De bästa VPN-tjänsterna 2021 för Netflix, integritet och mer

0
137
JKstock/Shutterstock.com figur> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i ett VPN 2021
Bästa totala VPN: ExpressVPN
Bästa budget-VPN: Surfshark
Bästa gratis VPN: Windscribe
Bästa VPN för iPhone: ProtonVPN
Bästa VPN för Android: Hide.me
Bästa VPN för streaming: ExpressVPN
Bästa VPN för spel: Privat internetåtkomst
Bästa VPN för Torrenting: NordVPN
Bästa VPN för Windows: CyberGhost
Bästa VPN för Kina: VyprVPN
Bästa privata VPN: Mullvad

Vad man ska leta efter i ett VPN 2021

Ett virtuellt privat nätverk, eller VPN, är en tjänst som låter dig ansluta till internet via en av sina egna servrar, effektivt maskera din IP-adress och lägga till lite anonymitet till din surfning. VPN kan tjäna alla typer av syften. Du kan kringgå censur, komma åt ett annat lands Netflix-bibliotek eller helt enkelt lägga till ett extra lager av säkerhet när du är på internet.

De allra bästa VPN:erna kan göra allt ovanstående, men som med alla produkter kommer vissa att göra det bättre på ett jobb än andra. Utöver det finns det andra saker att tänka på, som användbarhet, hastighet och till och med antalet servrar när man vill köpa ett VPN.

RELATERATVad är ett VPN och varför skulle jag behöva ett?

Det viktigaste är dock frågan om integritet och säkerhet. När nya VPN-leverantörer dyker upp till höger och vänster, kan det vara svårt att ta reda på vilka som är äkta och vilka som skapades enbart för att stjäla din data—och det finns massor av opålitliga VPN där ute.

Vi har gått igenom alla våra val nedan, kontrollerat vad de kan och inte kan göra, samt granskat deras sekretesspolicyer med en fintandad kam. Vi har också gjort vår due diligence för att se om det har kommit några rapporter om förtroendebrott. Det här är våra toppval!

Bästa totala VPN: ExpressVPN

Pros

 • ✓ Snabbt
 • ✓ Lätt att använda för alla
 • ✓ Knäcker Netflixs VPN-block

Nackdelar

 • ✗ Dyrt

ExpressVPN är vårt bästa VPN totalt sett. Den erbjuder allt du kan behöva från ett VPN och lite till. Det är snabbt (så det saktar bara ner dig något) och lätt att använda. ExpressVPN’s gränssnitt är i stort sett bara en stor knapp för att slå på och av den, med en annan knapp för att komma åt servermenyn. Enkelt, enkelt och effektivt.

RELATERATHur man tittar på Netflix eller Hulu genom ett VPN utan att bli blockerad

Och ännu viktigare, ExpressVPN gör allt du behöver ett VPN för att faktiskt göra. Den kommer lätt förbi Netflix VPN-blockerare, såväl som Amazon Prime och Hulus blockerare. Det är också mycket säkert tack vare avancerad kryptering, vilket betyder att det är ett utmärkt alternativ för att kringgå kinesisk censur.

ExpressVPN är det bästa VPN-nätverket för många av How-To Geek-teamet, och vi har aldrig haft problem med det under åren. Den enda verkliga nackdelen är att det är en av de dyraste VPN:erna på marknaden för $100 per år. Det är ett högt pris, men ExpressVPN är värt det, speciellt med möjligheten att ansluta upp till fem enheter samtidigt. Den kommer också med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti så att du kan kolla in den när du vill.

ExpressVPN är bara fantastiskt. Den är snabb, användarvänlig, säker, har en VPN-avbrytare och strömmar allt.

Bästa VPN övergripande

ExpressVPN

ExpressVPN är snabbt, lätt att använda och har inga problem med att komma åt Netflix och andra streamingtjänster. Det är lite dyrt, men det är värt varenda krona.

Handla nu

 

Bästa budget-VPN: Surfshark

Surfshark

Proffs

 • ✓ Lägre pris jämfört med de flesta VPN
 • ✓ Okej för Netflix

Nackdelar

 • ✗ Lägsta pris gäller endast de två första åren
 • ✗ Lite långsam

Om $100 för vårt bästa totala val låter som för mycket, så finns det gott om alternativ för mycket billigare VPN. NordVPN, till exempel, erbjuder två års tjänst för $89 och privat internetåtkomst är ännu billigare, och erbjuder ett års tjänst för $40 per år, eller $70 för två år.

Men Surfshark har båda slå priset -visst, kostar bara $60 för två års tjänst. Men det är bara de första två åren; efter det går din fakturering till 60 USD per år. Ändå är det en ganska bra affär, och Surfshark är en solid VPN för priset. Bortsett från Black Friday-erbjudanden eller andra försäljningserbjudanden, handlar det om den billigaste kvalitets-VPN du kan få!

Även om Surfshark inte kommer att få höga siffror i ett hastighetstest, får den jobbet gjort. Det är anständigt för att komma igenom till Netflix och kommer med ett trevligt gränssnitt. Den har också några spiffiga funktioner—som NoBorders, som Surfshark hävdar kan ta dig förbi alla block i Kina-stil (även om vi rekommenderar en annan VPN för det) såväl som imponerande servertäckning i länder som inte betjänas av många andra VPN, som Nigeria och Kazakstan.

Sammantaget finns det mycket att gilla med Surfshark, och du kan inte argumentera med priset. Till knappt 60 USD för de första två åren i tjänst är det en absolut stöld.

Bästa budget-VPN

SurfShark

SurfShark är ett bra alternativ om du behöver ett VPN men inte kan ändra priset på ExpressVPN. Du kan fortfarande komma till dina streamingtjänster, det går bara inte lika snabbt.

Handla nu

 

Bästa gratis VPN: Windscribe

Proffs

 • ✓ Generös gratis plan
 • ✓ Billig uppgradering

Nackdelar

 • ✗ De bästa funktionerna är låsta tills du betalar

Om du föredrar att inte betala några pengar för ett VPN, finns det några anständiga företag som erbjuder gratisplaner. Du måste dock vara försiktig med gratis VPN, eftersom det finns många “gratis” VPN-företag där ute som existerar enbart för att stjäla din data och sälja den till annonsörer och dataminerare.

Faktum är att problemet är så illa att vi rekommenderar att du endast använder tre VPN med en gratis plan, ProtonVPN, TunnelBear , och Windscribe, där den sista är den bästa av dem.

Huvudfrågan med gratis legitima VPN är bandbredd eller mängden data som kan skickas genom VPN. TunnelBear erbjuder endast 500 MB gratis bandbredd per månad, som kan uppgraderas till 1 GB genom att twittra om tjänsten.

Windscribe, å andra sidan, erbjuder tjugo gånger så mycket, 10 GB per månad och ytterligare 5 GB genom att tweeta. Att hänvisa vänner ger dig ytterligare 1 GB per remiss också. Även om 15 GB inte räcker för att upprätthålla en hardcore torrent-vana, borde det vara mer än tillräckligt för de flesta.

RELATERADEHur du ställer in din egen VPN-server för hemmet

ProtonVPN har inte bandbreddstak som Windscribe, utan begränsar dig istället till bara en handfull servrar och begränsar även dina hastigheter. Detta gör det till ett bra val för människor som vill säkra sin surfning men inget annat. Vi anser dock att Windscribes överlägsna hastigheter ger den en fördel här.

Den enda anledningen till att använda TunnelBear över Windscribe är att den förra har servrar i många fler länder tillgängliga för gratisanvändare; Windscribe har bara 10. Vi skulle ta 20 gånger så mycket bandbredd över landsvalet varje dag, så Windscribe får vår rekommendation här. Att uppgradera Windscribe till en betalversion kostar bara $49 per år och fungerar utmärkt med Netflix, så det är en annan fördel.

Av de tre gratis VPN vi nämnde erbjuder Windscribe 10 GB bandbredd, ungefär tjugo gånger mer än TunnelBear. Detta ger Windscribe en nästan automatisk vinst.

Bästa gratis VPN

Windscribe

Om du inte har råd med ett VPN men vill ha integritet måste du vara försiktig med bedrägerier. Windscribe är inte en bluff, och erbjuder effektiva VPN-tjänster, och grundplanen kostar inte en krona.

Handla nu

 

Bästa VPN för iPhone: ProtonVPN

ProtonVPN

Proffs

 • ✓ Företag med gott rykte
 • ✓ Paket med säker e-post

Nackdelar

 • ✗ Dyrt i sig
 • ✗ ProtonMail-paket är ännu dyrare

Att skydda din integritet när du är på mobila enheter är lika viktigt som att skydda stationära datorer och bärbara datorer på grund av det ökande antalet attacker riktade mot smartphones. De flesta av VPN:erna på den här listan har mobilappar som gör ett bra jobb med att skydda alla dina enheter, men om du huvudsakligen är en iPhone-användare, kanske du vill ge ProtonVPN en chans.

Känd för att erbjuda den säkra e-posttjänsten ProtonMail, det finns mycket att gilla med ProtonVPN. Denna VPN-app är snabb, säker och har gjort ett tydligt engagemang för användarna’ Integritet. Det erbjuder också ett anständigt prisschema och erbjuder rabatt om du paketerar ProtonVPN med ProtonMail.

Som sagt, paketet höjer priset från $96 för enbart VPN till $288, så det är inte direkt billigt. Ett tips för läsare i euroområdets länder, dock: Ändra prisbilden till amerikanska dollar. Av någon anledning bibehåller ProtonVPN samma siffror för de olika valutorna, vilket innebär att du betalar en hel del extra om du tittar på priser i din lokala valuta.

Den främsta anledningen till att vi som ProtonVPN för iPhone beror på dess gränssnitt. I huvudsak är appen bara en karta och du klickar på flaggan för det land du vill ansluta till. Andra knappar låter dig manipulera alternativen; allt är bara upplagt intuitivt.

ProtonVPN har ett bra användargränssnitt som passar bra in på skärmen, utan för många främmande knappar. Det är väldigt säkert och du kan kombinera det med ProtonMail, vilket gör det till en utmärkt övergripande tjänst för iPhone.

Bästa VPN för iPhone

ProtonVPN

ProtonVPN är en tjänst från tillverkarna av ProtonMail, så du vet att de har din integritet i åtanke. Den är enkel att använda på din iPhone och du kan kombinera den med deras e-posttjänst.

Handla nu

 

Bästa VPN för Android: Hide.me

< /p>

Proffs

 • ✓ Bra gränssnitt
 • ✓ Prisvärd

Nackdelar

 • ✗ Kan vara lite långsam
 • ✗ Inte lika bra på skrivbordet

De flesta VPN:er kommer att göra ett bra jobb för Android-enheter, men vi gillar särskilt ExpressVPN tack vare dess enknappsmetod. Android-appen är i stort sett bara en knapp för att slå på och en under den för att byta plats. Det är enkelt och idiotsäkert.

Men ExpressVPN kommer med en ganska rejäl prislapp, så för en mer kostnadseffektiv lösning rekommenderar vi Hide.me. Den närmar sig Android-appen med samma enkla filosofi, med bara en enda knapp som dominerar VPN-appen. Ställ in servern, anslut till den och glöm det sedan. Vi uppskattar mycket när designers håller det enkelt.

Förutom användarvänlighet har Hide.me några andra saker för det. Den har ett stort servernätverk utspridda över hela världen, vilket är bra för frekventa resenärer. Den största nackdelen är att den inte är lika pålitlig för streaming som vissa konkurrenter, men det kan vara mindre bekymmer om du bara använder den på mobilen. Som en bonus är Hide.me också ganska billigt, med en plan på $45 per år.

Om du behöver ett VPN för Android, ge Hide.me ett försök. Denna VPN är snabb, säker och, viktigast av allt, har ett av de enklaste gränssnitten vi någonsin sett på en smartphone.

Bästa VPN för Android

Hide.me

Hide.me är effektivt på Android, med ett enkelt gränssnitt och ett stort servernätverk som gör det bra för resenärer.

Handla nu

 

Bästa VPN för streaming: ExpressVPN< /h2>

Proffs

 • ✓ Slår Netflix-blocket
 • ✓ Kommer in på Hulu och Amazon också

Nackdelar

 • ✗ Dyrt för bara streaming

Strömmande geobegränsat innehåll är förmodligen den vanligaste anledningen till att människor skaffar ett VPN. Med ett enda köp kan du låsa upp biblioteken för Netflix, Hulu, Amazon Prime och mer var du än är i världen, förutsatt att du har prenumerationer på dessa tjänster.

Men så mycket som olika VPN:er högt proklamerar att de är den enda tjänsten som kan låsa upp alla dessa streamingsidor, enligt vår uppskattning, finns det bara en riktig vinnare: ExpressVPN, vilket gör det till den bästa VPN för Netflix. Under våra år som vi har använt det har vi aldrig stött på några allvarliga problem med att försöka komma åt Netflix-bibliotek i andra länder eller fejka en amerikansk IP-adress så att vi kunde komma åt Hulu.

RELATERATVad är en VPN Kill Switch, och behöver du en?

Vissa andra tjänster, som NordVPN, Windscribe och CyberGhost kommer nära, men ExpressVPN slår dem till slut. De få gånger du är utelåst från Netflix behöver du bara byta till en annan server i samma land, och du borde klara dig.

Den andra anledningen till att binge-watchers bör överväga ExpressVPN är dess överlägsna hastigheter. Streaming kräver några snabba anslutningshastigheter, och ExpressVPN kommer att få dig att buffra minst tack vare tjänstens fantastiska hastigheter.

När det kommer till streaming, skulle vi använda ExpressVPN varje gång. Den avblockerar de flesta landets Netflix-bibliotek med lätthet, och den är snabb som smord blixt.

Bästa VPN för streaming

ExpressVPN

ExpressVPN är utan tvekan det bästa för streaming. Tjänsten har inga problem med att knäcka Netflix-block, och den har också lätt för sig med Hulu, Amazon Prime och andra streamingtjänster.

Handla nu

 

Bästa VPN för spel: Privat internetåtkomst

Proffs

 • ✓ Billig
 • ✓ Snabbt, så din ping förblir låg
 • ✓ Bästa VPN för Linux också

Nackdelar

 • ✗ Inte bra för streaming av Netflix eller andra tjänster

Om du behöver en VPN för att stödja din spelvana—antingen för att du bara gillar extra sekretess när du pwnar online eller för att du vill komma åt servrar i olika regioner—så är latens namnet på spelet. Om din ping är för hög kan du kyssa ett högt KDR hejdå eftersom du fortfarande kommer att sikta medan motståndarlaget redan har blåst bort dig från kartan.

RELATERATHur latens kan få även snabba internetanslutningar att kännas långsamma

Men de flesta VPN kommer att höja din ping avsevärt, och det finns inte mycket du kan göra åt det. Även om du kan undvika en del av skadan genom att använda några grundläggande taktiker för att snabba upp din VPN, i slutändan är det avståndet mellan dig och VPN:s server som betyder mest. Det bästa ett VPN kan göra är att erbjuda högkvalitativa servrar.

Det är här privat internetåtkomst (eller PIA) kommer in. Det är inte bara en av de säkraste VPN som finns, utan det är också en av de snabbaste, med bara ExpressVPN som slår det konsekvent. NordVPN slår PIA då och då, men det är inte konsekvent. Lägg till det en prislapp på 40 USD per år, så har du en fantastisk VPN för alla dina spelbehov.

Spelare behöver låg ping, och privat internetåtkomst erbjuder precis det. Det är också ganska prisvärt för mindre än 40 USD per år och kommer med ett gäng intressanta säkerhetsalternativ.

Bästa VPN för spel

Privat internetåtkomst

Privat Internet Access, eller PIA, gör något som få VPN:er gör. PIA ger dig integritet samtidigt som du bevarar din ping, så att du kan spela utan att behöva oroa dig för säkerheten.

Handla nu

 

Bästa VPN för Torrenting: NordVPN

NordVPN

Proffs

 • ✓ Särskilda torrentingservrar
 • ✓ Bra prissättning

Nackdelar

 • ✗ Hastigheten beror mycket på servern
 • ✗ Gränssnittet kan vara lite irriterande

Förutom att slå igenom till regionlåsta strömningssajter och grundläggande internetsurfning, är den andra vanliga anledningen till att du kan använda ett VPN för torrenting, vilket är den huvudsakliga metoden för att få tag på upphovsrättsskyddat material utan att betala för det. Eftersom detta är ogillat i större delen av världen, är det enda sättet att undvika att drabbas av böter genom att använda ett VPN.

RELATERATBitTorrent för nybörjare: Hur man kommer igång med att ladda ner torrents

Det finns några bra torrent-VPN där ute—ExpressVPN och Windscribe du tänker på—men vår favorit är NordVPN. Detta beror på att vi verkligen gillar dess dedikerade torrenting-servrar. Dessa så kallade P2P-servrar sticker ut mest för att de är designade för att ta en större belastning än NordVPNs andra servrar.

Detta betyder att du borde se mycket bättre hastigheter medan du torrentar. Eftersom servern har mer bandbredd för att ta emot dig bör avmattning bli ett minne blott. Som en bonus kan du också använda NordVPN’s dubbla VPN-funktion, som skickar din anslutning via två servrar istället för bara en. Även om det kan tyckas vara överdrivet, är det ett bra sätt att se till att du är borta från din lokala upphovsrättsvakts radar.

NordVPN kostar bara 99 USD för två år—effektivt hälften av vad ExpressVPN kostar—så det gör det också till ett bra alternativ. Om torrenting är namnet på ditt spel, ge NordVPN en virvel.

Bästa VPN för Torrenting

NordVPN

NordVPN sticker ut med sin dubbla VPN-funktion, som sparar mycket huvudvärk med dina lokala torrenting-vakthundar och håller dig säker när du laddar ner paket.

Handla nu

 

Bästa VPN för Windows: CyberGhost

Proffs

 • ✓ Utmärkt skrivbordsgränssnitt
 • ✓ Bra flerårsplaner

Nackdelar

 • ✗ Kan vara lite långsam
 • ✗ Netflix-åtkomst är hit och miss

Om du gillar ett enkelt gränssnitt som påminner dig lite om Windows (nåja, Windows 10 och tidigare, åtminstone), så kanske du vill ge CyberGhost en skott. Även om det kan göra lite av allt tillräckligt bra— når det vanligtvis igenom till Netflix och har okej hastighet—där det verkligen lyser är dess gränssnitt, som är tydligt utformat och lätt att använda.

< p>Även om vi i allmänhet föredrar ExpressVPN-metoden med en knapp, finns det något att säga om CyberGhosts rullningsmenyer. Dess största styrka är dock hur den förväljer servrar för dina syften. Till exempel har den radat upp de bästa möjliga platserna för att ansluta till Netflix USA eller knäcka BBC’s iPlayer.

Medan CyberGhost inte gör något bättre än någon annan gör, har vi en känner att många användare kommer att uppskatta användarupplevelsen som CyberGhost ger. Dess prissättning är också ganska vänlig, till strax under $85 för två års användning.

Om användarvänlighet och Windows-kompatibilitet är dina högsta prioriteringar, kolla definitivt in CyberGhost och dess kostnadsvänliga planer.

Bästa VPN för Windows

CyberGhost

CyberGhost är ett utmärkt VPN för Windows-skrivbordet. Denna VPN väljer automatiskt servrar baserat på vad du vill göra, vilket gör det enkelt att optimera för dina behov.

Handla nu

 

Bästa VPN för Kina: VyprVPN

VyprVPN

Proffs

 • ✓ Chameleon-protokollet är beprövat och testat i Kina
 • ✓ Bra erbjudanden på prissättning

Nackdelar

 • ✗ Det går lite långsamt
 • ✗ Inte bra för Netflix

Att slå kinesisk censur är ingen enkel bedrift: de block som regeringen sätter upp som hindrar människor från att surfa på utländska webbplatser, gemensamt känd som den stora brandväggen, är enorma. Om du fastnar för att tunnla under brandväggen kan du hamna i hett vatten med polisen, som kanske vill prata med dig om din webbläsarhistorik.

RELATERATHur man använder internet från Kina

De kinesiska myndigheterna kontrollerar flödet av internettrafik genom flera accesspunkter i hela landet. Därifrån kan den kontrollera gjorda anslutningar för att se om de går till flaggade webbplatser och blockera dem, eller, det har spekulerats, till och med kontrollera om en anslutning har de kontrollanta tecknen på ett VPN och blockera det likaså.

VyprVPN är en av våra favorit-VPN:er för att komma från det kinesiska internet till det vanliga internet tack vare dess specialutvecklade Chameleon-protokoll, som undkommer upptäckt genom att posera som en vanlig anslutning—därav namnet. Få andra leverantörer har något liknande, och väldigt få har VyprVPNs meritlista, när det gäller att göra det.

Bästa VPN för Kina

VyprVPN

Det kan vara svårt att hitta ett VPN som fungerar bra i Kina. VyprVPN har Chameleon Protocol, som maskerar din anslutning som en normal anslutning, vilket gör att du kan komma åt internet utan oro.

Handla nu

 

Bästa privata VPN: Mullvad

Pros

< ul>

 • ✓ Helt anonym
 • ✓ En av mycket få tjänster som accepterar kontanter
 • Nackdelar

  • ✗ Inte det billigaste
  • ✗ E-postadress som krävs för kontoåterställning

  Lika bra ett verktyg som VPN är, de har vissa svagheter. Tjänsterna är bara så bra som deras no-log policy, och din kontoinformation är åtminstone tekniskt känd för tjänsten du registrerar dig med. För det första har de din e-postadress och ofta även din betalningsinformation. Undantaget är om du betalade med kryptovaluta, även om det inte alltid är fallet.

  RELATERAT: Gör ett VPN verkligen din onlineaktivitet privat?< /strong>

  Mullvad undviker dessa problem genom att inte kräva en e-postadress för att skapa konto, utan väljer istället en slumpmässig nyckel som fungerar som ditt användar-ID. Utöver det kan du skicka ett kuvert till tjänsten med kontanter för att täcka VPN:s driftskostnader—euro är att föredra, men amerikanska dollar är också bra, vilket inte lämnar några pappersspår.

  Om du verkligen vill maximera din anonymitet kan Mullvad vara den bästa VPN där ute. Dina egna personliga organisationsförmågor måste vara förstklassiga, eftersom det inte finns någon lösenordsåterställning utan en e-postadress, men det betyder att du kan sova gott på natten, säker i vetskapen om att ingen kan spåra din IP-adress.

  Som en VPN som inte kräver någon e-postadress och som accepterar både kryptovaluta och kontanter, är Mullvad den mest privata VPN-tjänsten som finns. Om du inte vill bli spårad på något sätt, acceptera ingen ersättning.

  Bästa VPN för integritet

  Mullvad VPN

  Vill du ha fullständig integritet? Du kan skicka ett kuvert till Mullvad med kontanter och din betalningstoken för att betala för ditt konto, så att de aldrig kommer att ha din personliga information.

  Handla nu

   

  Allt du behöver veta om VPN Vilket är det bästa VPN? Bästa VPN för dig | ExpressVPN vs. NordVPN | Surfshark vs. ExpressVPN | Surfshark vs. NordVPN Ytterligare VPN-guider Vad är ett VPN? | Hur man väljer ett VPN | Använda en VPN med Netflix | Bästa VPN-protokollet | De 6 VPN-funktionerna som betyder mest | Vad är en VPN Killswitch? | 5 tecken på att ett VPN inte är pålitligt | Ska du använda ett VPN? | VPN-myter avslöjas