Demokratiske land må tenke på å skape trygt, ansvarlig internett: MoS IT

0
122

Regjeringen er forpliktet til å koble alle indere til internett, sa Rajeev Chandrasekhar

Demokratiske land må gå sammen for å tenke på å skape sikkerhet, tillit og ansvarlighet på internett som har ingen grenser, sa statsminister for elektronikk og IT Rajeev Chandrasekhar på lørdag.

Snakker på det første India Internet Governance Forum (IIGF) noensinne organisert av departementet for elektronikk og informasjonsteknologi og National Internet Exchange fra India (NIXI), sa han at India er i ferd med å bli en av de største tilkoblede nasjonene med 800 millioner mennesker online.

Med verdens største landlige bredbåndsprogram vil India snart ha mer enn 1 milliard mennesker på internett, bemerket han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>“Med tanke på størrelsen på internett og cyberspace, som ikke har grenser, trenger det samarbeid. Verden må tenke på det, spesielt demokratiske land og samfunn,” Chandrasekhar sa.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Han sa at statsminister Narendra Modi lanserte Digital India Mission med tre hovedmål — å transformere livene til indianere, utvide økonomiske muligheter med digitalt entreprenørskap, og forbedre strategiske evner innen visse teknologier, inkludert internett, slik at fremtiden til internett blir drevet av land som er åpne samfunn og deler det samme settet av demokratiske verdier og respekterer borgere rettigheter.

“IIGF handlet på mange måter om å snakke og ha flere interessenter rundt det store rundebordet, dvs. India, om hvordan vi holder internett åpent? Hvordan sørger vi for at internett er trygt og klarert av alle de som bruker det, og at sikkerhet og tillit er ekstremt viktige egenskaper fordi det er helt nye demografier som ikke ble forutsett for mange år siden, som er barn, kvinner og eldre, ” Chandrasekhar sa.

Han sa at regjeringen er forpliktet til å koble alle indere til internett.

Ekspert på nettsikkerhet og en advokat i Høyesterett, Pavan Duggal, sa at regjeringen gjorde en omfattende endring i 2008 i IT-loven, men laget kosmetiske bestemmelser rundt sikkerhet.

“Det var tiden da cybersikkerhet begynte å utvikle seg. I 2021 må vi ha et dedikert rettslig rammeverk for cybersikkerhet enten i form av dedikerte tilbud under IT-loven eller i form av ny lovgivning. Cybersikkerhet og cyberresiliens må pålegges,” sa Duggal.

Voyager Infosec-direktør Jiten Jain sa at India er i begynnelsen av den digitale tidsalder med rikelig dyktig arbeidskraft, men lovbestemmelsene har vært reaktive i landet i stedet for å være proaktive.

“Vi trenger en lov som skal være et utviklende, smidig, levende dokument som tar for seg dagens problemer. Enhver lov som vedtas relatert til IT-loven, må vi få den gjennomgått av parlamentet hvert annet år,” sa Jain.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.