Delhi Konfidentiellt: Ny medlem

0
140

BJP:s nationella president JP Nadda.

“Run For Himachal”

Som en del av firandet för att markera Himachal Pradeshs 50:e delstatsdag har delstatsregeringen kommit på en unik idé. Den planerar att organisera en “Run For Himachal”, från Rajghat till Himachal Bhawan i New Delhi, den 5 december, i samarbete med statens invånare som bor i National Capital Region. Det är känt att BJP:s nationella president JP Nadda, som kommer från Himachal Pradesh, kommer att flagga iväg. Chefsminister Jai Ram Thakur och informations- och sändningsminister Anurag Thakur kommer också att delta.

Vinnande nummer

Mitt i Indiens 75:e år av självständighetsfirande är 75 ett speciellt nummer, särskilt för ministeriet för vetenskap och teknik. Ministeriet har redan tillkännagett inrättandet av 75 vetenskapsmuseer över hela landet i samarbete med kulturministeriet, identifiering av 75 nystartade företag som det kommer att bistå och mentor, och 75 SC/ST-hubbar. Nu har vetenskaps- och teknikminister Jitendra Singh sagt att ministeriet kommer att påbörja processen att identifiera 75 kvinnliga vetenskapsmän som har gjort exceptionella bidrag till vetenskapen och 75 vetenskapsmän över 75 år som fortsätter att bidra till det vetenskapliga ekosystemet med sitt arbete.

Ny medlem

Efter att ha reducerats till endast en ledamot i nästan två år har den nationella minoritetskommissionen nyligen sett nya utnämningar. Efter utnämningen av Sardar Iqbal Singh Lalpura till dess ordförande för flera månader sedan, har ministeriet för minoritetsfrågor utsett Kesri Kaikhushroo Deboo till NCM-medlem. Deboo, som började på kontoret i fredags, är en parsi från Navsari, Gujarat.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Delhi Confidential News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har blivit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd