Tsjekkere beordrer barer og restauranter stengt tidlig, president ført til sykehus med COVID

0
67

Tsjekkias president Milos Zeman. (Fil)

Den tsjekkiske regjeringen beordret torsdag barer og klubber å stenge klokken 22.00. og forbudte julemarkeder i et forsøk på å stoppe en av verdens høyeste koronavirusinfeksjoner.

De nye restriksjonene inkluderer også et maksimalt oppmøte på 1000 mennesker på kultur- og sportsbegivenheter, noe som stopper de omfattende nedstengningene i nabolandene Østerrike og Slovakia, hvor smittefrekvensen er enda høyere. Bare timer etter at de nye restriksjonene ble kunngjort, sa presidentkontoret presidenten. Milos Zeman ble ført til sykehus etter å ha testet positivt for koronaviruset, selv om lokale medier rapporterte at han ikke viste noen symptomer.

Dette var mindre enn et halvt døgn etter at den 77 år gamle lederen forlot sykehuset etter en 46 -dagers behandling for en ikke-relatert kronisk tilstand. Tsjekkerne registrerte mer enn 25 000 nye tilfeller, rekord, på tirsdag, og et gjennomsnitt på 1516 daglige COVID-19-tilfeller per million innbyggere den siste uken, den tredje høyeste i verden bak Slovakia og Østerrike, ifølge Our World in Data.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Helseminister Adam Vojtech sa at daglige infeksjoner og sykehusinnleggelser sannsynligvis vil øke ytterligere, men regjeringen håpet at de nye tiltakene ville forhindre behovet for tøffere restriksjoner. Grensene for puber og arrangementer kommer på toppen av tidligere restriksjoner som allerede utestenger personer som ikke har blitt vaksinert eller blitt frisk fra covid-19 fra steder som puber, restauranter, kinoer, frisører og treningssentre.

&#8220 ;La oss vente 10 dager og så kan vi potensielt justere tiltakene,” Vojtech sa etter at regjeringen erklærte en 30-dagers unntakstilstand for å sette tiltakene på plass.

Mange sykehus har kansellert ikke-hastehjelp for å reservere kapasitet for koronaviruspasienter, og noen, spesielt i landets sørøst, nær grensene til Slovakia og Østerrike, rapporterte at de var overfylte. Helikoptre og en spesiell ambulansebuss tok 19 pasienter torsdag fra den østlige byen Brno til sykehus i hovedstaden Praha, 200 km (120 miles) unna.

Prague Motol University Hospital tok syv av dem.”Vi har nå 110 pasienter, omtrent halvparten av dem er i en alvorlig eller semi-alvorlig tilstand og…to tredjedeler av dem er ikke vaksinert,” Motol-direktør Miroslav Ludvik fortalte reportere.Statsminister Andrej Babis – som skal overlates til en ny administrasjon om flere uker – sa at regjeringen gikk inn for obligatorisk vaksinering av personer over 50 eller 60 år samt utvalgte yrker, og at det kan bli godkjent neste uke.

Den påtroppende regjeringen har imidlertid talt mot vaksinemandater. Den tsjekkiske republikk har vaksinert 58,5 % av den totale befolkningen, under EU-gjennomsnittet på 65,8 %, ifølge European Centre for Disease Prevention and Control. Data fra helsedepartementet viste at 70 % av pasientene på intensivavdelingen var uvaksinerte. Det var nesten 6000 koronaviruspasienter på sykehus og rundt 850 på intensivavdelingen, viste dataene.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.