Forklart: Gjennomgang av lette internasjonale flyvninger midt i fremveksten av ny Covid-variant

0
136

Under møtet ba Modi tjenestemenn om å gjennomgå planene for lettelser av internasjonale reiserestriksjoner i lys av de nye bevisene som dukker opp. (Express File/Amit Mehra)

Bare en dag etter at departementet for sivil luftfart kunngjorde gjenopptakelsen av internasjonale ruteflyvninger med virkning fra 15. desember, ba statsminister Narendra Modi lørdag høyre myndighetspersoner om å “gjennomgå” planer for lettelser av internasjonale reiserestriksjoner i lys av fremveksten av nye bevis angående Omicron-varianten av Covid-19.

Hva hadde Luftfartsdepartementet annonsert ?

Fredag ​​kunngjorde departementet at internasjonale rutefly vil gjenopptas fra 15. desember etter et forbud på 21 måneder.

Ifølge departementet skulle gjenopptakelsen skje på en kalibrert måte med en forskjøvet gjenåpning for land som anses som «utsatt». Disse inkluderer Europa, inkludert Storbritannia, i tillegg til Sør-Afrika, Brasil, Bangladesh, Botswana, Kina, Mauritius, New Zealand, Zimbabwe, Singapore, Hong Kong og Israel. Blant disse landene, hvis India har en luftbobleordning, vil flyvninger bli gjenopptatt med en kapasitet på 75 prosent som bestemt i bilaterale avtaler, og for de uten luftboble, med 50 prosent kapasitet. For alle de resterende landene som ikke er en del av risikokategorien, ble 100 prosent av flyvningene tillatt å gjenoppta.

Hvorfor vurderes avgjørelsen? >

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Lørdag ledet statsministeren et to timer langt møte med høytstående embetsmenn for å gjennomgå folkehelseberedskapen og vaksinasjonsrelaterte situasjoner for Covid-19, hvor han ble orientert om omicron-varianten. Mutasjonen har blitt erklært av Verdens helseorganisasjon (WHO) som en “variant av bekymring”.

Best of Explained

Klikk her for mer

Under møtet ba Modi tjenestemenn om å gjennomgå planene for lettelser av internasjonale reiserestriksjoner i lys av de nye bevisene. I tillegg til lempelsene som ble kunngjort fredag, lempet India også visumrestriksjonene – etter å ha gjenopptatt innvilgelsen av turistvisum for de som flyr på charterfly fra 15. oktober og for andre flyvninger fra 15. november.

Blir internasjonale reiser begrenset av andre nasjoner?

Ja, en rekke land begrenser reiser fra sørafrikanske land, inkludert Sør-Afrika, Zimbabwe, Botswana osv., i tillegg til å begrense reiser fra jurisdiksjoner hvor den nye varianten er oppdaget.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd