RSS-tilknyttet søker tilbakeføring av kutt i importavgifter

0
61

BKS krevde en langsiktig import-eksportpolitikk for landbruksprodukter og ba regjeringen rulle tilbake importavgiftskuttene. | (Representasjonsbilde)

Bharatiya Kisan Sangh, den RSS-tilknyttede bondeforeningen, har anklaget regjeringen for å lette importen i en tid da bøndene har mulighet til å selge produkter til en god pris.

I en uttalelse utstedt på lørdag, krevde gruppen en langsiktig import-eksportpolitikk for landbruksprodukter og ba regjeringen rulle tilbake importavgiftskuttene. Den sa at den hadde gitt et memorandum om dette til handelsminister Piyush Goyal.

«Mais kjøpes ikke til minimumsstøtteprisen (MSP) i noen stat. Og når tiden kommer for at markedet selv skal tilby prisen, styres prisene ved å lette importen. Mais er et godt alternativ til soyabønnemel som fjørfefôr. Men ved å lette importen av soyamel, irriterer regjeringen maisbønder,» heter det i uttalelsen, som siterer fra memorandumet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

The kommunikasjon, signert av BKS generalsekretær Badri Narayan Chaudhary, sa også at soyabønnemel er avledet fra genmodifiserte avlinger som kan “true den ikke-GM-merke som India nyter godt av på det internasjonale markedet”.

«Tilsvarende, når det er på tide for bomullsproduktene å nå markedene, vil ankomsten av importert bomull bare dempe markedet. Bare nylig, bare nyheten om en delegasjon fra (tekstil) føderasjonen som møtte ministeren, traff bomullsprisene med 1000 Rs per tonn. De fleste bønder er tvunget til å selge under MSP. Men når det er en situasjon at de kan tjene litt mer enn MSP i markedet, får prisene til å falle gjennom lettelser i importen, sa BKS.

Forrige uke hadde Goyal møtt tekstilindustrifirmaer og advart bomullsballehandlere om å avstå fra å manipulere priser eller ty til hamstring. Han hadde også bedt dem om å “løse prisen på bomull i en ånd av samarbeid snarere enn konkurranse”.

“Bomullsprisene styrer over MSP-nivået med rundt 40 prosent, det vil si 8500 Rs per kvintal mot en minimumsstøttepris (MSP) på Rs 6025 per kvintal. Bønder får rimelig gode priser for sine produkter, som også er i takt med andre landbruksvarer, heter det i en uttalelse fra regjeringen som ble gitt ut etter møtet.

BKS har vært på samme side som Samyukt Kisan Morcha, gårdsforeningskollektivet agiterer mot gårdslovene, med hensyn til kravet om en juridisk garanti for minimum støttepris.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd