8 beste Crowdsourcing-nettsteder for å finansiere forretningsideen din i 2022

0
58

Crowdsourcing-nettsteder som Kickstarter blir mer og mer populære fordi folk hele tiden søker etter det nest beste. Din forretningside kan være akkurat det noen har drømt om i årevis. Enten du er interessert i spillutvikling eller designer neste generasjons smartklokke, kan du finne noen til å investere i ideene dine gjennom crowdsourcing-nettsteder.

Hvis du har en forretningsidé du tror på, men som ikke kan finansiere på egen hånd, er en crowdsourcingside den beste løsningen. Men ikke alle av dem har store nok fellesskap, og noen av dem pålegger mange restriksjoner. I denne artikkelen skal du finne ut hvilket crowdsourcing-nettsted som er best for å finansiere prosjektet ditt og bringe forretningsideen din ut i livet.

Innholdsfortegnelse

  1. Kickstarter

  Du har sikkert hørt om Kickstarter fordi det er en av de første vellykkede crowdsourcing-plattformene som kom til live. Denne siden bidro til å kickstarte mer enn 210 000 prosjekter ved hjelp av millioner av støttespillere. Det er en av de største og mest mangfoldige innsamlingsplattformene der ute. Bare det å ha tilgang til millioner av potensielle investorer gjør Kickstarter til et av de beste valgene.

  Kickstarter-kampanjer er satt opp med et belønningssystem. Først tilbyr du støttespillerne dine ulike insentiver i bytte mot deres økonomiske støtte. Du kan lage nivåer av belønninger som spenner fra en personlig takk til en t-skjorte og til og med eksklusive gjenstander. For eksempel kan en forfatter tilby den unike belønningen det er å navngi en karakter i boken sin etter støttespilleren for en seriøs investering.

  Når det er sagt, er Kickstarter en alt-eller-ingenting-avtale. Du må sette et mål og nå det; ellers har du ikke tilgang til pengene dine. Hvis du ikke når innsamlingsmålet, får støttespillerne pengene tilbake. Sørg for at du starter nettverk tidlig for å starte med en kjerne av følgere og fans.

  2. Patreon

  Hvis forretningsideen din involverer noen form for innholdsskaping, kan Patreon være det perfekte crowdsourcing-nettstedet for deg. Patreon er unik fordi den fokuserer på skapere. Det er her billedkunstnere, forfattere, YouTubere og musikere kommer for å bli crowdfundet av fansen.

  I motsetning til andre crowdsourcing-sider som Kickstarter, trenger du ikke å vente på slutten av finansieringskampanjen for å få tilgang til midlene dine. I stedet kan lånetakerne betale et månedlig abonnement i bytte for visse fordeler eller tjenester, eller de betaler per skapelse. For eksempel, hvis du er en forfatter, kan en lånetaker betale månedlig for å lese arbeidet ditt kapittel for kapittel etter hvert som det skrider frem. Du kan også tilby eksklusivt innhold, merkevarer og andre belønninger ved å angi forskjellige betalingsnivåer.

  3. Indiegogo

  Indiegogo blir ofte sammenlignet med Kickstarter på grunn av crowdfunding-systemet og populariteten. Når du først ser på det, kan det se ut som Kickstarter under et annet navn, men det kommer med noen unike alternativer. Dessuten, hvis du har nok tid, kan du sette opp en crowdfunding-kampanje på begge plattformene.

  Indiegogo lar deg starte en innsamlingskampanje med et fastsatt mål. Dette betyr at du må nå det målet innen fristen før du kan få tilgang til midlene. Høres kjent ut? Det som skiller Indiegogo er det fleksible finansieringsalternativet. Du kan sette opp et fleksibelt finansieringsmål i stedet for et alt-eller-ingenting-mål.

  Det fleksible alternativet er ideelt når du vet at du kan levere produktet eller tjenesten din selv om du ikke hever målet ditt. mengden midler. I stedet bruker du bare midlene som en av dine økonomiske kilder. 

  I tillegg kan du fortsette å samle inn kapital selv etter kampanjens slutt. Dette er nyttig hvis virksomheten din går gjennom ulike stadier, som design, testing og sluttproduksjon.

  4. Crowd Supply

  I en verden av immaterielle apper er det hyggelig å se et crowdfunding-nettsted dedikert til maskinvare. Det er akkurat det Crowd Supply er. Det hjelper med å finansiere maskinvareprosjekter som ofte blir oversett på grunn av mani med programvareutvikling.

  Hvis du er en designer eller en ingeniør på jakt etter midler til å lage et nyttig produkt som et LiDAR-kamera, et innovativt tastatur eller et spesielt hovedkort for roboter, er Crowd Supply det beste stedet å gå. Å velge en så fokusert plattform gjør det lettere å skille seg ut fra mengden fordi alle er interessert i maskinvare og ingenting annet.

  Når det er sagt, er det litt mer utfordrende å lansere kampanjen din enn på andre plattformer. Crowd Supply ber om innovative og nyttige produkter. Du må også først ha en fungerende prototype å presentere for Crowd Supply-kampanjelederen. Basert på hvordan du svarer på spørsmålene deres, vil de avgjøre om prosjektet passer til plattformen.

  5. Fundable

  Fundable er et crowdsourcing-nettsted som hjelper gründere å gjøre ideene sine om til nye virksomheter. For øyeblikket er det bare amerikanske startups som kan søke, så hvis du ikke er fra USA, bør du prøve en av våre andre anbefalinger.

  Fundable tilbyr to innsamlingsalternativer. Du kan samle inn penger ved å selge produktene eller tjenestene dine eller ved å tilby aksjeandeler i selskapet ditt til investorer. Fundable anbefaler det første alternativet for startups som ønsker å samle inn mindre enn $50 000 og aksjealternativet for mer kapital.

  Fundable ligner på den tradisjonelle innsamlingsruten. Du må vise potensielle investorer en forretningsplan, en merittliste med solid vekst og forberede den beste pitchen du kan mønstre. Ulempen er at du må betale $179/måned for å starte kampanjen når du betaler en avgift først etter å ha samlet inn penger på andre crowdsourcing-sider.

  6. SeedInvest

  SeedInvest ligner på Fundable i den forstand at det er et crowdsourcing-nettsted for aksjer. Dine støttespillere er investorer som ønsker å kjøpe seg inn i selskapet ditt og eie aksjer. De er ikke bare fans eller supportere. De vil eie en del av selskapet ditt. Så tenk nøye gjennom hva det betyr før du bruker tid på å sette opp kampanjen din.

  SeedInvest har hjulpet startups siden 2012 ved å bygge et nettverk av mer enn en halv million investorer. Du vil finne vanlige folk så vel som akkrediterte investorer som ønsker å finansiere den neste revolusjonerende virksomheten. Du må sende inn en søknad, gå gjennom en screeningsprosess, og hvis du blir akseptert, kan du starte kampanjen din.

  Vær oppmerksom på at de fleste selskapene som mottar finansiering er teknologi- og e-handelsvirksomheter. Hvis produktet eller tjenesten din ikke faller inn i disse kategoriene, bør du fokusere energien din på andre crowdsourcing-nettsteder.

  7. Mightycause

  Prøver du å starte en ideell organisasjon som prøver å løse et av verdens utallige problemer? Mightycause kan være den beste innsamlingsplattformen for deg.

  Denne crowdsourcing-siden er enkel å bruke, og du trenger ikke å nå noen mål for å låse opp midlene du samler inn. Selv om du ikke når målet ditt, kan du beholde midlene du har mottatt fra givere. En annen fordel er at du ikke trenger å gå gjennom en utmattende screeningsprosess. Bare start den ideelle innsamlingskampanjen din og arbeid for å nå målene dine.

  Før du setter i gang, husk at Mightycause krever en avgift på USD 59/måned som betales årlig.

  8. GoFundMe

  GoFundMe er et av de største nettstedene for crowdsourcing, takket være sin enkelhet og fleksibilitet. Alle kan sette opp en kampanje for å samle inn penger. Det er først og fremst rettet mot å hjelpe enkeltpersoner, men små bedrifter kan også dra nytte av det. 

  < /figure>

  Som navnet antyder, er GoFundMe ikke for kommersielle prosjekter, men det er et godt alternativ for en lokal bedrift å be om støtte fra samfunnet rundt seg. Hvis du har et stort personlig nettverk, kan du bruke GoFundMe til å be tilkoblingene dine om støtte.

  Fund ditt neste store prosjekt!

  Crowdsourcing ga en stemme til mange selskaper som startet fra en garasje og vokste til å ha hundrevis av ansatte. Nå har teknologiske innovatører sjansen til å vise prototypene sine til publikum og oppnå suksessen de fortjener.

  Det er ingen garanti for at du får all finansieringen du trenger for forretningsideen din, men crowdsourcing-nettsteder kan være en av dine mange økonomiske strømmer.