Kongressen ber om kondolanseresolusjon om bønders dødsfall under oppsikt

0
63

Nettsted der bønder protesterer mot gårdsregningen i New Delhi. (Ekspressfoto av Amit Mehra)

Med regjeringen satt til å innføre lovforslaget om å oppheve de tre omstridte gårdslovene i parlamentet, krevde kongressleder i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury lørdag at huset vedtok en kondolanseresolusjon for bøndene som mistet livet under den årelange agitasjonen.

Regjeringen forventes å fremme lovforslaget på åpningsdagen for vintersesjonen på mandag.

På lørdag skrev Chowdhury til Lok Sabha-speaker Om Birla og formidlet sitt krav om en resolusjon. “Jeg vil oppriktig be deg om at huset som en markering av respekt overfor våre annadata (bønder) enstemmig kan vedta en kondolanseresolusjon for bøndene som mistet livet under bondeagitasjonen. Vedtakelsen av resolusjonen i huset vil formidle vår takknemlighet for offeret som våre bondebrødre har gitt til nasjonen», skrev han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Bønders fagforeninger og opposisjonsledere sier at hundrevis av kultivatorer har dødd under agitasjonen,som nådde Delhis grenser i november 2020. Bønder fra flere stater protesterte mot de tre landbrukslovene som regjeringen sa var nødvendige for å reformere industrien.

Les |Kongressen ber om unnskyldning fra statsministeren; gårdslovers opphevelse utløst av frykt for meningsmålinger, sier Chidambaram

Statsminister Narendra Modi, i en tale til nasjonen 19. november, kunngjorde at de tre gårdslovene vil bli opphevet ettersom regjeringen hans ikke var i stand til å forklare fordelene deres til bønder.

Under parlamentets budsjettsesjon i februar i år hadde kongressens parlamentsmedlem Rahul Gandhi overrasket alle ved å be opposisjonsmedlemmer reise seg for å holde to minutters stillhet som en hyllest til bøndene som døde under agitasjonen.

Hans utspill hadde da ikke falt i god jord hos speakeren. Tre BJP-medlemmer flyttet senere et brudd på privilegier mot Gandhis trekk, og sa at det å be medlemmene om å holde taushet uten tillatelse fra lederen var forakt for huset.

I et eget brev til speakeren oppfordret Chowdhury på lørdag også speakeren til å sette i gang prosessen med å utnevne nestleder — en stilling som har stått ledig siden konstitueringen av den 17. Lok Sabha i 2019.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd