Minst två personer dog under den första vinterstormen i Storbritannien

0
59

Enorma vågor slår mot havsväggen och Roker Lighthouse efter att vindbyar på nästan 160 miles (160 km) i timmen drabbade vissa delar av landet under stormen Arwen, i Sunderland, England, lördag nov. 27, 2021. Met Office utfärdade en sällsynt röd varning för vind från 15:00 på fredagen till 02:00 på lördagen, eftersom den första vinterstormen skulle drabba landet. (AP)

Minst två personer har dött i Storbritannien efter att årets första vinterstorm drabbade delar av länderna med vindbyar på nästan 160 km/h.

Stormen, som fick namnet Arwen av landets Met Office, drabbade delar av norra England, Skottland och Nordirland särskilt hårt, vilket orsakade vägavstängningar, tågförseningar, strömavbrott och höga vågor.

Cumbria-polisen i nordvästra England sa att en man dog efter att ett träd föll över honom strax före klockan 23.00 på fredag. I Nordirland dödades en man när hans bil blev påkörd av ett fallande träd.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Även om den värsta stormen tycks ha passerat, har människor uppmanats att vara försiktiga med att resa på lördagar, eftersom tågnäten rapporterade störningar i trafiken under fortfarande hårda vindar och kraftig snö.

“ Stormen Arwen har gett några farligt starka vindar under natten, med vindbyar på över 90 mph registrerade,” sa Meteorologen Steve Ramsdales chefsmeteorolog. De starka vindarna kommer att röra sig söderut över Storbritannien under dagen och gradvis försvagas.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.