Förklarat: Översyn av att underlätta internationella flygningar mitt i uppkomsten av en ny Covid-variant

0
110

Under mötet bad Modi tjänstemän att se över planerna för att lätta på internationella resebegränsningar i ljuset av de nya bevisen. (Express File/Amit Mehra)

Bara en dag efter att ministeriet för civil luftfart tillkännagav återupptagandet av internationella reguljära kommersiella flygningar från och med den 15 december, uppmanade premiärminister Narendra Modi på lördagen högre regeringstjänstemän att “revidera” planer för lättnader av internationella reserestriktioner i ljuset av framväxten av nya bevis angående Omicron-varianten av Covid-19.

Vad hade civila luftfartsministeriet meddelat ?

På fredagen meddelade ministeriet att internationella reguljära kommersiella flygningar kommer att återupptas från och med den 15 december efter ett 21-månaders förbud.

Enligt ministeriet skulle återupptagandet ske på ett kalibrerat sätt med en förskjuten återöppning för länder som anses vara “i riskzonen”. Dessa inkluderar Europa, inklusive Storbritannien, förutom Sydafrika, Brasilien, Bangladesh, Botswana, Kina, Mauritius, Nya Zeeland, Zimbabwe, Singapore, Hong Kong och Israel. Bland dessa länder, om Indien har ett luftbubblaarrangemang, kommer flygningar att återupptas med en kapacitet på 75 procent enligt beslut i bilaterala avtal, och för de utan luftbubbla, med 50 procents kapacitet. För alla återstående länder som inte ingår i kategorin “i riskzonen” fick 100 procent av flygningarna återupptas.

Varför omprövas beslutet? >

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

På lördagen ledde premiärministern ett tvåtimmarsmöte med högre regeringstjänstemän för att se över folkhälsoberedskapen och den vaccinationsrelaterade situationen för Covid-19, där han informerades om omicron-varianten. Mutationen har deklarerats av Världshälsoorganisationen (WHO) som en “variant av oro”.

Best of Explained

Klicka här för mer

Under mötet bad Modi tjänstemän att se över planerna för att lätta på internationella resestriktioner mot bakgrund av de nya bevisen. Utöver de lättnader som tillkännagavs i fredags, lättade Indien också på visumrestriktionerna — efter att ha återupptagit beviljandet av turistvisum för de som flyger på charterflyg från den 15 oktober och för andra flygningar från den 15 november.

Begränsas internationella resor av andra nationer?

Ja, ett antal länder begränsar resor från sydafrikanska länder inklusive Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, etc, förutom att de begränsar resor från jurisdiktioner där den nya varianten har upptäckts.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Explained News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd