Daglig orientering: WHO utpeker ny koronavirusstamme som “variant av bekymring”; Yogi-regjeringens store infraløp før meningsmålingene

0
120

En titt på toppnyhetene i dag, 27. november 2021.

God morgen, 

Stor historie

Frykt for at en ny, raskt spredende koronavirusvariantkan potensielt være farligere enn til og med Delta-varianten fikk flere land til å innføre restriksjoner på reiser fra berørte regioner, og fikk aksjemarkeder over hele kloden til å krasje. På kvelden hadde Verdens helseorganisasjon utpekt denne varianten, B.1.1.529, som en “variant av bekymring”, og gitt den navnet Omicron. Varianten ble oppdaget i ytterligere to land, Israel og Belgia. Botswana og Hong Kong er de andre landene hvor varianten er funnet.

Internasjonale rutefly til og fra India blir gjenopptatt 15. desember og utoveretter 21 måneders utestengelse. Selv om flyttingen potensielt kan redusere prisene på noen flyruter med høyt volum, kommer dette på et tidspunkt da internasjonale reiser står overfor ny usikkerhet på grunn av den nye Covid-19-varianten. Regjeringen har også gitt ut en liste over “utsatte” land, og arten av gjenopptakelse av internasjonale rutefly vil avhenge av om et land er til stede på denne listen.

Bare i Express< /b>

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Etter senterets endring i holdning til kryptovalutaer, skriver Pratap Bhanu Mehta:«Ingen stat kom til å gi slipp på sin makt til å hevde kontroll over pengesystemet. Næringen av statsstøttede fiat-penger er en av de store prestasjonene til moderne statsdannelse, og grunnlaget for dens makt og legitimitet.»

Til tross for en biologisk mangfoldsrapport fra Wildlife Institute of India som advarer om at skogene i Chhattisgarhs Hasdeo Aranya kullfelt, (en ide fra den daværende UPA-regjeringen) bør erklæres som et “no-go-område”,delstatsregjeringen presser på for tillatelse til å starte fase II av gruvedrift i PEKB-kullblokken, i samme område, viser registreringer gjennomgått av The Indian Express. PEKB – Parsa (Øst) og Kete Basan – kullblokken eies av Rajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigam Limited og drives av Adani Enterprises.

Fra forsiden 

Samler mot opposisjonen over boikotten av grunnlovsdagen i parlamentet, sa statsminister Narendra Modiat politikk over tid har kompromittert verdien av «nasjon først» i en slik grad at han tviler på om dagens ledere vil være i stand til å utarbeide «til og med én side av grunnloven» ved å sette forskjeller til side. Mange opposisjonspartier, inkludert Kongressen, TMC, RJD, DMK, Venstrepartiene og AAP, holdt seg unna arrangementet.

En fallende fruktbarhetsrate og en økning i bankkontoene deres peker mot kvinners økende stilling. men når det gjelder holdninger angående vold i hjemmet,den siste National Family Health Survey viser avstanden som må tilbakelegges. Svar på spørsmålet “Etter din mening er en mann berettiget til å slå eller slå sin kone …,” fra så mange som 18 stater og Jammu og Kashmir forteller. Av kvinnene som ble spurt, ledet Telangana med 83,8 prosent av dem som sa at menn er berettiget til å slå konene sine.

Må lese

Dager etter PM Modi kunngjorde at de omstridte gårdslovene vil bli opphevet, demonstranter samlet ved Delhis Singhu-grense sang sanger, danset på traktorer og holdt fellesskapsfester for å feire fullføringen av ett år siden protestene begynte. Mange av dem, fra Punjab og Haryana, var på besøk for første gang.Jaspal Singh, en bonde fra Patiala, som besøkte stedet sammen med sin sønn og barnebarn, sa: “Jeg vil at de skal huske at bare bønder var i stand til å kjempe en vellykket kamp mot statsministeren og regjeringen.”

< p>Det nåværende opptakssystemet ved Delhi University har “problemer” som må løses, sa DU-rektor Yogesh Singh i et intervju med The Indian Express,påpeker at ulike skolestyrer markerte elever forskjellig og skaper et avvik. “Vi kan ikke ignorere ytelsen til studenter fra forskjellige styrer, som Uttar Pradesh Board… De er ikke liberale i forhold til andre styrer,” sa han.

Med Uttar Pradesh Assembly-meningsmålingene rett rundt hjørnet , sjefsminister Yogi Adityanath raser mot tiden for å vise frem statens mange infrastrukturprosjekter— den siste av dem var Noida International Airport, hvis grunnlag ble lagt av statsminister Modi i Jewar på torsdag. Fra Kashi Vishwanath Dham-prosjektet, til Bundelkhand og Ganga Expressways – vi tar en titt på noen av disse prosjektene med flere millioner kroner.

Og til slutt 

Til tross for at flere internasjonale turneringslag kjempet for å komme seg ut av Sør-Afrika etter at en ny variant av Covid-19 ble oppdaget, har India har ennå ikke trykket på panikkknappen. India 'A' cricket-laget er for tiden på turné i landet, og spiller sin første fire-dagers kamp i Bloemfontein, mens seniorlaget i India skal fly til Sør-Afrika etter deres pågående hjemmeserie mot New Zealand.

Delhi Confidensial: For å markere Himachal Pradeshs 50. stat, planlegger delstatsregjeringen å organisere et “Run For Himachal”, fra Rajghat til Himachal Bhawan i New Delhi, 5. desember , i samarbeid med statens innbyggere bosatt i hovedstadsregionen. Det er blitt kjent at BJPs nasjonale president JP Nadda, som er fra Himachal Pradesh, vil flagge av rømmen.

Til i morgen, 

Rounak Bagchi og Rahel Philipose

< img src="https://images.indianexpress.com/2021/11/WhatsApp-Image-2021-11-27-at-7.20.31-AM.jpeg?resize=418,600" /> Ekspressfoto av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.