Utrikesministeriet: Arbetar på modaliteter med Pakistan för afghanskt bistånd

0
117

Utrikesministeriets talesperson Arindam Bagchi. (Video screengrab/File)

Indien sa på fredagen att de arbetar på metoderna för att skicka humanitärt bistånd till Afghanistan genom Pakistan, dagar efter att Islamabad gick med på att tillåta transiteringsanläggning för bistånd från New Delhi.

Utrikesministeriets talesperson Arindam Bagchi sa att Indien undersöker svaret från den pakistanska regeringen och att de också arbetar med modaliteterna med den. “Vi fick ett svar från Pakistans regering på vårt förslag från den 7 oktober om att ge humanitärt bistånd på 50 000 ton vete till Afghanistans folk. Detta har också livräddande mediciner”, sa han.

Bagchi sa att Indien alltid har stått bakom Afghanistans folk. “Vi undersöker svaret från den pakistanska regeringen, vi arbetar också med modaliteterna med den pakistanska sidan. Vi anser att humanitärt bistånd inte bör vara föremål för villkor.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

På måndagen sa Pakistans premiärminister Imran Khan att hans regering kommer att tillåta transitering av 50 000 ton vete från Indien till Afghanistan. Två dagar senare sa Pakistan att de formellt har informerat Indien om sitt beslut att tillåta transport av den indiska humanitära försändelsen till Afghanistan genom dess territorium.

“Beslutet från Pakistans regering om detta meddelades formellt till Charge d’affaires of India vid utrikesministeriet”, sade Pakistans utrikeskontor på onsdagen.

📣 Indian Express är nu på Telegram . Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd