De beste VR-games voor Oculus Quest, pc en PSVR

0
104
nuclear_lily/Shutterstock.com

Moderne virtual reality-headsets hebben enorme bibliotheken met kwaliteitsgames en ontwikkelaars blijven geweldige nieuwe ervaringen bedenken om te profiteren van de technologie. Welke VR-headset je ook hebt, we hebben een lijst met geweldige games die je moet proberen.

Inhoudsopgave

Een woord over VR-platforms
Half-Life: Alyx (SteamVR)
The Climb (Oculus Rift en Quest)
Superhot VR (Oculus Quest en SteamVR)
Elite Dangerous (SteamVR en Oculus Rift)
Tetris-effect (Oculus Quest en PSVR)
Beat Sabre (Oculus Quest, Rift, SteamVR, & PSVR)
Astro Bot Rescue Mission (PSVR)
Resident Evil 7 (PSVR)
Trover redt het universum (Oculus Quest, SteamVR en PSVR)
Eleven tafeltennis (Oculus Quest & SteamVR)

Een woord over VR-platforms

Je zult merken dat elke game een of meer platformnamen heeft, maar je bent misschien niet bekend met ze allemaal. Aan de pc-kant zijn er verschillende digitale winkelpuien die games verkopen. Meestal maakt dit bij niet-VR-games niet veel uit. De PC Oculus-winkel en Steam's SteamVR gebruiken echter verschillende API's en zullen dus niet op elke headset hetzelfde presteren.

Als je bijvoorbeeld een Oculus Quest of Oculus Rift op je computer hebt aangesloten voor VR, kun je probleemloos VR-games uit de Oculus-winkel spelen. Om SteamVR-games te spelen, moet er echter een beetje communicatie onder de motorkap zijn tussen de twee API's en dat kan soms leiden tot een minder dan perfecte ervaring.

Als je geen Oculus-headset hebt, is alles in de Oculus-winkel verboden terrein, maar je kunt toch beter met de SteamVR-versie van een game gaan als je geen Oculus hebt apparaat. Natuurlijk zijn sommige titels exclusief voor de Oculus-winkel, dus je zult ze niet vinden op Steam of ergens anders.

Wanneer een game wordt vermeld met een Oculus Quest-versie, betekent dit dat deze zonder computer native op die stand-alone headset kan worden gespeeld. Quest-versies van games zijn onvermijdelijk enigszins ingekort in vergelijking met dezelfde titel op een pc. Houd bepaalde titels in de gaten die zowel de desktop- als de Quest-versie in de prijs bevatten. Als je er een koopt, kun je de Quest-versie spelen terwijl je weg bent en overschakelen naar de pc-versie aan je bureau.

Advertentie

En natuurlijk heb je voor een PSVR-game een Sony PSVR-headset nodig en een PlayStation 5- of PlayStation 4-console.

Beste algehele VR-headset

Oculus Quest 2

De Oculus Quest 2 is voor de meeste mensen onze favoriete VR-headset. Het is niet duur, heeft geen pc nodig en heeft een brede bibliotheek met beschikbare titels. Je kunt hem ook op een pc aansluiten om VR-games voor pc's te spelen die niet op de Quest zelf draaien.

Amazon

$ 299.00

Half-Life: Alyx (SteamVR)

Valve

Half-Life is een van de beroemdste franchises voor videogames en fans wachten nu al bijna 15 jaar op een derde hoofdversie. Het is zo lang geleden dat Half-Life 3 een internetmeme is geworden, en niemand verwachtte serieus dat de game ooit het daglicht zou zien.

Dat is totdat Valve Software aankondigde dat ze een nieuwe Half-Life-game aan het maken waren en het hele internet gonsde weer. De teleurstelling was voelbaar toen bleek dat Half-Life Alyx een VR-only game zou zijn, maar wat een VR-game!

Alyx verlegt op verschillende manieren de grenzen van het huidige VR-gamedesign. Het schrijven en de wereldopbouw zijn net zo goed als elke andere Half-Life-aflevering, wat wil zeggen dat je kilometerstand kan variëren. Als het echter om gameplay en visueel ontwerp gaat, kan geen enkele andere VR-game Alyx raken. Als een prequel op Half-Life 2 speel je Alyx Vance en verken je de mysteries van een aarde die is veroverd door buitenaardse wezens na een rampzalig natuurkundig experiment dat we voor het eerst zagen in Half-Life 1.

Dit is een first-person shooter, maar Valve heeft zoveel problemen opgelost die het FPS-genre in VR tegenkomt. Van beweging tot fysica van vuurgevechten, het is allemaal zo gepolijst dat het moeilijk is om terug te gaan naar minder verfijnde schietspellen in VR. Alyx wordt het best ervaren met een geschikte pc en de Valve Index-headset, maar het is niet minder aantrekkelijk met andere SteamVR-compatibele headsets zoals de Oculus Rift S of de Quest.

The Climb (Oculus Rift en Quest)

Crytek

Als je hoogtevrees hebt, kun je dit item overslaan, maar als je je hartslag graag wat opvoert, is The Climb gemakkelijk aan te bevelen. Het uitgangspunt van het spel is simpel. Je bent een bergbeklimmer die op elk niveau de top van elke piek moet bereiken. De uitdaging zit hem in het vinden van de beste route en het beheren van je beperkte uithoudingsvermogen om ervoor te zorgen dat je niet valt!

Advertentie

Of je nu de pc- of Quest-versie speelt, de Climb is ook mooi en meditatief. Het is vooral bevredigend als je eindelijk op de top staat en wordt getrakteerd op het uiteindelijke weidse uitzicht. Je personage slaakt zelfs een kreet van vreugde nadat hij de top heeft bereikt. Dankzij de hoogten die duizelingwekkend zijn en de staande positie, is de Climb niet voor iedereen geschikt, maar als die aspecten binnen je comfortniveau liggen, is het een titel die je moet spelen.

The Climb heeft heeft zijn unieke niche veroverd, dus de enige andere game zoals deze is het vervolg, The Climb 2.

Superhot VR (Oculus Quest en SteamVR)

Superhot VR (Oculus Quest en SteamVR)

h2>

Superhot Team

De eenvoudige niet-VR-versie van Superhot was een zeldzame verademing in een wereld van cookie-cutter shooters. Deze stijlvolle puzzelshooter maakt gebruik van een uniek tijdmechanisme waarbij de actie alleen maar verder gaat als jij. Zie het alsof je in de Matrix bent, waar de tijd stopt en je precies kunt beslissen wat je moet doen.

Elke ontmoeting in het spel heeft meerdere vijanden die je opjagen naarmate je verder komt in het level en het zal waarschijnlijk meerdere pogingen vergen om door steeds gekkere situaties te komen. Het leuke is dat je aan het eind een realtime herhaling van je run kunt zien, waar je jezelf kunt zien in al die bovenmenselijke glorie van supersterren.

De VR-versie van Superhot is misschien wel de definitieve ervaring. Het spel had altijd het gevoel gehad dat het bedoeld was voor VR en het blijkt dat dit de beste manier is om te spelen. We raden de Oculus Quest-versie ten zeerste aan, omdat er geen draden zijn om in de war te raken, maar Superhot VR is geweldig waar je het ook probeert.

Advertentie

Superhot VR is een ander uniek spel met nog geen echte equivalenten, maar als je het idee van VR first-person shooters leuk vindt, probeer dan Gun Club VR of Onward eens. Pistol Whip biedt ook een stijlvolle schietervaring.

Elite Dangerous (SteamVR en Oculus Rift)

Frontier Developments

Enkele van de beste VR-ervaringen zijn die in een cockpit. Of je nu met auto's over een circuit racet, een mecha bestuurt of een ruimtevaartuig bestuurt. Elite Dangerous draait helemaal om dat laatste en, om eerlijk te zijn, kunnen we ons niet voorstellen dat we deze game in iets anders dan VR spelen. Net als de originele David Braben-klassieker Elite, is Elite Dangerous een ruimtehandel- en gevechtsspel.

Je begint als piloot met een sjofel klein schip en een nog slordiger bankrekening, maar na verloop van tijd voltooi je contracten en bouw je die geldreserves op om een ​​echte bedreiging te worden. Dangerous speelt prima op een monitor of tv-scherm, maar de VR-ervaring is echt transformerend. Je voelt echt dat je in die cockpit zit. Het is eigenlijk zenuwslopend als die barsten in je baldakijn verschijnen tijdens het heetst van de strijd. Het belangrijkste is. de enorme schaal van dingen is alleen duidelijk in VR. Wanneer je aanmeert bij een enorm ruimtestation en omhoog kijkt naar de torenhoge structuren op het oppervlak, voel je je echt een kleine speler in een heel groot en gevaarlijk universum.

Als Elite meer een zoals ruimtegevechten niet voor jou zijn, probeer Star Wars Squadrons (ook op PSVR!) of het ondergewaardeerde House of the Dying Sun

Tetris-effect (Oculus Quest en PSVR)

Games verbeteren

Tetris Effect begon zijn leven als exclusief voor PSVR en het is nog steeds fantastisch op het originele platform. Dat gezegd hebbende, de game is nu uitgebreid naar andere systemen en we raden de Oculus Quest-versie van de game aan boven andere, simpelweg omdat je de mogelijkheid hebt om dit meditatieve meesterwerk overal te spelen.

In de kern is dit gewoon Tetris. Hetzelfde wereldwijde fenomeen werd voor het eerst gecreëerd door Alexey Pajitnov. Dat doet Tetris Effect echter helemaal geen recht, aangezien dit een game is die draait om surrealistische, prachtige audiovisuele ervaringen. De naam “Tetris Effect” verwijst naar datgene dat gebeurt als je zo veel van een spel speelt dat je het nog steeds kunt zien als je je ogen sluit. Iets wat mensen voor het eerst echt opvielen met de altijd verslavende Tetris.

Advertentie

In dit spel krijg je unieke Tetris-borden met een thema te zien, en als je het doel nadert om het level te halen, reageren de bijbehorende beelden en geluiden op je voortgang. Het is moeilijk om precies uit te leggen wat de ervaring zo speciaal maakt, maar we raden je ten zeerste aan om in een donkere kamer met een koptelefoon te spelen.

Beat Saber (Oculus Quest, Rift, SteamVR, & PSVR)

Beat Games

Beat Saber is een van die creatieve ideeën die zo voor de hand liggend lijken als het eenmaal klaar is, maar bij de meeste mensen nooit zouden opkomen. Beat Sabre is vergelijkbaar met het ritmespel Audioshield uit 2016, waar spelers orbs moesten blokkeren met het bijbehorende schild in elke hand in de maat van de muziek.

Beat Sabre verandert die schilden echter voor absoluut-niet- Star-Wars sabels en laat je er blokjes mee snijden. Er is oneindig veel variatie in hoe die plakjes kunnen gebeuren en als je het uiteindelijk goed doet, word je effectief een danser.

Beat Saber heeft serieuze verslavende eigenschappen en het gevoel van flow dat je krijgt als je een stoer nummer uithaalt, kan aan het transcendentale grenst. Voor het grootste deel is de op maat gemaakte muziek in de game in het slechtste geval ongevaarlijk en op zijn best een geweldige tijd, maar als je muzieksmaak niet past bij de standaardmuziek, heb je de mogelijkheid om extra muziekpakketten te kopen.

Astro Bot Rescue Mission (PSVR)

Sony Interactive Entertainment Europe

Astro Bot Rescue Mission bestaat voornamelijk als een technische demo voor de PSVR, maar het is ook een geweldige game op zich en laat echt zien wat er met VR kan worden gedaan als je een creatief ontwikkelingsteam hebben. Dit is een 3D-platformpuzzelspel, waarbij het de bedoeling is om de vermiste bemanningsleden van Astro Bot te redden.

