Black Friday lockar amerikanska shoppare, men många går online

0
142

Människor ställer upp nära en butik på Fifth Avenue på Manhattan, New York City, på Black Friday. (Reuters)

Fyndjägare vågade sig ut i kyligt väder för att köpa julklappar på Black Friday, bara för att upptäcka att många amerikanska återförsäljare erbjöd mindre prisnedsättningar i år med trånga tillgångar.

Covid-rädsla och färre “doorbuster” ” Försäljningen tunnade ut folkmassorna dagen efter den amerikanska Thanksgiving-helgen, som inleder shoppingsäsongen vid slutet av året.

Samma dag utnämnde Världshälsoorganisationen den nyligen identifierade omicron-varianten av coronaviruset till en “variant of concern”, som utlöser ett globalt larm och en försäljning på den amerikanska aktiemarknaden.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Butiker på Black Friday hade den lägsta nivån av försäljningsvaror till försäljning på fem år eller mer, sa Cowen-analytiker i ett meddelande.
Många shoppare valde att plocka upp varor vid kanten i stället för att ge sig in i butiker. Black Friday-försäljningen ökade med 29,8 procent jämfört med 2020 till 15.00. ET, enligt Mastercard SpendingPulse.

Konsumenter spenderade 6,6 miljarder dollar fram till 21.00. ET på fredag, enligt Adobe Digital Economy Index, som förväntade sig totala utgifter på mellan 8,8 miljarder och 9,2 miljarder dollar för dagen.

Walmart och Target stod för att överträffa andra återförsäljare delvis på grund av deras köp-online-hämtning-i-butik-tjänster, sa Cowen. Target lade till mer än 18 000 “drive-up” parkeringsplatser, mer än fördubblade platserna jämfört med förra året.

Företaget sa att dess mest populära Black Friday-erbjudanden inkluderade 219,99 USD för en KitchenAid professionella ställblandare som regelbundet säljs för 429,99 USD , och besparingar på upp till $60 på Apple Watches och AirPods.

Flera återförsäljare – inklusive Walmart, Target och Best Buy – förväntas redovisa lägre vinstmarginaler under fjärde kvartalet på grund av snäva lager och högre kostnader för råvaror, frakt och arbetskraft. “Även om semesterperioden borde vara ok ur försäljningssynpunkt – eftersom återförsäljare rabatterar mindre – kommer marginalerna inte nödvändigtvis att vara högre på grund av inflationen”, säger Forrester Research analytiker Sucharita Kodali.

Amerikanska konsumenter går in i semesterperioden med pengar tack vare en fortfarande rejäl hög med besparingar från flera rundor av statlig pandemilindring och tvåsiffriga löneökningar när företag konkurrerar om arbetare. Ändå hade återförsäljare lockat shoppare att göra semesterinköp redan i september, eftersom logga i leveranskedjan har hindrat dem från att snabbt fylla på varor vid årets slut.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.