Home Svenska Julhandeln är här, men är den tillbaka?

Julhandeln är här, men är den tillbaka?

0

En person med handen full av shoppingkassar går förbi när Black Friday-försäljningen börjar i The Outlet Shop, Kennys, i november i Bluesonville, Kenya. , 2021. (Reuters)

Skrivet av Sapna Maheshwari

Amerikaner som var mer bekväma med att handla i butik var tillbaka med större kraft på fredagen, och misshandlade återförsäljare var mer optimistiska än de har varit när som helst sedan pandemin började, som stängde butiker och utplånade försäljningen.

Men att vänta över en annars optimistisk symbolisk start på semesterperioden – en tid då vissa företag registrerar mer än hälften av sin försäljning – var det ihållande hot som coronaviruset utgör mot folkhälsan och handeln. Den ångesten blev allt mer brådskande de senaste dagarna efter att bevis på en ny variant av coronaviruset i Sydafrika fick vissa länder att återinföra resebegränsningar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Läs också |WHO utser ny coronavirus-stam som ‘variant av oro’, kallar den ‘Omicron’

Uppkomsten av den nya varianten var det senaste hindret för återförsäljare som har väntat på en julhandelssäsong som säkerligen kommer att vara mycket mer fysiskt närvarande än 2020 men inte lika bekymmerslös som den var pre-pandemi.

Macy's Thanksgiving Day Parade utökades kraftigt, med fler flottörer och en längre rutt, även om barn under 12 år inte fick delta i själva paraden. Stora kedjor kommer att erbjuda vissa festligheter, som champagnebarer, som saknades förra året. Presentidéer och dekorationer kommer att synas mer framträdande i butikerna eftersom återförsäljare förväntar sig att fler människor surfar och planerar större sammankomster.

“Det finns mycket uppdämd energi att göra saker”, säger Marie Driscoll, VD för lyx. och mode på Coresight Research, ett rådgivnings- och forskningsföretag. “Allt gammalt är nytt igen.”

Explained |Black Friday-försäljning, kritik och dess betydelse

Men kännetecken för en förändrad säsong finns kvar. Många butiker stängdes på Thanksgiving, och semestertiderna i vissa gallerior och kedjor kommer att förkortas, delvis på grund av en nationell brist på arbetskraft. Och många människor rustar sig för en brist på produkter som populära leksaker eftersom “försörjningskedjan” blir refrängen 2021. Det finns också de kunder som kommer att hålla sig borta från butiker, baserat på nya vanor som antagits under pandemin eller pågående oro över virus och väljer att handla online eller använda pickuper vid sidan av.

Driscoll sa att tecken på försiktighetsåtgärder sannolikt skulle vara synliga i butiker. “Återförsäljare gör allt för att alla ska känna sig bekväma, så efter eget gottfinnande bär du en mask; det kommer att finnas rengöringsmedel överallt; det finns alternativ för självutcheckning för att inte nödvändigtvis behöva stå i kö och stå i kö”, sa hon.

Denna artikel publicerades ursprungligen i The New York Times.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.