Analyser: Konservativa har tröttnat på Boris Johnson

0
59

Närmar sig slutet för den brittiske premiärministern Boris Johnsons tid vid makten? frågar sig Sky News Sam Coates i en analys. Coates lyfter bland annat hur flera Tory-politiker vägrat att följa Johnsons linje i en omröstning kring regeringens sociala politik. Men även om många konservativa ledamöter börjat bli allt mer kritiska mot sin premiärminister har irritationen i Westminster ännu inte nått väljarna, vilket han menar är positivt för Johnson. Heather Stewart, John Collingridge och Richard Partington skriver i The Guardian att Johnsons uppmärksammade tal till industriorganisationen CBI i måndags, där han bland annat hyllade Greta gris och härmade en sportbil, togs emot med glädje i Labour. Johnsons relation med näringslivet varit skakig sedan länge – nu ser oppositionspartiet en möjlighet att bli det nya partiet för företagare.