De bästa streamingtjänsterna 2021

0
159
BrunoRosa/Shutterstock.com figur> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en strömningstjänst
Bästa strömningstjänsten totalt sett: HBO Max
Bästa live-tv-streamingtjänst: Hulu
Bästa streamingtjänst för filmer: HBO Max
Bästa gratis streamingtjänst: Tubi
Bästa streamingtjänst för originalprogrammering: Netflix
Katalog för bästa streamingtjänst: Amazon Prime Video
Bästa streamingtjänst för familjen: Disney+


Glad helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från How-To Geek, LifeSavvy och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Uppdatering, 11/9/21: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa fortfarande är de bästa routrarna du kan köpa.

Vad man ska leta efter i en streamingtjänst

Hela konceptet med en streamingtjänst är fortfarande relativt nytt och utvecklas ständigt. Det har inte gått så länge sedan Netflix var den enda streamingtjänsten som fanns. Att titta på filmer och TV-program över internet ansågs vara ett komplement till kabel-TV och fysiska medier som DVD och Blu-ray.

Men sladdklippningen har ökat dramatiskt under de senaste åren, med folk som släppt sina kabelräkningar till förmån för en utvald serie av streamingprenumerationer. Fysiska medier blir också allt mer knapphändiga, mer inriktade på samlare och cinefiler. Om du vill hänga med film och TV nu måste du prenumerera på en eller flera streamingtjänster.

RELATERATKlippning av sladd handlar inte bara om pengar: Streamingtjänster är bättre än kabel

Ingen enskild streamingtjänst kan erbjuda alla populära filmer och TV-program, men de bästa tjänsterna erbjuder en blandning av populära, högprofilerade exklusiva produkter och välbekant innehåll från befintliga film- och TV-bibliotek. Ibland vill du komma ikapp den senaste succéserien som alla pratar om, men ibland vill du bara titta på din favoritserie från när du var liten. Det är inte alltid lätt att hitta den balansen på ett ställe.

Dina visningsbehov och intressen kan också förändras över tiden, beroende på din budget och vilka andra i ditt hushåll eller utökade krets som kan använda abonnemanget. Det finns inget som passar alla för att välja en streamingtjänst, och många prenumererar på flera tjänster åt gången.

Med det sagt, det här är våra val för de bästa streamingtjänsterna att klippa sladden med.

How-To Geek bästa gåvor för att skära Cord för Holiday 2021 Roku Streaming Stick 4K+ Amazon

$ 69,00
& nbsp;

Chromecast med Google TV Köp nu Apple TV 4K Amazon Siri Remote Amazon

$ 54,98
$ 59,00 Spara 7%

Fire TV Cube Amazon

$ 79,99
$ 119,99 Spara 33%

Xbox Series S Köp nu Xbox Game Pass Ultimate Shop nu HBO Max Handla nu Disney Plus Handla nu Netflix Handla nu Hulu Live TV Handla nu Crunchyroll Handla nu

Bästa strömningstjänst totalt: HBO Max

monticello/Shutterstock.com

Proffs

 • ✓ Mångsidigt, välutvalt urval av filmer och TV-program
 • ✓ Originalprogram från det prestigefyllda HBO-biblioteket
 • ✓ Warner Bros. biopremiärer att titta på hemma

Nackdelar

 • ✗ Hög månadsavgift
 • ✗ Otillförlitligt gränssnitt på vissa enheter

HBO Max kan vara en relativt ny spelare i streamingkrigen, men den kommer med stödet och historien för HBO-kabelkanalen och hela WarnerMedias innehållsbibliotek. Det betyder att det är platsen att se några av de bästa tv-serierna genom tiderna, inklusive The Sopranos, Sex and the City, Deadwood, The Wire och Six Feet Under. HBO har också decennier’ värda originalserier som konkurrerar med originalinnehållet på någon annan streamingtjänst.

Tack vare sitt WarnerMedia-ägande har HBO Max innehåll från DC, Cartoon Network, Turner Classic Movies, TBS, The CW och mer. Den har också en djup katalog över Warner Bros. och New Line Cinema-filmer, inklusive stora storfilmer och tidlösa klassiker.

