta kommer Symbiosis National Aptitude Test (SANP) att genomföras den 19 december 2021, för antagning till 15 Institute of Symbiosis University. IBSAT 2021 kommer att hållas den 25 december 2021 för antagning till ICFAI Business Schools. MICAT kommer att hållas den 4 december 2021 för tillträde till MICA Ahmedabad.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste utbildningsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd