8 bästa Crowdsourcing-webbplatser för att finansiera din affärsidé 2022

0
145

Crowdsourcing-sajter som Kickstarter blir mer och mer populära eftersom människor ständigt söker efter det näst bästa. Din affärsidé kan vara precis vad någon har drömt om i flera år. Oavsett om du gillar spelutveckling eller designar nästa generations smartklocka, kan du hitta någon att investera i dina idéer genom crowdsourcing-sajter.

Om du har en affärsidé som du tror på men inte kan finansiera på egen hand, är en crowdsourcing-sajt den bästa lösningen. Men alla av dem har inte tillräckligt stora samhällen, och vissa av dem har många restriktioner. I den här artikeln ska du ta reda på vilken crowdsourcing-sajt som är bäst för att finansiera ditt projekt och förverkliga din affärsidé.

Innehållsförteckning

  1. Kickstarter

  Du har säkert hört talas om Kickstarter eftersom det är en av de första framgångsrika crowdsourcing-plattformarna som kom till liv. Den här sidan hjälpte till att starta mer än 210 000 projekt med hjälp av miljontals stödjare. Det är en av de största och mest mångsidiga insamlingsplattformarna som finns. Att bara ha tillgång till miljontals potentiella investerare gör Kickstarter till ett av de bästa valen.

  Kickstarter-kampanjer sätts upp med ett belöningssystem. Först erbjuder du dina stödjare olika incitament i utbyte mot deras ekonomiska stöd. Du kan skapa nivåer av belöningar som sträcker sig från ett personligt tack till en t-shirt och till och med exklusiva föremål. Till exempel kan en författare erbjuda den unika belöningen att döpa en karaktär i sin bok efter stödgivaren för en seriös investering.

  Med det sagt är Kickstarter en allt-eller-inget-deal. Du måste sätta ett mål och nå det; annars kan du inte komma åt dina pengar. Om du misslyckas med att nå insamlingsmålet får dina stödjare sina pengar tillbaka. Se till att du börjar nätverka tidigt för att börja med en kärna av följare och fans.

  2. Patreon

  Om din affärsidé involverar någon form av innehållsskapande kan Patreon vara den perfekta crowdsourcing-sajten för dig. Patreon är unik eftersom den fokuserar på kreatörer. Det är här bildkonstnärer, författare, YouTubers och musiker kommer för att bli crowdfunded av sina fans.

  Till skillnad från andra crowdsourcing-sajter som Kickstarter, behöver du inte vänta på slutet av finansieringskampanjen för att få tillgång till dina pengar. Istället kan dina kunder betala en månadsprenumeration i utbyte mot vissa förmåner eller tjänster, eller så betalar de per skapelse. Till exempel, om du är en författare kan en beskyddare betala varje månad för att läsa ditt arbete kapitel för kapitel när det fortskrider. Du kan också erbjuda exklusivt innehåll, märkesvaror och andra belöningar genom att ställa in olika betalningsnivåer.

  3. Indiegogo

  Indiegogo jämförs ofta med Kickstarter på grund av sitt crowdfunding-system och popularitet. När du först tittar på det kan det se ut som Kickstarter under ett annat namn, men det kommer med några unika alternativ. Dessutom, om du har tillräckligt med tid kan du skapa en crowdfunding-kampanj på båda plattformarna.

  Indiegogo låter dig starta en insamlingskampanj med ett uppsatt mål. Det betyder att du måste nå det målet innan dess deadline innan du kan få tillgång till pengarna. Låter bekant? Det som skiljer Indiegogo åt är det flexibla finansieringsalternativet. Du kan sätta upp ett flexibelt finansieringsmål istället för ett allt-eller-inget-mål.

  Det flexibla alternativet är idealiskt när du vet att du kan leverera din produkt eller tjänst även om du inte höjer ditt mål mängd medel. Istället använder du bara medlen som en av dina ekonomiska källor. 

  Dessutom kan du fortsätta att samla in kapital även efter kampanjens slut. Detta är användbart om ditt företag går igenom olika stadier, såsom design, testning och slutproduktion.

  4. Crowd Supply

  I en värld av immateriella appar är det trevligt att se en crowdfunding-sajt dedikerad till hårdvara. Det är precis vad Crowd Supply är. Det hjälper till att finansiera hårdvaruprojekt som ofta förbises på grund av vurm för mjukvaruutveckling.

  Om du är en designer eller ingenjör som letar efter pengar för att skapa en användbar produkt som en LiDAR-kamera, ett innovativt tangentbord eller ett speciellt moderkort för robotar, är Crowd Supply det bästa stället att gå till. Att välja en så fokuserad plattform gör det lättare att sticka ut från mängden eftersom alla är intresserade av hårdvara och inget annat.

  Som sagt, att lansera din kampanj är lite mer utmanande än på andra plattformar. Crowd Supply efterfrågar innovativa och användbara produkter. Du måste också först ha en fungerande prototyp att presentera för Crowd Supply-kampanjchefen. Baserat på hur du svarar på någon av deras frågor kommer de att avgöra om projektet passar plattformen.

  5. Fundable

  Fundable är en crowdsourcing-sajt som hjälper entreprenörer att omvandla sina idéer till nya företag. För närvarande är det bara amerikanska startups som kan ansöka, så om du inte är från USA bör du prova någon av våra andra rekommendationer.

  Fundable erbjuder två insamlingsalternativ. Du kan samla in pengar genom att sälja dina produkter eller tjänster eller genom att erbjuda aktieandelar i ditt företag till investerare. Fundable rekommenderar det första alternativet för nystartade företag som vill samla in mindre än $50 000 och aktiealternativet för mer kapital.

  Fundable liknar den traditionella vägen för insamling. Du måste visa potentiella investerare en affärsplan, en meritlista av solid tillväxt och förbereda den bästa pitchen du kan uppbåda. Nackdelen är att du måste betala 179 USD/månad för att starta kampanjen när du betalar en avgift först efter att ha samlat in pengar på andra crowdsourcing-sajter.

  6. SeedInvest

  SeedInvest liknar Fundable i den meningen att det är en crowdsourcing-sajt för aktier. Dina backar är investerare som vill köpa in sig i ditt företag och äga aktier. De är inte bara fans eller supportrar. De kommer att äga en del av ditt företag. Så tänk noga på vad det innebär innan du lägger ner tid på att skapa din kampanj.

  SeedInvest har hjälpt startups sedan 2012 genom att bygga ett nätverk med mer än en halv miljon investerare. Du hittar vanliga människor såväl som ackrediterade investerare som vill finansiera nästa revolutionerande verksamhet. Du måste lämna in en ansökan, gå igenom en screeningprocess och om du accepterar den kan du starta din kampanj.

  Observera att de flesta företag som får finansiering är teknik- och e-handelsföretag. Om din produkt eller tjänst inte faller inom dessa kategorier bör du fokusera din energi på andra crowdsourcing-sajter.

  7. Mightycause

  Försöker du starta en ideell organisation som försöker lösa ett av världens otaliga problem? Mightycause kan vara den bästa insamlingsplattformen för dig.

  Denna crowdsourcing-sajt är lätt att använda och du behöver inte nå några mål för att låsa upp pengarna du samlar in. Även om du inte når ditt mål kan du behålla pengarna du fått från givare. En annan fördel är att du inte behöver gå igenom en ansträngande screeningprocess. Starta helt enkelt din ideella insamlingskampanj och arbeta för att uppnå dina mål.

  Tänk på att Mightycause tar ut en avgift på 59 USD/månad som betalas årligen innan du börjar.

  8. GoFundMe

  GoFundMe är en av de största sajterna för crowdsourcing, tack vare dess enkelhet och flexibilitet. Vem som helst kan starta en kampanj för att samla in pengar. Det syftar främst till att hjälpa individer, men småföretag kan också dra nytta av det. 

  < /figure>

  Som namnet antyder är GoFundMe inte för kommersiella projekt, men det är ett bra alternativ för ett lokalt företag att begära stöd från samhället runt omkring. Om du har ett stort personligt nätverk kan du använda GoFundMe för att be dina anslutningar om support.

  Finansiera ditt nästa stora projekt!

  Crowdsourcing gav en röst åt många företag som startade från en garage och växte till att ha hundratals anställda. Nu har tekniska innovatörer chansen att visa sina prototyper för allmänheten och tjäna den framgång de förtjänar.

  Det finns ingen garanti för att du får all finansiering du behöver för din affärsidé, men crowdsourcing-sajter kan vara en av dina många finansiella strömmar.