Demokratiska länder måste tänka på att skapa ett säkert, ansvarsfullt internet: MoS IT

0
126

Regeringen har åtagit sig att ansluta alla indier till internet, sade Rajeev Chandrasekhar. inga gränser, sade statsministern för elektronik och IT Rajeev Chandrasekhar på lördagen.

När han talade vid det första India Internet Governance Forum (IIGF) någonsin organiserat av ministeriet för elektronik och informationsteknologi och National Internet Exchange från Indien (NIXI), sa han att Indien håller på att bli en av de största uppkopplade nationerna med 800 miljoner människor online.

Med världens största bredbandsprogram på landsbygden skulle Indien snart ha mer än 1 miljard människor på internet, konstaterade han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>“Med tanke på storleken på internet och cyberrymden, som inte har gränser, behöver det samarbete. Världen måste tänka på det, särskilt demokratiska länder och samhällen,” sade Chandrasekhar.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Han sa att premiärminister Narendra Modi lanserade Digital India Mission med tre huvudmål — att förändra indianernas liv, utöka ekonomiska möjligheter med digitalt entreprenörskap och förbättra strategiska möjligheter inom vissa teknologier inklusive internet så att internets framtid präglas av länder som är öppna samhällen och delar samma uppsättning demokratiska värderingar och respekterar medborgarna rättigheter.

“IIGF handlade på många sätt om att prata och ha fler intressenter runt det stora rundabordsbordet, dvs. Indien om hur vi håller internet öppet? Hur ser vi till att internet är säkert och pålitligt av alla de människor som använder det, och att säkerhet och förtroende är extremt viktiga egenskaper eftersom det finns helt nya demografier som inte förutsågs för många år sedan som är barn, kvinnor och äldre, ” sade Chandrasekhar.

Han sa att regeringen har åtagit sig att ansluta alla indier till internet.

Expert på cybersäkerhet och en advokat i högsta domstolen, Pavan Duggal, sa att regeringen gjorde en omfattande ändring 2008 i IT-lagen men gjorde kosmetiska bestämmelser kring säkerhet.

“Det var den tiden då cybersäkerhet började utvecklas. År 2021 kommer vi att behöva ha en dedikerad rättslig ram för cybersäkerhet, antingen i form av dedikerad bestämmelse enligt IT-lagen eller i form av ny lagstiftning. Cybersäkerhet och cyberresiliens måste krävas,” sa Duggal.

Voyager Infosec-direktör Jiten Jain sa att Indien befinner sig i den digitala tidsålderns gryning med rikligt med kvalificerad arbetskraft men de lagliga bestämmelserna har varit reaktiva i landet istället för att vara proaktiva.

“Vi behöver en lag som bör vara ett utvecklande, smidigt, levande dokument som behandlar dagens problem. Alla lagar som antas relaterade till IT-lagen, vi måste få den granskad av parlamentet vartannat år,” sa Jain.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.