Wat is Telegram en waarom zou je het moeten proberen?

0
57
Telegram

Telegram is een multimedia-, platformonafhankelijke messenger-app die veel van de functies van uw favoriete sociale netwerken in één interface combineert. Laten we eens kijken wat het allemaal te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Breng berichten naar een hoger niveau
Volgende generatie sociale netwerken
Native apps voor elk apparaat
Telegram op maat naar uw smaak
Vergrendel uw gegevens
Waarom zou u Telegram proberen wanneer Heeft u al apps met vergelijkbare functies?

Telegram bestaat al sinds 2013 maar blijft een verborgen parel in de wereld van de sociale media. Het heeft geweldige tools voor één-op-één chatten, groepsberichten, sociale netwerken, evenals spraak- en video-oproepen. Telegram biedt ook opmerkelijke privacyfuncties, aanpassingsopties en platformonafhankelijke mogelijkheden.

Breng berichten naar een hoger niveau

De meest elementaire functie van Telegram is één-op-één chats. Het werkt net als sms'en en de DM-functies in andere chat-apps. Maar er zijn enkele bonusfuncties die u bij sommige andere services niet zult vinden. Met Telegram kunt u bijvoorbeeld uw berichten bewerken nadat u ze hebt verzonden. Dus als je een gênante fout hebt gemaakt, kun je deze herstellen zonder een nieuw bericht met de correctie te sturen. Niet veel messengers hebben deze mogelijkheid, maar anderen wel Discord, Slack en Teams.

Bovendien kunt u met Telegram berichten verwijderen nadat u ze voor zowel u als de ontvanger hebt verzonden. Dat is handig als je een bericht in haast, de hitte van emotie of misschien zelfs dronken verstuurt en schaamte wilt vermijden voordat de ontvanger de kans krijgt om het te openen. Niet alleen dat, maar u kunt ook aan beide kanten berichten verwijderen die u van andere gebruikers hebt ontvangen. Dus je kunt de dronken sms'ers de vernedering besparen om te ontdekken wat ze de avond ervoor hebben gezegd als het tijd is voor een kater.

Dan is er multimediaberichten. Met Telegram kunt u videoberichten van één minuut en spraakberichten van onbeperkte lengte verzenden. Als je de videotijdlimiet wilt omzeilen, neem dan een lange video op je telefoon op en upload deze naar de chat. Video's, bestanden en andere documenten die via Telegram worden verzonden, kunnen tot 2 GB groot zijn. Dat is enorm in vergelijking met andere messengers. Gmail en Facebook Messenger hebben daarentegen een bovenlimiet van slechts 25 MB.

Soms volstaat een simpele tekst of een emoji niet. Telegram biedt meer dan 20.000 geanimeerde stickers waarmee u een volledige reeks emoties kunt uiten die passen bij uw specifieke smaak en stijl. Stickers zijn tegenwoordig standaard onder messengers, maar geen enkele andere service kan tippen aan de enorme hoeveelheid keuzes van Telegram.

Telegram bevat andere handige tools zoals geplande en stille berichten. Het plannen van berichten is handig als u weet dat u iemand op een bepaald moment ergens aan moet herinneren of als u weet dat u niet op internet zit wanneer u een bericht moet verzenden. Berichten kunnen op een bepaald tijdstip worden verzonden of de volgende keer dat de ontvanger online komt. Stille berichten zijn geweldig als je iemand om drie uur 's nachts een bericht wilt sturen, maar ze niet wakker wilt maken met een melding. Het bericht komt zonder melding binnen en ze zullen het de volgende keer zien dat ze de app controleren.

Volgende generatie sociale netwerken

Volgende generatie sociale netwerken

h2>

Kanalen op Telegram zijn vergelijkbaar met een Twitter-feed, maar zijn veel veelzijdiger. Terwijl Twitter het aantal tekens in een enkele post beperkt, doet Telegram dat niet. Je kunt je kanaalberichten ook oppimpen met afbeeldingen, links, video's en meer. En als je leert bots te gebruiken (daarover later meer), kun je zelfs aangepaste reactie-emoji's, commentaarsecties en URL-knoppen toevoegen. Kanaalberichten verschijnen in de chatfeeds van uw abonnees, waardoor ze gemakkelijker door uw berichten kunnen bladeren en ze niet verloren gaan in de ruis en algoritmische manipulatie die u op Twitter aantreft.

Chatgroepen komen veel voor bij messenger- en sociale-media-apps. Maar Telegram biedt een paar extra voordelen. Chatgroepen op Telegram hebben bijvoorbeeld een bovengrens van maar liefst 200.000 leden. Dit is een tweesnijdend zwaard omdat grotere groepen over het algemeen een aanzienlijke signaal-ruisverhouding hebben. Maar wanneer groepen de drempel van 200.000 leden naderen, kunnen beheerders een aanvraag indienen om deze om te zetten in een onbeperkte “uitzendgroep” waar alleen zij kunnen posten. Beheerders van elke groepsgrootte hebben speciale vaardigheden, zoals groepsanalyse, de mogelijkheid om anoniem te posten (zoals de naam van de groep) en leden speciale verantwoordelijkheden toe te wijzen.

Groepen en kanalen kunnen voicechats starten voor onbeperkt publiek. Het is een beetje zoals je persoonlijke radiostation. Je start de voicechat en begint weg te praten met je publiek. Als iemand anders wil praten, steken ze hun hand op en beslis jij of je ze in de uitzending haalt of niet. Er is ook een livechat waar luisteraars kunnen reageren op wat er aan de hand is. Voicechats ondersteunen ook video en de mogelijkheid om schermen te delen vanaf elk apparaat. Het kan heel leuk zijn als je een groot publiek trekt.

Native apps voor elk apparaat

Telegram

Telegram heeft native apps voor alle reguliere mobiele, desktop- en tabletplatforms: iOS, macOS, Android, Windows en Linux. Als u een van de weinige gebruikers bent die een van deze platforms niet gebruikt, kunt u altijd toegang krijgen tot Telegram via een browser. Bovendien is inloggen via een browser handig als je niet in de buurt bent van een van de apparaten waarop Telegram is geïnstalleerd.

Wanneer u zich aanmeldt voor Telegram, moet u hen uw telefoonnummer geven. Maar dat betekent niet dat iedereen met wie je chat er toegang toe heeft. Wanneer u uw account aanmaakt, kiest u een gebruikersnaam om te delen met iedereen die u wilt zonder uw persoonlijke gegevens vrij te geven. Houd er echter rekening mee dat wanneer u zich aanmeldt voor Telegram en uw contacten synchroniseert, iedereen die u kent die al op de service is, een melding ontvangt wanneer u zich aanmeldt. Maar er is een manier om dat te voorkomen.

Als u besluit over te stappen naar Telegram en uw vrienden mee te nemen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u die jaren aan chatgeschiedenis kwijtraakt. Met Telegram kunt u uw chats migreren van services zoals WhatsApp, Line en KakaoTalk. Het zou leuk zijn om deze mogelijkheid uit te breiden naar Facebook Messenger, maar Facebook zou Telegram-toegang moeten toestaan, wat waarschijnlijk niet snel zal gebeuren.

Telegram aanpassen aan uw smaak

Met Telegram kunt u het uiterlijk van de interface wijzigen via het gedeelte Uiterlijk in de instellingen van de app. U kunt de donkere en nachtmodus, de kleur van tekstballonnen, chatachtergrond, tekstgrootte, berichthoeken en zelfs het app-pictogram op uw smartphone aanpassen. Je kunt zelfs zelf een aangepast thema maken om naar andere gebruikers te sturen of een thema importeren dat door iemand anders is gemaakt. Dit aanpassingsniveau is zeldzaam, zo niet uniek, in de wereld van de messenger-app.

Telegram Bots zijn een hulpmiddel van onschatbare waarde om uw ervaring precies te maken zoals u dat wilt. Het kost wat tijd om ze te leren gebruiken. Maar als je dat eenmaal doet, kun je zeer gepersonaliseerde kanaalreacties maken, speciale meldingen en nieuwsfeeds ontvangen, Telegram integreren met andere services zoals Gmail en YouTube, betalingen ontvangen en zelfs gloednieuwe tools bouwen. Als je een programmeur of een ontwikkelaar bent, zul je Telegram een ​​fantastische creatieve speeltuin vinden.

Lockdown Your Information

h2>

De privacy- en beveiligingsinstellingen van Telegram hebben veel te bieden. De krachtigste is om uw app te vergrendelen door een toegangscode of Face ID te vereisen om deze te openen. Je hebt ook de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te schakelen voordat iemand toegang heeft tot je app – een functie van onschatbare waarde als je apparaat ooit wordt gestolen of gehackt. Je kunt ook beperken wie je telefoonnummer kan zien wanneer je voor het laatst online was, profielfoto, oproepen, doorgestuurde berichten en van welke groepen en kanalen je deel uitmaakt.

Een van de krachtigste privacytools die Telegram biedt, zijn zelfvernietigende, end-to-end versleutelde chats. Telegram noemt ze “geheime chats,” en ze staan ​​los van normale chats. Om een ​​geheime chat te starten, open je het profiel van een contact en selecteer je “start geheime chat.” Geheime chats zijn exclusief voor het apparaat waarop u ze maakt. Zodra u de geheime chat start, kunt u instellen dat berichten zichzelf vernietigen nadat de ontvanger ze heeft gezien. De zelfvernietigingstimer kan worden ingesteld van een seconde tot een week. Wanneer u een geheime chat verwijdert, is deze van de aarde verdwenen en laat geen spoor achter op de servers van Telegram. Dus als je super-duper geheime zaken te doen hebt, zijn geheime chats de juiste keuze. Houd er rekening mee dat niets perfect is en dat er altijd gebreken zijn waar vastberaden snuffelaars gebruik van kunnen maken.

Telegram maakt gebruik van end-to-end-codering voor alle video- en spraakoproepen die via hun service worden gevoerd, wat betekent dat niemand uw gesprekken kan afluisteren, zelfs Telegram niet. Je zou kunnen denken dat alleen spionnen en criminelen zulke tools nodig hebben. Maar in een wereld waar massasurveillance de norm wordt, is het goed om de gemoedsrust te hebben die gepaard gaat met versleutelde communicatie.

Als je een foto of een video hebt die je naar iemand wilt sturen, maar je wilt niet dat ze die voor altijd hebben, kun je ze met Telegram sturen met een zelfvernietigingstimer. De timer kan worden ingesteld van één seconde tot één minuut, en de ontvanger heeft in die tijd niet de mogelijkheid om de afbeelding te downloaden. Net als bij geheime chats, is er geen spoor meer van de inhoud op de servers van Telegram. En hoewel er niets is dat screenshots tegenhoudt, stelt Telegram je op de hoogte als de ontvanger de foto op die manier maakt.

Als u besluit Telegram uit te proberen en besluit dat het niets voor u is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw inhoud en informatie voor altijd in hun systeem blijven. Wanneer uw Telegram-account braak gaat, wordt het standaard automatisch verwijderd na zes maanden, met de optie om het in te stellen op één, drie of twaalf maanden.

Waarom zou je Telegram proberen als je al apps met vergelijkbare functies hebt?

 

Telegram

De meeste van deze functies zijn niet uniek voor Telegram en je vindt ze op andere diensten zoals Facebook Messenger, WhatsApp, MarcoPolo, Discord, Snapchat, Twitter, Instagram en meer. Je kunt je dus afvragen waarom je nog een app aan je startscherm zou moeten toevoegen. Het antwoord is dat geen enkele andere app alle bovengenoemde functies heeft. Het is de combinatie van alle dingen die je leuk vindt aan je andere messenger-apps en sociale-mediaplatforms in één interface.

Telegram is ook uitstekend Telegram is misschien wel het beste sociale-mediaplatform waar je nog nooit van hebt gehoord. Laat ons weten of je Telegram al gebruikt en waarom! De grote namen in de technische wereld halen voortdurend de krantenkoppen omdat ze openlijk politieke, censuur en onbetrouwbare beheerders van uw persoonlijke informatie zijn. Telegram gaat er prat op een platform te zijn dat iedereen kan gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat big tech de ban-hamer zal neerhalen of hun persoonlijke informatie voor winst zal gebruiken.

Bovendien is Telegram de strijd aangegaan voor zijn gebruikers& #8217; privacy tegen enkele van de machtigste regeringen ter wereld, met name in Rusland. In 2018 eiste de Russische regering dat Telegram encryptiesleutels en privégegevens van zijn gebruikers vrijgaf. Telegram weigerde en kreeg een verbod van twee jaar in het land. Dus als ze opkomen tegen regeringen met risico van hun eigen zaken, is het een goede gok dat u ze uw gegevens kunt toevertrouwen.

Het komt erop neer dat Telegram een handige, veelzijdige, veilige en leuke app. Je zou het op zijn minst eens moeten proberen. Je kunt er het beste van genieten met vrienden en familie, dus misschien moet je ze overhalen om het ook te proberen. Maar het zal je misschien verbazen hoeveel van hen het al gebruiken.