År 2021 är alla Warner Bros. biopremiärer tillgängliga på den annonsfria nivån av HBO Max samtidigt går den på bio i 30 dagar. Under 2022 och därefter kommer Warner Bros. biopremiärer att börja streamas på HBO Max bara 45 dagar efter att de har premiär på bio.

RELATERATDe 10 bästa HBO-originalen på HBO Max

Det kanske inte finns den stora mängden innehåll på HBO Max som det finns på andra tjänster, men denna lavin av alternativ är inte alltid till hjälp. HBO Max är uppdelad i välutvalda märkessektioner så att TV-fans kan dyka in i HBO’s erbjudanden, filmfantaster kan se vad TCM och Criterion har att erbjuda och serietidningsfans kan suga på DC-innehåll. För barn finns det massor av Cartoon Network-animerade serier, och HBO Max är också hemmet för de första avsnitten av Sesame Street.

För $15 per månad för den annonsfria nivån (eller $10 med annonser och utan tillgång till biopremiärer samma dag), är HBO Max en av de dyrare streamingtjänsterna, så att den kan vara mindre tilltalande för tittare med en budget. Och även om appupplevelsen har förbättrats sedan en buggylansering, klagar vissa användare fortfarande över fel och fördröjning på Apple TV- och Roku-enheter.

Ändå, för sitt förstklassiga innehåll och smarta presentation, står HBO Max ovanför alla andra streamingtjänster.

Bästa strömningstjänst totalt sett

HBO Max

Medan ingen streamingtjänsten passar alla, HBO Max kommer ganska nära. Ett brett urval av innehåll och biopremiärer samma dag på tjänsten hjälper den stå över resten.

Handla nu

 

Bästa live-tv-strömningstjänst: Hulu

AhmadDanialZulhilmi/Shutterstock.com

Proffs

 • &# 10003; Konkurrenskraftigt prissatt paket med alla större kabelkanaler
 • ✓ Sju dagars gratis provperiod
 • ✓ Gott om on-demand-program från kabel- och broadcast-kanaler

Nackdelar

 • ✗ Dyrare än så kallade skinny live-tv-buntar

När Hulu lanserades 2008 var det ett joint venture bland företagsägarna av de stora sändningsnätverken som ett strömmande hem för TV-program i nätverk. Hulu har utvecklats avsevärt sedan de tidiga dagarna, men det bär fortfarande på sitt arv som platsen för att streama många TV-program direkt efter att de har sänts, så att flytta in i live-TV-utrymmet var en naturlig utveckling.

För människor. som har avbrutit sin kabel men ändå vill ha en kabelliknande upplevelse, erbjuder streamingtjänsten Hulu + Live TV planer från 65 USD i månaden. Priset är lägre än de flesta kabelpaket och med mer än 75 livekanaler.

Det inkluderar nästan alla bekanta nätverk som finns i typiska kabelpaket, från MTV till CNN till Bravo till HGTV och många fler, plus lokala kanaler för ABC, NBC, CBS, Fox och The CW. Det finns också ett DVR-alternativ för att spela in upp till 50 timmars programmering som kan spelas upp på begäran, utan extrautrustning som krävs av kabelbolag.

RELATERATVad är Hulu med Live TV, och kan det ersätta ditt kabelabonnemang?

Eftersom tittare som föredrar att titta på kabel- och broadcast-kanaler förmodligen fortfarande följer program från dessa kanaler, är Hulu den bästa on-demand-tjänsten för dessa kunder. Till skillnad från andra kabelalternativ har Hulu en hel streamingtjänst utöver sina live-TV-erbjudanden, och månadsavgiften inkluderar tillgång till Hulus bibliotek, inklusive Hulu-original. Om du glömmer att spela upp ett program under dess livesändning är chansen stor att du fortfarande kommer att kunna se den på Hulu.

För att återskapa kabelupplevelsen samtidigt som du lägger till fördelarna med en fullständig streamingtjänst, Hulu är den bästa vägen att gå.