In tegenstelling tot de meeste VR-games, bestuur je Astro niet vanuit een first-person perspectief. In plaats daarvan ben je belichaamd als een gigantische robot die soms ook met de omgeving kan communiceren. Je bestuurt Astro met de DualShock-controller en 3D-audiosignalen zijn een essentieel onderdeel van het spel.

Advertentie

Het zou geen verrassing moeten zijn om Astro Bot Rescue Mission in deze lijst te vinden, aangezien het nog steeds bestaat een van de best beoordeelde VR-games in de geschiedenis. Het enige negatieve dat iemand erover kan zeggen, is dat je het alleen op PSVR kunt spelen.

Resident Evil 7 (PSVR)

Capcom

Over PSVR-exclusives gesproken, de VR-modus voor Resident Evil 7 is alleen te vinden op de enorm populaire console van Sony. RE 7 is al angstaanjagend genoeg op een flatscreen, maar als je nooit meer wilt slapen, verhoogt de VR-modus de spanning echt.

Deze first-person versie van de Resident Evil-franchise is populair gebleken en de nieuwste titel in de serie Village houdt dat perspectief vast. Helaas bieden de nieuwste games op het moment van schrijven geen VR-modus, dus tot de release van de meer actiegerichte Resident Evil 4 VR, is RE 7 de beste plek om je angstaanjagende quota te vullen.

Trover redt het universum (Oculus Quest, SteamVR en PSVR)

Squanch Games, Inc.

Vind je Rick en Morty leuk? Welnu, ondanks dat er een officiële Rick and Morty VR-game is in de vorm van Virtual Rick-ality, wordt Trover Saves the Universe voor ons geld uiteindelijk de betere titel terwijl dezelfde soort humor wordt gekanaliseerd. Trover komt uit de verwrongen geest van Rick en Morty co-creator Justin Roiland en laat zijn stem vrijwel overal horen. Dus ja, er zijn genoeg personages die een beetje als Rick en/of Morty klinken.

Het uitgangspunt is ook passend gestoord. Je bent lid van een buitenaards ras dat alleen in mobiele stoelen gaat zitten, wat best een handig toeval is voor VR. Je neemt de directe controle over het lichaam van Trover, de (andere) alien in een zoektocht om de plannen van Glorkon te dwarsbomen, die je honden heeft gestolen en ze in zijn ooggaten heeft gestopt.

Hoewel zeker niet voor kinderen, is de humor in Trover Saves the universe bijna altijd op het juiste moment, de graphics zijn aantrekkelijk en de eigenlijke puzzel-platformgame is ook niet al te armoedig, hoewel verwacht geen andere Astro Bot spel hier.

Elf Tafeltennis (Oculus Quest & SteamVR)

For Fun Labs

Elf Tafeltennis weet precies wat het is en profiteert enorm van die enge focus. Dit is een spel dat tafeltennis in VR wil simuleren. Het ziet er geweldig uit, heeft een briljante multiplayer-modus en biedt verschillende omgevingen om in te spelen.

Advertentie

Tablettennis spelen voelt volkomen natuurlijk en intuïtief. De fysica voelt goed en de AI-tegenstanders zijn niet half slecht. Het echte plezier is om online tegen menselijke spelers te spelen, maar tegen iemand in dezelfde kamer spelen is misschien wel de beste ervaring van allemaal. Hoewel de SteamVR-versie nog steeds geweldig is, voelt het beter om zonder kabels te spelen in elke gewenste ruimte, dus we raden de meeste mensen de Quest-versie aan.

LEES VOLGENDE

  • › De Oculus Quest 2 is geweldig en het is de toekomst van VR
  • › Facebook is offline en Facebook.com is te koop [update: het is terug]
  • › Waarom heeft de Xbox Series X geen VR?
  • › De beste VR-headsets van 2021
  • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen
  • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
  • › Black Friday 2021: Beste Apple-deals
  • › Black Friday 2021: beste pc-deals