Flygningar utomlands startar den 15 december men nya Covid-rädslor utlöser en “risklista”.

0
103

Regeringen släppte också en lista över “riskländer”, och arten av återupptagandet av internationella reguljära flygningar kommer att bero på om ett land finns med i denna lista.

Internationella reguljära kommersiella flygningar till och från Indien kommer att återupptas den 15 december och framåt efter ett 21-månaders förbud, sade en order från ministeriet för civil luftfart på fredagen. Även om flytten potentiellt kan sänka priserna på vissa flygrutter med hög volym, kommer detta vid en tidpunkt då internationella resor står inför ny osäkerhet på grund av den nya Covid-19-varianten.

Regeringen släppte också en lista över “riskländer”, och arten av återupptagandet av internationella reguljära flygningar kommer att bero på om ett land finns med i denna lista. Det inkluderar länder i Europa, inklusive Storbritannien, och Sydafrika, Brasilien, Bangladesh, Botswana, Kina, Mauritius, Nya Zeeland, Zimbabwe, Singapore, Hongkong och Israel. Passagerare som reser från länderna i denna lista som utfärdats av ministeriet för hälsa och familjeskydd kommer att behöva genomgå ytterligare åtgärder vid ankomsten till Indien, inklusive tester efter ankomst.

Läs också |Förklarat: Vad vi vet om Omicron-varianten av Covid-19 hittills

I sin order noterade civila luftfartsministeriet: “Frågan om återupptagande av reguljär kommersiell internationell passagerartrafik till och från Indien har granskats i samråd med inrikesministeriet, utrikesministeriet och ministeriet för hälsa och familjeskydd och det har beslutats att reguljär kommersiell internationell passagerartrafik till och från Indien kan återupptas från den 15 december 2021.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

För de länder som inte finns med på denna “risklista” kommer flygbolag att tillåtas att flyga enligt full kapacitetsrättigheter som fastställs i de bilaterala luftfartsavtalen mellan Indien och det aktuella landet. För länder i den här listan som har luftbubblor med Indien — såsom Storbritannien och europeiska länder som Tyskland, Nederländerna, Frankrike, etc — flygbolagen har tillåtits att montera 75 procent av pre-covid-kapaciteten, eller minst sju frekvenser per vecka. Slutligen har 50 procent av bilaterala kapacitetsrättigheter tillåtits för de “riskländer” utan luftbubblor.

Resenärer till länder som USA, där det bilaterala avtalet med Indien säger att obegränsade flygfrekvenser kan monteras av flygbolag i båda länderna, kan förvänta sig lättnader på priserna för direktflyg mellan Indien och USA inför semestersäsongen i december. På liknande sätt, för Kanada, kommer flygbolagen i båda länderna att kunna bedriva full kapacitet på 35 flygningar i veckan, medan för Thailand, som är en toppturistdestination, kan flygbolagen i båda länderna ha en maximal kapacitet på 9 895 platser per vecka enligt avtalet.

För vissa länder där sätena som tilldelats under luftbubblaarrangemanget var högre än de bilaterala rättigheterna, sa ministeriet: “Sätena under luftbubblaarrangemanget som redan har sålts av flygbolagen, vilket är mer än kapacitetsrättigheterna enligt bilaterala flygtjänstavtal tillgängliga med flygbolagen, kommer att tillåtas trafikeras till den 14 december 2021.”

“Sådana flygbolag kommer att begränsa sin verksamhet till kapacitetsrättigheter ingå bilaterala flygtjänstavtal som är tillgängliga med flygbolag med verkan från den 15 december 2021 , stod det.

Enligt flygbolagschefer kommer antalet tillåtna flygningar att resultera i högre kapacitetstilldelning för att möta efterfrågan, men de sa också att de kommer att övervaka situationen i samband med den nya Covid-19-varianten.

“ I Storbritannien har de placerat Sydafrika på den röda listan, så ankomster kommer att ha total karantän. Självklart kommer vi att utvärdera vårt nätverk och våra frekvenser i Sydafrika som ett resultat av det, säger Alex McEwan, landschef, South Asia, Virgin Atlantic till The Indian Express.

En hög tjänsteman hos ett indiskt budgetbolag sa att hur mycket kapacitet flygbolagen lägger till kommer också att vara en funktion av vad destinationslandet tillåter. “Vi kommer att behöva sätta oss ner med våra nätplanerare och besluta utifrån efterfrågan och de regler som de andra länderna har infört för att se vilka flyg som kommer att vara genomförbara att genomföra. Om det, till följd av resestriktioner i destinationslandet, inte finns tillräckligt med efterfrågan, är det inte lönsamt att flyga dit. Men i en bredare skala finns det ett antal länder där det finns en hel del efterfrågan från fritidsresenärer”, sa flygbolagets tjänsteman.

Indien hade återupptagit beviljandet av turistvisum för dem som flyger på charterflyg från den 15 oktober och för andra flyg från 15 november.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.