Bästa live-tv-strömningstjänsten

Hulu + Live TV

Hulu erbjuder en mängd olika innehåll, samt ett Live TV-paket för bara 65 USD i månaden. Det kommer fortfarande att vara mindre än många kabelräkningar!

Handla nu

 

Bästa strömningstjänst för filmer: HBO Max

AFM Visuals/Shutterstock.com

Proffs

 • ✓ Djupt bibliotek av Warner Bros. studiofilmer
 • ✓ Högkvalitativt urval via TCM och Criterion
 • ✓ Warner Bros. biopremiärer att titta på hemma

Nackdelar

 • ✗ Begränsat antal originalfilmer

HBO Max kanske största försäljningsargument har varit dess integration inom WarnerMedia, så det är ingen överraskning att en streamingtjänst med en av Hollywood’ s äldsta och största studior som företagssyskon har ett stort urval av filmer.

HBO Max inkluderar ett djupt bibliotek med titlar från Warner Bros. och New Line Cinema, plus dag-och-datum debuter av Warner Bros. biopremiärer 2021 och inom 45 dagar från och med 2022. Det är stora studioproduktioner, från storfilmer till storfilmer prisutmanare, genom årtionden av Warner Bros. historia.

Tack vare affärer som gjorts med HBO-kabelkanalen har HBO Max också många stora filmer från andra studior, inklusive nyligen släppta. Detta kan minska med tiden eftersom andra medieföretag väljer att hålla tillbaka sitt innehåll för sina egna streamingtjänster. För nu kommer dock många nya biopremiärer att dyka upp på HBO Max under åtminstone några månader.

RELATERATVad är HBO Max och är det värt att betala för?

För filmfantaster samarbetar HBO Max också med Turner Classic Movies och Criterion Collection för att erbjuda ett noggrant utvalt sortiment av vintagefilmer, som går hela vägen tillbaka till filmens gryning. Gamla Hollywood, utländska filmer och arthouse-mat är alla väl representerade, med erbjudanden som valts ut av filmexperterna på TCM och Criterion. Urvalet är inte lika omfattande som vad TCM sänder på kabel eller vad Criterion har på sin egen streamingtjänst, men det är ett mycket större utbud än någon annan större streamingplattform.

HBO Max släpar fortfarande efter när det kommer till originalfilmer, men de flesta original kommer fortfarande från HBO-kabelkanalen, som gynnar dokudramer och produktioner i mindre skala. Men HBO Max visar samma engagemang för kurator med sina filmavtal, och tecknar prestigefyllda filmskapare som Steven Soderbergh snarare än att fokusera på ren kvantitet.

Bästa streamingtjänst för filmer

HBO Max

Oavsett om du vill se de senaste biosläppen eller njuta av en mängd olika filmklassiker, HBO Max har massor av innehåll för att hålla alla filmälskare sysselsatta.

Handla nu

 

Bäst Gratis streamingtjänst: Tubi

Tubi

Proffs

 • ✓ Stort urval, inklusive många välbekanta titlar
 • ✓ Dolda ädelstenar och slumpmässiga fascinerande konstigheter
 • ✓ Helt gratis

Nackdelar

 • ✗ Annonser kan vara påträngande
 • ✗ Innehållsvolymen kan vara för stor

Annonsstödd video on demand (eller AVOD) är en snabbväxande strömningssektor, och det är goda nyheter för alla som vill titta på filmer och TV-serier utan att betala några extra avgifter. Bland de helt gratis AVOD-tjänsterna har Tubi blivit en dominerande aktör, tack vare dess massiva utbud och användarvänlighet.

Tubi har ett gediget urval av välkända filmer och tv-serier vid varje given tidpunkt, från vintagefavoriter till populära senaste hits. Det här är inte platsen att gå för de hetaste nya utgåvorna, men i stort sett alla kan hitta något som är bekant eller lockande med Tubi.

Tubi ägs av Fox, men det innehåller innehåll från en rad filmstudior, TV-nätverk, oberoende producenter och samlat innehåll från nischade streamingtjänster som CONtv och Shout! Fabriks-TV. Det är så Tubis enorma bibliotek har mer än 20 000 titlar!

Även om det är lätt att hitta något igenkännligt att ta på sig inom några minuter efter att ha surfat, har Tubi ännu mer innehåll för äventyrliga tittare. Tack vare de nyckfulla licensavtalen är Tubi ofta hem för obskyra kultklassiker och bortglömda pärlor som inte streamas någon annanstans.

Och tack vare den relativa öppenheten i Tubis bidrag, tjänsten är också full av konstiga mikrobudget-indiefilmer, av vilka många är fascinerande (eller fruktansvärda). Vissa är märkta med Tubi exklusiva eller original, även om Tubi inte producerar något internt originalinnehåll.

Det finns så många oklarheter att navigering i Tubi kan bli lite slumpartat när du väl scrollar förbi de välkända urvalen på startsidan. Tjänsten har ännu inte lagt till linjära kanaler för omedelbar tillfredsställelse som vissa andra AVOD-tjänster har heller.

Du måste naturligtvis också vara villig att titta på annonser som avbryter programmeringen vid olämpliga tillfällen, även om kl. minst Tubi ger alltid en nedräkningsvarning innan annonsuppehållen börjar. Dessa mindre olägenheter är mer än värda det för tittare som letar efter kvalitetsinnehåll som de inte behöver betala för.

Bästa gratis streamingtjänst

Tubi

Tubi har en stor spridning av välkända filmer och serier, såväl som mer obskyra hits, helt gratis.

Handla nu

 

Bästa streamingtjänst för originalprogrammering: Netflix

Bogdan Glisik/Shutterstock.com

Pros

 • ✓ Enormt urval av originalprogram
 • ✓ Konsekventa succéfilmer och TV-serier

Nackdelar

 • ✗ Urvalet kan vara skrämmande
 • ✗ Brist på kvalitetskontroll

Netflix förblir strömningstjänsternas samlingspunkt, och en stor del av det beror på att företaget spenderar en enorm summa pengar på originalprogrammering.

Netflix var den första streamingtjänsten att investera i sin egen programmering när det verkade vara ett riskabelt drag, och det fortsätter att vara hemmet för det bredaste utbudet och största mängden originalfilmer och TV-serier. När Netflix först började skapa originalprogram var varje ny premiär ett evenemang, inklusive serier som House of Cards och Orange Is the New Black och filmer som Beasts of No Nation.

Vad du ska titta på på Netflix Våra toppval bästa filmer | Bästa TV-program | Bästa originalfilmer | Bästa original-tv-program | Bästa komedifilmer | Bästa romantiska filmer | Bästa skräckfilmer | Bästa familjefilmer | Bästa filmerna för barn | Bästa dokumentärer | Bästa actionfilmer | Bästa thrillers | Bästa Sci-Fi-filmerna Holiday Roundups Bästa Halloween-filmerna | Bästa tacksägelsefilmerna | Bästa klassiska julfilmer Ytterligare strömningsguider Bästa strömningsenheter | Bästa streamingtjänsterna | Bästa specialstreamingtjänster | Bästa musikströmningstjänster | Hur man använder ett VPN för Netflix

Nu har Netflix premiär för flera originalfilmer och serier varje vecka, och många av dem går vilse i översvämningen. Men det betyder också att Netflix originalprogram täcker ett mycket bredare utbud av genrer, format och kulturer än någon annan streamingtjänst, och oavsett vilken typ av filmer och serier du gillar har Netflix något för dig.

Netflix är hem för några av de mest populära programmen på TV, inklusive Stranger Things, Bridgerton och The Queen’s Gambit, som dominerar popkulturbevakning och konversationer. Det är också hem för högprofilerade filmer från stora filmskapare, som Martin Scorsese’s The Irishman och Aaron Sorkin’s The Trial of the Chicago 7, som får mycket uppmärksamhet och utmärkelser från prisutdelningar.

Det är dock bara titlarna som når en bredare medvetenhet. Netflix är också fullt av originalprogram av alla slag, från trashiga dokusåpor till utländska filmer som plockats upp från filmfestivaler.

Tjänstens globala räckvidd innebär att den producerar originalfilmer och serier i olika länder runt om i världen på många språk. Några av Netflix största originalsuccéserier har kommit från Frankrike (Lupin), Tyskland (Dark), Spanien (Money Heist), Japan (Terrace House) och andra territorier utanför USA. Du kan ta en global popturné kultur bara genom att titta på Netflix-original.

RELATERADE Bästa Netflix originalfilmer för barn 2021

Det finns så många alternativ att det kan vara svårt att veta var man ska börja, och Netflix' hyllade algoritm gör inte alltid det bästa jobbet med att peka tittarna på innehåll som de vill se. När den gör det är det lika troligt att du kommer att få en billigt gjord genrefilm som en prisbelönt filmfestivalfavorit. Ändå är det som är bra med Netflix att om du stänger av ett felaktigt urval efter några minuter kommer det inte att saknas Netflix-original att se härnäst.

Bästa originalprogrammering

Netflix

När det gäller originalprogram och filmer, ingen tjänst kommer i närheten av Netflix. Nytt originalinnehåll släpps varje vecka, så du får aldrig slut på serier att titta på.

Handla nu

 

Urval av bästa strömningstjänstkatalog: Amazon Prime Video

Kenishirotie/Shutterstock.com figur>

Proffs

 • ✓ Stort antal filmer och serier från tredje part
 • ✓ Filmval från hela filmhistorien
 • ✓ Brett utbud av oberoende filmer

Nackdelar

 • ✗ Brist på kvalitetskontroll
 • ✗ Duplicerade och/eller låggradiga versioner av äldre filmer

Det finns gott om originalprogram på Amazon Prime och populära senaste film- och TV-släpp. Men till skillnad från sina mest uppmärksammade konkurrenter har Amazon Prime också ett enormt bibliotek med kataloginnehåll, från vintagefilmer och serier som har fallit i det offentliga området till mikrobudgetindiefilmer som skickas direkt till tjänsten av filmskapare och produktionsbolag.< /p>

Om du letar efter en stor mängd och utbud av erbjudanden är Amazon Prime den klara vinnaren, till ett konkurrenskraftigt pris ($119 per år) som inkluderar en mängd andra tjänster.

RELATERATDe bästa tv-programmen på Amazon Prime Video 2021

Medan Netflix aktivt minskar sitt antal katalogval för att betona sin ursprungliga programmering, har Amazon Prime alltid varit öppen och anammat filmer som är offentliga och självinlämnat innehåll från indiefilmskapare. Det finns mer än 20 000 stycken innehåll på Amazon Prime, tre gånger så mycket som det är tillgängligt på Netflix.

Om du letar efter filmer från Hollywoods tidiga dagar har Amazon du täckte. Det inkluderar även stumfilmer! Om du vill se din väns film som de gjorde på sin bakgård för kostnaden för att köpa lunch till skådespelaren och besättningen, finns det en god chans att det också finns på Amazon.

Som en hybridtjänst har Amazon också fördelen att erbjuda individuell uthyrning av filmer och program som inte ingår i Prime-prenumerationer. Urvalet utökas till nästan 60 000 delar av innehåll om du inkluderar digitala uthyrningar och köp. Men även om du inte vill spendera ytterligare pengar på specifika titlar, är utbudet på Amazon Prime enormt och kan ge en utbildning i filmhistoria såväl som en inblick i den blomstrande världen av konstiga mikrobudget-indiefilmer.

RELATERATDe bästa filmerna på Amazon Prime Video 2021

Den öppna policyn kommer dock med bristande kvalitetskontroll, och för många vintagefilmer kommer Amazon’s sökfunktion att visa flera versioner av samma titel. Du vet inte förrän du klickar på en äldre film om det är en ren restaurering eller en suddig överföring från ett gammalt VHS-band.

De låga standarderna för bidrag gör också att många av indiefilmerna knappt ligger över nivån för YouTube-videor, även om Amazon nyligen har slagit ner på egeninskickade dokumentärer, av vilka många var fyllda med desinformation.

Ibland du måste bara ta dina chanser med Amazon Prime, men det finns en god chans att du hittar något du gillar.

Bästa katalogvalet

Amazon Prime Video

Tack vare Prime Video’s öppna policy för uppladdningar har denna streamingtjänst en stor mängd innehåll att titta på. De andra Amazon-förmånerna är också en bonus.

Handla nu

 

Bästa streaming Service för familjen: Disney+

Ivan Marc/Shutterstock.com

Proffs

 • ✓ Klassiska Disney-animerade filmer och live-actionfilmer
 • ✓ Innehåll från Pixar, Marvel, Muppets och Lucasfilm
 • ✓ Disney Channel-serier och originalfilmer

Nackdelar

 • ✗ Inget som inte ägs av Disney
 • ✗ Viss Disney-innehåll saknas eller har tagits bort

Disneynamnet är synonymt med familjeunderhållning, och Disney+ har sålts till stor del på grund av det ryktet. Disneys bibliotek med animerade långfilmer är oöverträffad i kvalitet, livslängd och kulturell påverkan, och dessa filmer är alla tillgängliga att se på Disney+. Den innehåller också live-action-remakes av animerade klassiker som Beauty and the Beast och Aladdin.

Naturligtvis sträcker sig Disney’s bibliotek långt utöver de animerade klassikerna. Det finns familjevänliga live-actionfilmer från årtionden av Disneys biopremiärer och originalfilmer som gjorts för Disney Channel genom åren. Tack vare Disney’s förvärv av 20th Century Fox finns det även familjeklassiker som Home Alone som Disney inte släppte ursprungligen men som nu faller under Disneys expansiva företagsimperium. Disney äger till och med nu Muppets, vars filmer och program är alla tillgängliga på Disney+.

RELATERATDe 10 bästa animerade filmerna på Disney+

Disney är också hem för Pixar, Marvel och Lucasfilm, och innehåll från dessa studior har ett hem på Disney+. Det inkluderar älskade Pixar-animerade filmer som Toy Story, Finding Nemo och The Incredibles, alla Marvel Cinematic Universe superhjältefilmer och alla Star Wars-filmer.

Disney+ har också originalinnehåll från Marvel och Star Wars, inklusive succéserier som WandaVision och The Mandalorian, som kanske är för actioninriktade för små barn men är perfekta för tweens och tonåringar (och deras föräldrar).

Om din familjs intresse sträcker sig utanför Disneys väldiga räckvidd, kommer Disney+ inte att fungera för dig eftersom tjänsten enbart innehåller Disney-innehåll. Så länge du är ett Disney-hushåll är Disney+ den bästa tjänsten för familjesamvaro.

Bästa streamingtjänst för familjer

Disney+

Disney är kungen av familjevänligt innehåll, och Disney+ är hemmet för allt ditt Disney-innehåll, såväl som annat stora franchiseavtal som mediejätten har förvärvat.

Handla nu

 

The Best Streaming enheter av 2021 Bästa Streaming Device Övergripande Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

$ 29,00
$ 49,99 Spara 42%

Best Budget Streaming Device Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$ 17,99
$ 29,99 Spara 40%

Bästa Roku-strömningsenheten Roku Ultra (2020) Amazon

$ 85,39
$ 99,99 Spara 15%

Bästa Fire TV-enhet Fire TV Stick 4K (2018) Amazon

$ 24,99
$ 49,99 Spara 50%

Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Handla nu Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

$ 199,99
& nbsp;

Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (2021) Amazon LÄS NÄSTA

 • › De bästa Halloween-filmerna på HBO Max 2021
 • › How-To-nördens bästa presenter för att klippa sladden inför semestern 2021
 • › How-To-nördens bästa tekniska presenter för filmälskare för semestern 2021
 • › De bästa 65-tums TV-apparaterna 2021
 • › Du kommer snart att betala mer för Hulu med live-tv
 • › Hur du ställer in och kommer igång med din Synology NAS
 • › De bästa Roku-TV:erna 2021 för spel, filmer och mer
 • › Hur du tänder lampor med ditt larm