Andersson i internationella mediers fokus: ”Politiska såpoperan långtifrån över”

0
122

Att Magdalena Andersson (S) återigen blivit vald till statsminister i Sverige är något som även väcker internationellt intresse. Tyska Bild skriver om nyheten under rubriken ”VALD – AVGICK – VALD IGEN” tillsammans med en bild på en leende Andersson från kammaren. Politico beskriver en turbulent vecka inom svensk politik och skriver att Andersson nu kommer att leda en enpartiregering med ambitionen att nå överenskommelser i ”fråga till fråga” tillsammans med partier som står i konflikt med varandra på en rad punkter. ”Det kommer inte bli lätt”, skriver Politico. BBC:s Maddy Savage konstaterar i en analys att Andersson tvingas styra med högeroppositionens budget, och att hon leder en ”bräcklig minoritet” som inte längre leder Sverige tillsammans med den ”viktiga partnern” Miljöpartiet. Sveriges ”politiska såpopera” är långtifrån över, skriver Savage.