Strandhäll fåordig när nya poster tillsätts: ”Vi får se”

0
55

På tisdagen presenterar Magdalena Andersson sin nya regering och redan nu står det klart att civilminister Lena Micko (S) inte kommer att ingå i den. Micko säger till TT att hon lämnar regeringen och att det varit en ”stor ära” att inneha posten i drygt två år. Vad gäller övriga ministerposter skriver Aftonbladet att Annika Strandhäll (S) pekats ut som en tänkbar jämställdhetsminister. Hon vill dock inte svara på om hon har fått frågan. – Det kan jag ju inte svara på i dag, det får vi se i morgon. TT skriver att Andersson kan behöva tillsätta minst åtta nya ministerposter. Utöver att Micko lämnar behöver Andersson hitta en ny finansminister och hon måste ersätta näringsminister Ibrahim Baylan (S) som slutar. Hon kan även behöva tillsätta de fem ministerposter som MP tidigare har haft.