USA innfører reiseforbud fra åtte afrikanske land på grunn av Omicron-varianten

0
136

Land rundt om i verden skyndte seg å stanse reiser fra Sør-Afrika etter at Verdens helseorganisasjon sa at Omicron var “til bekymring”. (Fil bilde via AP)

USA vil hindre adgang for de fleste reisende fra åtte sørafrikanske land fra og med mandag, etter at en potensielt mer smittsom ny koronavirusvariant ble identifisert i Sør-Afrika, sa president Joe Biden fredag.< /p>

Den nye varianten, kalt Omicron, utgjør en ny utfordring for Biden, som har hatt en blandet suksess med å få amerikanere vaksinert etter en politisk motivert tilbakegang fra 10 stater. Biden møter også kritikk fra internasjonale helseeksperter og utenlandske ledere for ikke å sende vaksiner til fattigere land.

Reiserestriksjonene forbyr ikke flyreiser eller gjelder for amerikanske statsborgere og lovlige amerikanske fastboende.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Land rundt om i verden skyndte seg å stanse reiser fra Sør-Afrika etter at Verdens helseorganisasjon sa at Omicron var “til bekymring.” Mange av disse forbudene trer inn umiddelbart, i motsetning til de utstedt av Biden.

Restriksjonene gjelder Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mosambik og Malawi. De fleste ikke-amerikanske statsborgere som har vært i disse landene i løpet av de siste 14 dagene, vil ikke få adgang til USA.

Biden kom med kunngjøringen mens han tilbrakte Thanksgiving-helgen på Massachusetts-øya Nantucket.

“Som en forholdsregel inntil vi har mer informasjon, bestiller jeg ytterligere restriksjoner for flyreiser fra Sør-Afrika og syv andre land,” Biden sa i en uttalelse. Presidenten fortalte journalister mens han var på tur i Nantucket at hans medisinske team anbefalte at forbudet skulle begynne på mandag i stedet for umiddelbart.

En tjenestemann i Det hvite hus sa til Reuters at gapet skyldtes de prosedyremessige tingene som måtte gjøres før et slikt forbud kunne innføres, inkludert samarbeid med transportmyndigheter og flyselskaper.

Flyselskaper for Amerika, en industri. handelsgruppen, sa at den var i kommunikasjon med den amerikanske regjeringen ettersom detaljer fortsatt er ukjente på dette tidspunktet og det er mange ubesvarte spørsmål. Midt i denne raskt utviklende situasjonen er det avgjørende at amerikanske myndigheters beslutninger angående internasjonale reiserestriksjoner og krav er forankret i vitenskapen.”

USA kan legge til land på restriksjonslisten hvis varianten sprer seg, sa en senior administrasjonstjenestemann. Delta Air Lines og United Airlines flyr begge til Sør-Afrika, og United vil gjenoppta direkteflyvninger fra Newark til Cape Town 1. desember. Aksjene til begge flyselskapene stengte mer enn 8 % fredag.

Press på WTO

Biden oppfordret nasjoner som møtes i Verdens handelsorganisasjon neste uke om å gi avkall på beskyttelse av intellektuell eiendom (IP) for Covid-19-vaksiner i kjølvannet av den nye varianten.

“Nyhetene om denne nye varianten bør gjøre det tydeligere enn noensinne hvorfor denne pandemien ikke vil ta slutt før vi har globale vaksinasjoner,” Biden sa i en uttalelse. WTO-møtet ble imidlertid utsatt på grunn av bekymringer rundt varianten, sa kilder til Reuters, noe som potensielt kan gjøre den allerede langsomme og usikre prosessen med fraskrivelse av immaterielle rettigheter enda mer.

Noen folkehelseeksperter har sagt at USA ikke har gjort nok for å gi de første dosene med vaksiner i utlandet, spesielt ettersom de presset frem med booster-skudd for sine egne innbyggere som allerede er vaksinert.

Tidligere, topp USA offisiell infeksjonssykdom Dr. Anthony Fauci sa at USA hastet med å samle inn data om den nye Covid-19-varianten. New Yorks guvernør Kathy Hochul utstedte en Covid-19 “katastrofenød” erklæring på fredag, som siterer økende forekomst av infeksjoner og sykehusinnleggelser. Hun refererte ikke til Omicron-varianten.

< /p>

Det kan ta uker før forskere fullt ut forstår variantens mutasjoner. Helsemyndighetene prøver å finne ut om Omicron er mer smittsom eller smittsom enn andre varianter, og om vaksiner er effektive mot det.

Biden-administrasjonen holdt en orientering med amerikanske flyselskaper for å diskutere restriksjonene på fredag.

p>

USA opphevet reisefortauskantene på 33 land, inkludert Sør-Afrika, Kina, store deler av Europa, India, Brasil, Irland, Storbritannia og Iran 8. november, etter å ha blokkert innreise for de fleste utenlandske statsborgere som nylig hadde vært i disse landene siden begynnelsen tidlig i 2020.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.