Busschaufför och passagerare knivhuggna i Göteborg

0
112

Publicerad 30 november 2021 kl 15.15

Inrikes. En bussförare och en passagerare har knivhuggits i Hisings Backa i Göteborg på tisdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Larmet inkom till polisen klockan 12:54 efter att en busschaufför på linje 19 blivit knivhuggen av “en ung passagerare”. Det skedde vid hållplatsen Backa Kyrkogata.

“Av okänd anledning är det en busschaufför som kommer ihop sig med tre ungdomar på bussen. En av ungdomarna går av och då tar en av dom ungdomarna upp en kniv och hugger busschauffören. En passagerare försöker gå emellan och blir då knivhuggen i låret”, skriver polisen i sin händelserapport.

De tre ungdomarna sprang sedan från platsen. Busschauffören i 35-årsåldern och passageraren i 60-årsåldern kördes till sjukhus för vård. Chauffören till Sahlgrenska sjukhuset och passageraren till Östra sjukhuset.

Inledningen av händelsen ska varit att en fjärde person, enligt polisen troligen kamrat till trion, dragit en en nödbroms och sedan sprungit från platsen. De övriga ska ha stannat kvar på platsen och hamnat i bråk med chauffören.

Bussen har tagits i beslag av polisen för teknisk undersökning och en platsundersökning genomförs. Övervakningsfilmer säkras och de vittnen som fanns på bussen hörs av polis.

Ingen är gripen i nuläget. Förundersökningar har inletts för försök till mord (på chauffören) och grov misshandel (mot passageraren). Det innebär två brott och två parallella förundersökningar med olika rubricering.